Hallitustiedote 1/2021 – strategian jalkauttaminen etenee, uusi johtamisjärjestelmä hyväksyttiin

22.1.2021  |  09:14  |  Seurat

Suomen Tennisliiton hallitus piti vuoden ensimmäisen kokouksensa tiistaina 19.1.2021. Kokous pidettiin etäyhteyksin – seuraava kokous on luvassa 16.2.2021.

Liittohallitus hoitaa ja valvoo liiton hallintoa ja toimintaa. Hallituksen muodostavat liiton syyskokouksen valitsemat puheenjohtaja ja kahdeksan jäsentä. Sekä puheenjohtaja että jäsenet valitaan kahdeksi vuodeksi kerrallaan ja siten, että jäsenistä on vuosittain neljä jäsentä erovuorossa.

Hallituksen puheenjohtajana toimii Toni Pokela. Jäseniä ovat Kimmo Karviala, Markku Savusalo, Anni Tuulos, Matti Kyytsönen, Kirsi Lassooy, Minttu Lampinen, Antti Aine ja Pasi Ahti.

Ajankohtaiset asiat – koronatilanteen päivitys ja strategiatyö eteneminen

Suomen Tennisliitto antoi alkuvuodesta 5.1.2021 koronaohjeistuksen, jonka perusteella kilpailu- ja sarjatennistoiminta (yleinen ja seniorit) asetettiin tauolle 31.1.2021.

Hallitus keskusteli kilpailu- ja sarjatennistoiminnan tilanteesta ja sen mahdollisesta aloittamisesta. Kilpailutoiminnan taukoa päätettiin jatkaa Tennisliiton toimiston esityksen mukaisesti 14.2.2021 asti. Sarjatennistoiminnan osalta tilannetta tarkastellaan viikoittain – seuraavan kerran aloitusta tarkastellaan 25.1.

TENNISLIITON SUOSITUKSET PELAAMISEEN

Tennisliitto seuraa viikoittain koronatilanteen kehittymistä ja hallitus kokoustaa viikoittain aiheen tiimoilta kuukausittaisten tapaamisten lisäksi.

Tenniksen uuden strategian 2024 osalta on valmistelu ja jalkauttaminen kovassa vauhdissa parhaillaan. Jokaisen ydintoiminnon (kilpailutoiminta, seuratoiminta, valmennustoiminta, tapahtumat) osalta on tiedotettu ja asioita viedään vahvasti eteenpäin sekä viestitään ulkoisesti aktiivisesti tulevien viikkojen ja kuukausien aikana.

Toimitusjohtaja Teemu Purho esitteli Tennisliiton uutta raportointijärjestelmää. Käynnissä olevaa strategiaa ja toimintasuunnitelmaa seurataan aktiivisesti luotujen tavoitteiden ja mittareiden pohjalta. Ideana on, että 1) Tennisliiton työtä ja tekemistä voidaan johtaa ja seurata systemaattisesti, 2) toiminta on läpinäkyvää ja avointa sekä 3) data on päätöksenteon tukena. Raportointi kattaa koko Tennisliiton toiminnan ydintoiminnoista onnistumisen edellytyksiin ja vastuullisuusohjelmaan. Tennisliitto tiedottaa strategian etenemisestä systemaattisesti myös jäsenseurojaan.

Kirsi Lassooy valittiin Tennisliiton varapuheenjohtajaksi – uusi johtamisjärjestelmä hyväksyttiin

Tennisliiton hallituksen varapuheenjohtajan valinnasta käytiin keskustelua ja Kirsi Lassooyta ehdotettiin tehtävään. Lassooy valittiin varapuheenjohtajaksi yksimielisesti.

Seuraavaksi toimitusjohtaja Purho esitteli ehdotuksen Tennisliiton uudesta johtamisjärjestelmästä, jota on valmisteltu pitkäjänteisesti Tennisliiton toimiston ja hallituksen toimesta. Uusi johtamisjärjestelmä hyväksyttiin ja siitä viestitään 19.1.2021.

Uudistettu johtamisjärjestelmä vastaa paremmin tämän hetken tennisyhteisön tarpeita, sitouttaa jäsenseurat tehokkaammin päätöksentekoon ja palvelee paremmin käynnistynyttä uutta strategiakautta.

Uutena toimintamallina aloittavat neuvonantoryhmät, Advisory Board, joiden tarkoitus on tukea ja auttaa niin operatiivista johtoa kuin hallitusta. Haku Advisory Boardeihin on avattu jäsenseuroille – hakuaikaa on 31.1.2021 asti.

– Johtamisjärjestelmän uudistamisella tavoitellaan strategian tehokasta toimeenpanoa ja eri toimijaroolien selkeyttämistä. Advisory Boardit tulevat olemaan keskeinen tuki- ja asiantuntijaverkosto toimiston henkilöstölle strategisten tavoitteiden käytäntöönpanossa, sanoi toimitusjohtaja Teemu Purho.

Advisory Boardit ovat seuraavat ja niiden puheenjohtajiksi valittiin hallituksesta: Kilpailutoiminta (puheenjohtaja Markku Savusalo) | Huipputennis (pj. Antti Aine) | Seuratoiminta (pj. Kirsi Lassooy) | Kaupallinen toiminta (pj. Minttu Lampinen).

Tennisliiton toimikuntina toimivat: eettinen toimikunta (puheenjohtaja Antti Aine), palkitsemistoimikunta (pj. Seppo Nurmi) ja kurinpitotoimikunta (pj. Jyrki Sarkkinen).

LUE LISÄÄ JOHTAMISJÄRJESTELMÄSTÄ & HAE ADVISORY BOARDEIHIN

SEURATOIMINTA – LAATUSEURAOHJELMA KIINNOSTAA

Ilmoittautuminen tenniksen laatuseuraohjelmaan on auki seuroille tammikuun ajan – mukaan on ilmoittautunut jo yli kymmenen seuraa. Vuoden 2021 tavoitteena on kehittää ja auditoida vähintään kymmenen seuraa, joten alku ohjelmalle on lupaava.

Tenniksen laatuseuraohjelma on osa Olympiakomitean Tähtiseura-ohjelmaa – tenniksessä on muokattu rakennetta vastaamaan paremmin lajimme toimintaympäristöä. Laatuseuraohjelmassa on kyse seuratoiminnan kehittämisestä moniulotteisesti. Kyseessä on pitkäkestoinen kehitysprosessi, joka auttaa seuroja ymmärtämään paremmin toimintaansa ja suuntaansa. Seurat lähtevät liikkeelle lasten ja nuorten ja/tai aikuisten tähtimerkistä (voi suorittaa saman aikaisesti) – tämän jälkeen polku vie kohti kilpa- ja huippu-urheilun tähtimerkkiä.

LUE LISÄÄ & ILMOITTAUDU MUKAAN 31.1.2021 MENNESSÄ

ONNISTUMISEN EDELLYTYKSET: VIESTINNÄN JA MARKKINOINNINN TILANNEKATSAUS

Viestintä- ja markkinointipäällikkö Jarno Tiusanen kävi läpi viestinnän ja markkinoinnin kokonaistilannetta. Kasvusuuntaus viestintäkanavien seuraajamäärien ja tavoittavuuksien suhteen jatkui myös vuonna 2020. Kotisivujen kävijämäärä ja sosiaalisen median kanavien seuraajamäärä kasvoivat molemmat 18 % verrattuna edelliseen vuoteen. Uusina viestintäkanavina on otettu käyttöön OmaTennis-mobiilisovellus ja sosiaalisen median kanava LinkedIn.

Lisäksi Tennisliiton kotisivut ovat uudistumassa ja brändin kirkastaminen vauhdissa. Strategian jalkauttaminen on edennyt myös hyvin ja asiasta viestitään seuroille aktiivisesti.

– Monia asioita on käynnissä viestinnän ja markkinoinnin työpöydällä päivittäisen monikanavaisen viestinnän lisäksi – esimerkiksi paljon valmistelutyötä strategian eteen ja sen toimeenpanemiseksi, tulossa oleva kotisivu-uudistus ja OmaTennis-sovelluksen kehittäminen sekä materiaalien tuottaminen. Tekemämme toimenpiteet viimeisten vuosien aikana on otettu hyvin vastaan ja tilastot ansaitun median ja omien viestintäkanavien osalta puoltavat myös tätä, kertoi Tiusanen.

Mediaseurannan ja raportoinnin osalta ovat Tennisliitto ja Sponsor Insight aloittaneet yhteistyön 2021-2022. Sponsor Insight tuottaa liitolle raportoinnit: ansaittu media (TV, Press ja Digi) ja sosiaalinen media sekä kotisivut.

DIGITALISAATIO

Tennisliitto on selvittämässä ja kehittämässä tenniksen palveluihin yhteistä käyttäjätunnistautumista, Tennis ID.  Tennisliitto on saanut kansainväliseltä Tennisliitolta tukea projektin toteuttamiseen – nyt projektia suunnitellaan ja viedään eteenpäin digikumppani Cintoia Oy:n kanssa.

RESURSSIT – TALOUSTILANNE JA YHTEISTYÖKUMPPANUUDET

Tennisliiton taloustilanne on hyvä ja vuodelta 2020 tehdään positiivinen tulos, jonka avulla voidaan varautua ja investoida tulevaan. Koronavirustilanteen johdosta on kuitenkin syytä olla varuillaan – esimerkiksi pitkittynyt kilpailutauko on vaikuttanut kilpailutoiminnan lisenssituottoihin. Taloustilannetta seurataan jatkuvasti ja tilanteisiin ollaan valmiita reagoimaan.

Uusina yhteistyökumppaneina ovat aloittaneet Unisport, Kärcher ja Granlund – kaikkien keskiössä on olosuhdetoiminta. Tennisliitto ja olosuhde-yhteistyökumppanit ovat järjestämässä huhtikuulle uutta olosuhdeseminaaria Vierumäellä – tapahtumasta tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Jaa:

Seuraava uutinen: Joakim Berner ITF… →