Hallitustiedote 2/2021 – koronapäivitys, Advisory Boardit, talous ja vastuullisuusohjelma

19.2.2021  |  14:27  |  Seurat

Suomen Tennisliiton hallitus piti vuoden toisen kuukausittaisen kokouksensa tiistaina 16.2.2021. Pääaiheina olivat uusien koronalinjausten päättäminen, Advisory Boardien henkilövalinnat sekä taloustilanteen läpikäyminen ja seurojen vastuullisuusmerkki.

Tennisliiton suositukset pelaamiseen – päivitetyt koronaohjeistukset

Kokouksen ensimmäisenä asiana käsiteltiin koronavirustilanne. Tennisliiton kilpailupäällikkö Raisa Törnroos-Heinonen kävi läpi tilanteen ja eri skenaarioita, joiden puitteissa tehtiin päätöksiä.

Hallitus kävi painavaa keskustelua tilanteen epävarmuudesta ja esille tuotiin huoli tilanteen kehittymisestä. Tilannetta tarkastellaan jatkossakin tiiviisti ja tarvittaessa tehdään muutoksia lyhyelläkin aikataululla.

Pohjautuen Olympiakomitean ja viranomaisten rajoituksiin sekä päätöksiin päätettiin sisäkauden kansalliset kilpailut perua 30.4.2021 asti. Perus- ja kiihtymisvaiheen alueilla toimintaa käynnistetään vaiheittain sarjatennistoiminnan ja alueellisten kilpailuiden osalta. Toiminnassa otetaan huomioon erityisjärjestelyt ja terveysturvallisuus. Uusista ohjeituksista viestittiin heti kokouksen jälkeen tenniksen sidosryhmille.

LUE SUOSITUKSET PELAAMISEEN

Advisory Boardien henkilövalinnat päätettiin

Puheenjohtaja Toni Pokela ja toimitusjohtaja Teemu Purho alustivat Advisory Boardien hakuprosessia ja toimiston valmistelemaa esitystä henkilövalinnoista.

Hallitus osoitti kiitoksensa koko hakijajoukolle – tennistä kohtaan osoitettiin suurta kiinnostusta, jonka pohjalta Advisory Boardien toimintaa on hyvä lähteä tekemään.

Advisory Boardien yhteinen aloitustilaisuus järjestettiin torstaina 18.2.2021.

LUE LISÄÄ ADVISORY BOARDEISTA

Taloustilanne: Tennisliitolla vakaa taloudellinen asema

Toimitusjohtaja Teemu Purho kävi läpi taloudellisen tilanteen ja valmisteilla olevan tilinpäätöksen 2020 (Suomen Tennisliitto ry ja Tennisliitto Finland Oy). Tilinpäätös vahvistetaan kevätkokouksessa.

Koronan asettamista haasteista huolimatta vuosi 2020 oli lopulta taloudellisesti hyvä sekä yhdistyksellä että yhtiöllä. Korona rajoitti toimia merkittävästi ja sen johdosta tehdyt sopeuttavat toimenpiteet sekä aiheutuneet säästöt tuottivat lopulta hyvän taloudellisen tuloksen.

Tennisliitolla on vakaa taloudellinen asema, jonka pohjalta on hyvä lähteä investoimaan tulevaisuuteen uuden strategian kautta. Tosin huomioida pitää, että alkuvuosi 2021 on taloudellisesti ollut heikohko. Haasteena ovat kilpailemisen rajoitukset, jotka vaikuttavat merkittävästi lisenssimyyntiin ja kilpailumaksutuottoihin sekä tapahtumien toteuttamiseen. Tilannetta on siis syytä seurata ja tarkastella.

Vastuullisuusohjelma: seurojen vastuullisuusmerkki lanseerataan maaliskuussa

Tenniksen vastuullisuusohjelmaa on aloitettu viemään vahvasti käytäntöön alkuvuoden aikana erityisesti yhdenvertaisuus ja tasa-arvo-osion naisverkosto toiminnan kautta. Naisverkoston kaksi ensimmäistä webinaaria ovat keränneet kiitosta ja hallitus nosti esille vastuullisuustyön merkityksen koko lajiyhteisömme sekä liikunta- ja urheiluyhteisön kannalta.

NAISVERKOSTO: LUE KATTAVA ARTIKKELI & KATSO TALLENNE – TENNISVALMENTAJUUS JA TASA-ARVO

Viestintä- ja markkinointipäällikkö sekä vastuullisuusohjelmasta vastaava Jarno Tiusanen esitteli hallitukselle valmisteilla olevan tenniksen vastuullisuusmerkin. Seuratoiminta sitouttaa yhteen useita henkilöitä – seuratoiminnan onnistumisen kannalta on tärkeää toimia avoimesti, läpinäkyvästi ja vastuullisesti.

Tenniksen vastuullisuusohjelma viedään osaksi seurojen toimintaa Tennisliiton vastuullisuusmerkin avulla.

Seurojen vastuullisuusmerkki lanseerataan maaliskuussa. Tennisliitto myöntää seuralle vastuullisuusmerkin, kun seurat tekevät seuraavat toimenpiteet.

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Glasspool loppuotteluun Italiassa… →