Tenniksen strategia: toimitusjohtajan tervehdys

2.3.2021  |  12:11  |  Seurat

Tenniksen uusi strategia hyväksyttiin Tennisliiton vuosikokouksessa marraskuun 2020 lopussa. Strategiaa valmisteltiin yhdessä jäsenseurojen kanssa ja nyt pääsemme yhdessä rakentamaan tennisyhteisön tulevaisuutta entistä paremmaksi – yhdessä enemmän, yhdessä menestyen.

Tennis voi hyvin eri puolilla Suomea. Seuroihin tulijoita on paljon, tennis harrastuksena kiinnostaa. Moni on kasvattanut ohjatun pelaamisen määrää ja seurojen valmennusryhmät pullistelevat. Sama trendi näkyy myös hallien varaustilanteissa, kentät ovat täyteen varattuina ja tilaa pelaamiselle täytyy varata jopa viikkoja etukäteen. Tämän lisäksi meillä on mielenkiintoisia pelaajia ammattilaiskentillä, joiden kehittymistä ja menestystä saamme ilolla seurata. Lajin esikuvat ovat tärkeitä ja tulevasta vuodesta voidaan odottaa paljon niin aikuisten kuin nuorten puolella.

Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho

Uuden strategian keskiössä on kilpailemisen kasvattaminen. Strategiset tavoitteet ovat: 1) menestyvä huipputennis, 2) kehittyvä kilpatennis ja 3) kasvava harrastetennis. Haluamme tarjota kiinnostavia kilpailemisen palveluita kaiken tasoisille pelaajille ja innostaa kaikkia pelaamaan tennistä enemmän.

Menestyvä huipputennis tarkoittaa huippu-urheilun kehittämistä eri ydintoiminnossa ja tätä tehdään urheilijan ja valmentajan polun ympärille. Haluamme tukea ja auttaa potentiaalisia pelaajiamme kohti maailman kenttiä ja kiertueita.

Kehittyvän kilpatenniksen osalta ylläpidämme ja luomme jo kilpailutoiminnassa mukana oleville kiinnostavia kilpailumuotoja ja -sarjoja, joissa kilpailemisen määrä kasvaa ja innostaa kehittämään omia pelitaitoja. Enemmän kilpaileva pelaaja on todennäköisesti kiinnostunut valmennuspalveluista ja siten tärkeä ”asiakas” omalle seuralleen, joka näitä palveluita tarjoaa.

Kasvavan harrastetenniksen tavoitteena on kasvattaa kilpailutoimintaan osallistuvien määrää seuroissa järjestettävien matalan kynnyksen kilpailuiden ja hallisarjojen avulla. Tämä kasvava joukko on iso potentiaali kaikille seuroille tarjota valmennusta ja saada sitoutuneita jäseniä seuran toimintaan.

Ydintoimintomme seuraavan neljän vuoden ajan ovat: kilpailutoiminta, seuratoiminta, valmennustoiminta ja tapahtumat.

Kilpailutoiminnan tärkein tavoite strategisesti on onnistua kasvattamaan harrastepelaajien kilpailemista ja muokata tasojärjestelmäämme palvelemaan myös tätä kohderyhmää. Muuten kilpailutoiminta on hyvällä tasolla ja vuosittaisilla kehitystoimilla saadaan perustoimintaamme vielä entistä paremmaksi.

Seuratoiminnassa aloitamme laatuseurajärjestelmän, mikä on yksi koko strategian toteutuksen tärkeimpiä hankkeita. Haluamme yhdessä seurojen kanssa kasvattaa kilpailemista ja harrastamista seuroissa, laatuseura-arvioinnin kautta pääsemme tekemään yhteistä seurakohtaista kehitysprosessia ja edistämään strategisia tavoitteitamme seuratasolla.

Valmennustoiminnassa on kyse tehokkaan valmennuspolun ja -järjestelmän kehittämisestä sekä menestyksestä huipputenniksen osalta. Miesten maajoukkueen maalina on Davis Cup Finals -tapahtuma, naisten joukkueella I-ryhmä. Nuoria pelaajia haluamme nostaa vuosittain junioreiden Grand Slam -kilpailuihin ja nuorten kansainvälisten rankingien kärkisijoille. Oma valmennuskeskus on osa huipputenniksen kehittämistä ja sen avaaminen palvelemaan koko suomalaista tennisyhteisöä on tärkeä tavoite tuleville vuosille.

Tapahtumat ovat iso mahdollisuus markkinoida tennistä ja innostaa uusia harrastajia lajin pariin. Tapahtumat ovat uusin avaus strategiassamme ja se sisältää ATP Challenger -tapahtumat, maaottelut, Tennisgaalan ja Vierumäelle ensi kesälle lanseerattavan nuorten massatapahtuman.

Onnistumisen edellytyksiä ovat: viestintä ja markkinointi, digitaalisuus, osaamisen kehittäminen, resurssit ja olosuhteet. Näiden avulla varmistamme ydintoimintojen tavoitteiden saavuttamista ja tuemme koko tennisyhteistön kehittymistä ja kasvua. Haluamme seurat yhdessä työskentelemään lajin kasvattamiseksi, nyt on otollinen aika tehdä tenniksestä lajina isompi!

Tenniksen tulevaisuus näyttää erittäin valoisalta. Elämme tennisbuumia, kysyntää lajille on eri suunnista erittäin paljon. Ollaan aktiivisia, tarjotaan laadukkaita palveluita, kehitetään toimintaa ja innostetaan lisää ihmisiä tenniksen pariin.

Yhdessä enemmän, yhdessä menestyen!

Teemu Purho
Toimitusjohtaja


Voit lukea ydintoiminnoista, vastuullisuusohjelmasta sekä viestinnästä ja markkinoinnista lisää oheisista linkeistä: kilpailutoiminta | valmennustoiminta | seuratoiminta | tapahtumat | vastuullisuusohjelma | viestintä ja markkinointi.

TENNIKSEN STRATEGIA 2024 (KOKO VERSIO, PDF)
TENNIKSEN STRATEGIA 2024 (YHTEENVETO, PDF)
TOIMINTASUUNNITELMA 2021 (PDF)

Jaa:

Seuraava uutinen: Sarjatennismanagereille webinaarikoulutus 29.-30.3.… →