U10

Tervetuloa tutustumaan tenniksen alle 10-vuotiaiden pelaajapolkuun; täältä selviää kuinka aloitat harrastuksen ja kuinka pääset mukaan kilpailemisen ihmeelliseen maailmaan!

Tennis on peli, johon kuuluu tervehenkinen kilpaileminen. Kilpaileminen antaa myös eväitä elämään. Kilpailemisen kautta myös pelaajat saavat palautetta mitä kannattaa harjoitella, jotta pystyy pelaamaan parempaa tennistä. Yhteisenä tavoitteenamme on, että meillä on entistä innokkaampia ja osaavampia nuoria pelaajia.

U10-TOIMINNAN TAVOITTEET
ABC – NÄIN ALOITAT KILPAILEMISEN
TASOPISTEET, SIJOITTAMINEN JA LUOKKAPISTELASKENTA
MINI- JA MIDITENNISPISTEET
HYVÄ TIETÄÄ

U10-TOIMINNAN TAVOITTEET

Tavoitteena on, että seurojen järjestämien pyramidissa kuvattujen eritasoisten kilpailujen kautta eritasoisille ja ikäisille pelaajille löytyy riittävästi mielekkäitä ja sopivan tasoisia kilpailuja.

Alimmilla tasoilla pyritään lyhyisiin aikaan rajattuihin tapahtumiin joissa pelaaja saa useamman ottelun. Mikäli heti ensimmäisen vaiheen seurakilpailut järjestetään sähköisessä kilpailujärjestelmässä, TennisÄssässä, tulee järjestelmä heti tutuksi perheille, seuraavien kilpailumahdollisuuksien löytyminen helpottuu ja pelaajien ottelumäärien seuranta mahdollistuu.

Toiminnan tulisi olla kannustavaa ja kehittävää. Tässä vaiheessa kiinnitytään tenniksen kilpailutoimintaan ja luodaan pohjaa tulevaisuudelle. Tarkoituksenmukaista ei ole asettaa pelaajia paremmuusjärjestykseen.

ABC – NÄIN ALOITAT KILPAILEMISEN

Mahtavaa, että olet kiinnostunut kilpailemisesta! Kilpailemisen voi aloittaa milloin vain, ja jatkaa loppuiän ajan. Kaikille löytyy sopivan tasoisia kilpailuja. Kannattaa tutustua kilpailemisen aloittamisen -ohjeeseen TÄÄLLÄ.

Alle 10-vuotiaiden kisatarjonnan löydät TennisÄssä-kilpailujärjestelmästä.

 

Pyramidiin oranssilla merkityt kilpailut löytyvät kohdasta kilpailukalenteri – seurakilpailut.
Pyramidiin vihreällä merkityt kilpailut löytyvät kohdasta kilpailukalenteri – kilpailut.

 

Seurakilpailuihin (merkitty pyramidissa oranssilla) edellytetään harrastelisenssiä. Virallisiin kilpailuihin (merkitty pyramidissa vihreällä) edellytetään kilpailulisenssiä.

TASOPISTEET, LUOKKAPISTEET JA LUOKKAPISTELASKENTA

Kansainvälisen linjan mukaisesti nuorimmille pelaajille ei kerry ranking-/tasopisteitä ja pelaajia ei sijoiteta kilpailuissa. Esimerkiksi Tennis Europen alaisissa kilpailuissa pisteitä ei kerry alle 12-vuotiaille ja pelaajia ei sijoiteta kilpailuissa.

Suomessa tasopisteitä kertyy sinä vuonna kun pelaaja täyttää 10 vuotta. Pisteitä ei siis kerry kalenterivuonna 9 vuotta täyttäville ja sitä nuoremmille, eikä mini- ja midiluokista. Tasoluettelossa kalenterivuonna 9 vuotta täyttäneet ja sitä nuoremmat kilpailuissa voittoja kerryttäneet pelaajat asetetaan tasolle 1. Tämän ikäisiä pelaajia ei sijoiteta kilpailuissa.

Tasopisteiden sijaan pelaajat voivat kerryttää itselleen luokkapisteitä. Esimerkiksi pelatessa 9- ja 10-vuotiaiden virallisia kilpailuja/luokkia (ei seurakilpailut), kertyy pelaajalle pisteitä 10-vuotiaiden luokkapistelaskentaan. Laskennan kautta on hyvä seurata pelaajien aktiivisuutta ja kilpailuissa menestymistäkin. 8 parasta/junioreiden luokkapistelaskenta kutsutaan vuoden lopussa pelattavaan Fazer JGP Masters -kilpailuun. Laskentasäännöt löytyvät kilpailumääräyksistä liitteestä 1.

MINI- JA MIDITENNISPISTEET

Kaikki sähköisessä kilpailujärjestelmässä, TennisÄssässä, ylläpidettävät seurojen mini- ja miditennisluokat kerryttävät pelaajalle osallistumiseen perustuvia pisteitä minitennis tai miditennislaskentaan.

Pisteitä kertyy seuraavasti:
* Seurojen sisäiset pelitapahtumat (10p)
** Alueelliset mini- ja miditennis tapahtumat / Orange Bowl (20p)
*** 9v Miditour ja Koululaisten mestaruuskilpailut (mini- ja miditennis) (30p)

Kerätyillä pisteillä kunkin luokan neljä parasta (T mini, P mini, T midi ja P midi) kutsutaan kahden päivän leirille Vierumäelle.

PISTETILANTEET

HYVÄ TIETÄÄ

Kannattaa tutustua alla oleviin materiaaleihin, nähdään kentillä!

Mikäli vastaan tulee mitä tahansa kysyttävää, ole yhteydessä toimisto@tennis.fi.

Kilpailut
KILPAILUTOIMINNAN KÄSIKIRJA
KILPAILUMÄÄRÄYKSET
REKISTERÖITYMINEN TENNISÄSSÄ -OHJE

Vanhemmat
OLYMPIAKOMITEA: KASVATA URHEILIJAKSI – VANHEMMAT NUOREN TUKENA
VIDEO: VANHEMMAN ROOLI URHEILEVAN NUOREN TUKEMISESSA
VIDEO: URHEILIJAN TERVEYS ON KOKONAISKUORMITUKSEN HALLINTAA
VIDEO: TENNIS EUROPE JUNIOR SCHOOL – PARENTS