Luokkamestaruussarja

Luokkamestaruussarjan tavoitteena on tuoda kiinnostava peliformaatti uusille harrastajille (alimmat luokat), mutta ennen kaikkea tavoitteena on lisätä pelaajien kilpailu- ja ottelumääriä. Lisäksi tavoitteena on tuoda nelinpeli ja sekanelinpeli merkittävämpään rooliin kilpailumuotona. Sarja koostuu kuudesta osakilpailusta.

Luokat:

Luokkamestaruussarja järjestetään seuraavissa luokissa:

Miehet: B, C, D, E
Naiset: B, C, D, E

Kaikissa luokissa pelataan 2-peli, 4-peli ja sekanelinpeli (sekanelinpeli aina muotoa M/NB). Yhdessä osakilpailussa saa osallistua korkeintaan kahteen luokkaan.

Kausipisteet

Kaikki Luokkamestaruussarjan turnaukset keräävät pisteitä pelaajan oman tason vuosilaskentaan. Luokkakohtainen Yearly Race -laskenta on näkyvillä Ässässä.

Aikaisempien kausien pisteet

PISTETILANNE 2022
PISTETILANNE 2021
PISTETILANNE 2020
PISTETILANNE 2019
PISTETILANNE 2018

Osanottomaksu:

2-peli: korkeintaan 55e
4-peli ja sekanelinpeli: puolet kaksinpelin hinnasta

Kaavion koko osakilpailussa:

  • Miehet 2-peli: Kaavio 32 pelaajaa, SM-kilpailuissa ei rajoitettu määrää
  • Naiset 2-peli: Kaavio 24 pelaajaa, SM-kilpailuissa ei rajoitettu määrää
  • 4-pelit ja sekanelinpelin: Kaavio 16 paria, SM-kilpailuissa ei rajoitettu määrää

Muissa kuin SM-kilpailuissa pelaajat otetaan mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. HUOM! Ilmoittautumishetkeksi katsotaan se aika jolloin ilmoittautumista on viimeksi muokattu. Kannattaa siis pyrkiä ilmoittautumaan ajoissa ja samalla kaikkiin luokkiin.

Pelitapa:

Luokat MB, NB, MC, NC, MD, ND: Kaikki kaksinpeliottelut ratkaistaan kahdella voitetulla erällä, mahdollinen kolmas erä pelataan ottelutie-breakmenetelmällä. Nelinpelit pelataan no-ad – ja ottelutie-breakmenetelmällä.

Luokat ME, NE: Ottelut pelataan lyhennettyinä – paras kolmesta erästä siten että kaksi ensimmäistä erää neljään, 3-3 tilanteessa tiebreak, kolmas erä tiebreak seitsemään. Kaikille ensimmäisen kierroksen hävinneille taataan yksi ottelu jatkosarjassa. Kilpailun järjestäjä voi myös peluuttaa jatkosarjan loppuun.

Palkinnot

Osakilpailuissa kolmelle parhaalle jaetaan mitalit.

Kilpailut ja ilmoittautuminen:

TennisÄssä