Hallitustiedote 5/2021 – vastuullisuusohjelma sekä kilpailu- ja valmennustoiminta agendalla

25.5.2021  |  20:39  |  Seurat

Suomen Tennisliitto ry:n hallituksen toukokuun kokous järjestettiin 18.5.2021. Seuraava kokous on 15.6.2021.

Lue aiemmat hallitustiedotteet: huhtikuu | maaliskuu | helmikuu | tammikuu.

Vastuullisuusohjelma: tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusohjelmien hyväksyminen

Tennisliiton hallitus on tiiviisti käynyt läpi ja seurannut uuden strategian mukaista vastuullisuusohjelmaa. Tennisliiton viestintä- ja markkinointipäällikkö sekä vastuullisuusohjelmasta vastaava Jarno Tiusanen kertoi tilannekatsauksen ja esitteli tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusohjelmat.

Alkuvuoden pääpainopistealueina ovat olleet vastuullisuusohjelman kokonaisuudet: 1) hyvä hallinto ja 2) yhdenvertaisuus- ja tasa-arvo. Laatuseuraohjelma, seurojen vastuullisuusmerkki ja naisverkosto ovat saaneet vahvat ja kiitellyt alut.

Tennisliiton hallitus hyväksyy vuosittain vastuullisuusohjelman dokumentaation mukaan lukien edellä mainitut ohjelmat – nyt hallitus keskusteli ja hyväksyi tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusohjelmat 2021.

TENNIKSEN VASTUULLISUUSOHJELMA

Koronapäivitys: kansallinen kilpailutoiminta avataan 1.6. alkaen

Koronapandemian aiheuttamaa poikkeustilannetta on käyty läpi viikoittain myös hallituksen toimesta talven ja kevään aikana. Kokouksessa kilpailupäällikkö Raisa Törnroos-Heinonen esitti ehdotuksen kansallisen kilpailutoiminnan avaamiseksi.

Päätettiin avata kansallinen kilpailutoiminta 1.6.2021 alkaen ulkokentillä. Ulkokauden sarjatennis alkaa 7.6.

LUE LISÄÄ AIHEESTA

Valmennustoiminnan tilannekatsaus – valmennuskeskuksen toimintaan oltu tyytyväisiä ja pelaajat menestyneet

Huipputennis- ja tapahtumapäällikkö Roope Kailaheimo esitteli tilannekatsauksen Tennisliiton valmennuskeskustoiminnasta.

Kailaheimo ja valmennuskeskuksen operatiivinen vastuuhenkilö Saku Siivonen kävivät palautekeskustelut pelaajien ja taustojen kanssa huhti-toukokuussa. Valmennustoimintaan on oltu tyytyväisiä ja parantuneeseen viestintään. Kehitystoimenpiteitä on myös käynnissä, mm. liittyen selkeämpien ja tehokkaampien pelaajapolkujen sekä ryhmien luomiseen.

Valmennuskeskuksen pelaajien, Porsche Junior Team Finland, edesottamukset kansainvälisissä kilpailuissa ovat myös olleet positiivisia kevään aikana. Pajulahden alle 18-vuotiaiden ITF-kilpailut olivat onnistuneet ja useat suomalaisjuniorit saivat tärkeitä onnistumisia: erityisesti kaksi tuplamestaruutta napannut Stella Remander ja kaksi kaksinpelin turnausvoittoa ottanut Otso Martikainen. Lisäksi Slovakian kovatasoisen alle 14-vuotiaiden turnauksen voittanut Linus Lagerbohm sekä samassa turnauksessa nelinpelivoittoa juhlineet Felix Alopaeus ja Oskari Paldanius ovat olleet vahvassa vireessä.

Kilpailutoiminnan kehitystoimet tähtäävät kilpailemisen lisäämiseen kaikilla tasoilla – kasvupotentiaalia erityisesti harrastetenniksen puolella

Kilpailupäällikkö Raisa Törnroos-Heinonen kävi läpi kilpailutoiminnan tilanteen tenniksen strategian 2024 pohjalta.

Kilpailutoiminnan uudet kehitystoimet on otettu hyvin vastaan – strategisina tavoitteina ovat 1) yli 8000 kilpa- ja harrastepelaajaa (tällä hetkellä noin 4000 lisenssipelaajaa), 2) uudenlaisia peliformaatteja vähintään 40 %, 3) seurakilpailuita TennisÄssässä yli 150kpl vuodessa ja 4) kansainvälisten kilpailuiden määrää kasvaa.

TUTUSTU TENNIKSEN STRATEGIAAN

Koviin tavoitteisiin yltääkseen on löydettävä uusia tehokkaita keinoja kilpailijoiden ja erityisesti harrastepelaajien, eli kilpailemisesta kiinnostuneiden ja alkutaipaleella olevien pelaajien, sitouttamiseksi tennistoimintaan. Kasvava harrastetennis on yksi strategisista valinnoista.

Hallitus kävi keskustelua aiheesta ja erityisen tärkeää on jatkaa hyvin alkanutta strategiakautta yhdessä seurojen kanssa – edistetään ja mietitään yhdessä sopivia kilpailemisen muotoja, jotka houkuttelevat uusia mukaan ja sitouttavat entistä vahvemmin jo olemassa olevat pelaajat mukaan. Käynnissä on myös valmistelut ranking- ja tasojärjestelmän uudistamiseksi.

Uusia pelimuotoja on jo lanseerattu: esimerkiksi kesän aikuisharrastajien nelinpelikilpailu Road to Finland vs. India (15 kilpailua ympäri Suomea) ja nuorten harrastekisat.

Jaa:

Seuraava uutinen: Löfmanille ensimmäinen ATP-piste… →