Etu kaikille – lisää naisia ja tyttöjä tenniskentille

Tennisliiton eettinen toimikunta perusti vuonna 2020 naisverkoston, jonka tavoitteena on saada innostettua lisää nais- ja tyttötoimijoita lajimme pariin. Vuonna 2022 toiminnan nimi muutettiin muotoon Etu kaikille, mikä noudattelee kansainvälisen Tennisliiton Advantage All -tasa-arvotoimintaa. Toiminta on osa tenniksen vastuullisuusohjelman yhdenvertaisuus ja tasa-arvo -kokonaisuutta – toiminta on avointa ja kaikki ovat tervetulleita mukaan.

Etu kaikille pähkinänkuoressa

Idea Etu kaikille -ohjelman luomisesta sai alkunsa vuonna 2019 toteutetun seurojen naistoimijakyselyn pohjalta. 44 seuraa vastasi kyselyyn, jossa selvitettiin naistoimijoiden määrää seuratasolla eri rooleissa (valmennus, hallitus, hallinto, tuomarit ja kilpailutoiminta).

 

Kyselyn perusteella voidaan sanoa, että naistoimijoita löytyy seurakentältä, mutta ei läheskään samoissa määrin kuin miehiä. Esimerkiksi kyselyn mukaan joka seitsemäs päätoiminen valmentaja oli nainen ja hallituksissa naisten osuus noudatti samaa suhdetta.

 

Kyselytutkimuksen perusteella Suomen Tennisliiton eettinen toimikunta asetti yhdeksi tavoitteistaan sukupuolten tasa-arvon vahvistamisen tenniksessä. Etu kaikille -toiminnan tavoitteena on aktivoida lisää naisia seuroihin ja liiton piiriin aktiivisiksi toimijoiksi.

ALUEELLISET TAPAAMISET

Tapaamisissa pelataan yhdessä tennistä ja keskustellaan ajankohtaisista aiheista – keskittyen pohtimaan kuinka saada lisää naisia ja tyttöjä lajimme pariin eri rooleihin: valmentajat, pelaajat, seuratyöntekijät ja vapaaehtoiset.

Haluatko järjestää tapaamisen? Ota yhteyttä Jarno Tiusaseen (jarno.tiusanen(at)tennis.fi) ja sovi käytännön järjestelyistä.