Hallitustiedote 4/2021 – huhtikuun kokouksessa asiaa toiminta- ja talousraportoinnista sekä koronatilanteesta

26.4.2021  |  10:16  |  Seurat

Suomen Tennisliitto ry:n huhtikuun hallituksen kokous järjestettiin 16.4.2021.

Hallituksen puheenjohtajana toimii Toni Pokela ja varapuheenjohtajana Kirsi Lassooy. Jäseniä ovat Kimmo KarvialaMarkku SavusaloAnni TuulosMatti KyytsönenMinttu LampinenAntti Aine ja Pasi Ahti.

Koronapäivitys ja askelmerkit ulkokaudelle

Hallitus on alkuvuoden ajan ollut käytännössä koolla viikoittain koronavirustilanteen johdosta. Nyt hallituksen pöydällä oli suuntaviivojen asettaminen sarja- ja kilpailutoiminnalle ulkokauden avaukseen.

Hallitus päätti avata portaittain sarja- ja kilpailutoiminnan ulkokaudelle viranomaispäätökset, vastuullisuus ja terveysturvallisuus huomioiden. Lue tarkemmin huhti-, touko- ja kesäkuun avauksista täältä.

Toiminta- ja talousraportoinnin uudet tavat toimia

Uudistuneen tenniksen strategian myötä kiinnitetään erityistä huomiota myös toiminnan raportointiin. Hallituksen kokouksessa toimitusjohtaja Teemu Purho kävi läpi ensimmäisen vuosineljänneksen tapahtumia vastuullisuusohjelman, ydintoimintojen ja onnistumisten edellytysten sekä talouden osalta.

Koronan asettamista haasteista huolimatta on saatu edistettyä strategian mukaisia toimia.  Esimerkiksi seuratoiminnassa alkuvuosi on ollut aktiivinen ja tuottelias erityisesti laatuseuraohjelman puitteissa, kun 28 seuraa on lähtenyt kehittämään toimintaansa. Lisäksi järjestetyt yhteistapaamiset (seurawebinaarit, toiminnanjohtajatapaamiset ja vastuulllisuusohjelman naisverkoston webinaarit) ja koulutukset (TennisClub ja TennisÄssä) seurojen kanssa ovat tuottaneet oivaa tiedonvaihtoa.

Ulkokauden avautuessa näyttää kilpailutoiminnan, huipputenniksen ja tapahtumien osalta valoisammalta ja tämän hetken tiedon mukaan toiminta aktivoituu seurojen ja pelaajien näkökulmasta tasaisesti. Tennisliiton toimisto on edistänyt voimakkaasti strategian mukaisia kehitystoimia, esimerkiksi kilpailutoiminnassa uusien kisaformaattien (Road to Finlad vs India, nuorten harrastekisat) luomista, tuomaritoiminnan kehitystoimia, kisahakusivuston luominen ja rankingin kehitystyö.

Onnistumisen edellytysten osalta ovat positiivisia avauksia olleet osaamisen kehittämisen ja digitalisaation puolella eri kohderyhmille suunnatut tapaamiset ja koulutukset sekä omana kokonaisuutenaan olosuhdetoiminnan avaus (lue lisää ja katso webinaaritallenne). Kehittymistä ja onnistumisia ovat myös mahdollistamassa helmi-huhtikuussa ensimmäisiä tapaamisiaan pitäneet Advisory Boardit (kaupallinen toiminta, kilpailutoiminta, seuratoiminta ja huipputennis).

Tennisliiton talouden osalta on tilanne budjetoitua jäljessä, mutta kuitenkin positiivisen puolella. Tilanne on hyvä koronan aiheuttamista haasteista huolimatta, reagoinnit ja muutokset sekä kulujen väheneminen ovat pitäneet tilanteen hyvänä. Kuitenkin tilannetta tulee jatkuvasti seurata ja reagoida tarpeen tullen.

Alkuvuoden tapahtumia käytiin läpi yhdessä seurojen kanssa 23.4. järjestetyssä seurawebinaarissa.

Toimintasäännön päivitys ylimääräisessä vuosikokouksessa kesäkuussa

Viime vuosikokouksessa päivitetty toimintasääntö palautui Patentti- ja rekisterihallitukselta (PRH) täydennettäväksi kohdan 9 Kurinpitotoimet osalta. Tennisliiton kurinpitotoimikunta on tehnyt selvitystä ja täydennystä toimintasäännön kohtaan.

Tennisliiton kevätkokouksessa (lue lisää) käsiteltiin asiaa ja esitettiin toimintasäännön päivitystä ylimääräiselle vuosikokoukselle kesäkuussa 2021. Ajankohdasta tiedotetaan lähempänä tarkemmin.

Jaa:

Seuraava uutinen: Huhtikuun kilpailuinfo –… →