Viikkokatsaus 47/2023 – Suomi kohtaa Australian Davis Cup Finalsin välierissä

24.11.2023  |  09:23  |  Raportit

Käynnissä on historiallinen viikko, kun Suomen miesten maajoukkue on edennyt ensimmäistä kertaa Davis Cup Finalsissa neljän parhaan joukkoon. Lisäksi tällä viikolla pelataan TEHO Tennisliigaa kotimaassa.

Suomi kohtaa Australian Davis Cup Finalsissa perjantaina

Suomen miesten maajoukkue, Porsche Davis Cup Team Finland, teki historiaa tiistaina kukistamalla Kanadan Davis Cup Finalsin puolivälierissä. Maajoukkue kohtaa perjantaina välierissä Australian.

Joukkueen muodostavat Emil RuusuvuoriHarri HeliövaaraOtto VirtanenPatrik Niklas-Salminen ja Patrick Kaukovalta. Kapteenina toimii Jarkko Nieminen sekä apuvalmentajana Henri Kontinen sekä fysioterapeutit Joni Honkaniemi ja Mikko Pehkonen.

Kanadan voiton varmistivat Suomelle Otto Virtanen ja Harri Heliövaara. Virtanen voitti oman kaksinpelinsä Kanadan ykköspelaajaa Gabriel Dialloa vastaan ja Virtanen/Heliövaara sinetöivät otteluparin voiton nelinpelissä. Patrick Kaukovalta taipui omassa ottelussaan tehokkaasti syöttänyttä Milos Raonicia vastaan. Emil Ruusuvuori ei ollut pelikunnossa tiistain ottelussa. Lue koko Kanada ottelun raportti täältä.

SUOMI – KANADA 2-1

Patrick Kaukovalta – Milos Raonic 3-6, 5-7
Otto Virtanen – Gabriel Diallo 6-4, 7-5
Harri Heliövaara/Otto Virtanen – Vasek Pospisil/Alexis Galarneau 7-5, 6-3

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Suomen ja Australian välinen välieräottelu pelataan perjantaina klo 16.00 paikallista ja klo 17.00 Suomen aikaa. Australia on Davis Cupin viimevuotinen finalisti, maailmanlistan kolmas ja peräti 28-kertainen maailmanmestari. Australian joukkueen muodostavat Alex De MinaurAlexei PopyrinMax PurcellJordan Thompson ja Matthew Ebden.

”Taas on kova haaste edessä. Iso tennismaa ja moninkertainen Davis Cup -voittaja. Laajuutta löytyy niin kaksin- kuin nelinpelistä. Nelinpelissä heillä on odotetusti Purcell/Ebden Wimbledon voittajat 2022 ja ykköskaksinpelaajana kovan luokan De Minaur. Kakkospelaajaksi heillä on paljon kovia vaihtoehtoja. Tulee kuka tulee niin ollaan valmiina”, kommentoi kapteeni Nieminen.

Davis Cup Finalsin finaalivaihe pelataan Espanjan Malagassa 21.-26.11. Peliareenana toimii Palacio de Deportes José María Martín Carpena.

SUOMI – AUSTRALIA VÄLIERÄENNAKKO
TUTUSTU SUOMEN MM-KISASIVUSTOON
DAVIS CUP KOTISIVUT

Kulikova välierissä ITF-kiertueella

Anastasia Kulikova on edennyt välieriin kuluvalla viikolla $25,000 ITF-kilpailussa Italiassa. Kilpailun neljänneksi sijoitettu Kulikova (WTA-277) on voittanut viikolla kolme ottelua tähän mennessä. Puolivälierissä kukistui kahdeksanneksi sijoitettu Lois Boisson (WTA-343) kolmessa erässä. Välierissä perjantaina suomalainen kohtaa sijoittamattoman latvialaisen Diana Marcinkevica (WTA-375).

Stella Remanderin ottelut päättyivät toiselle karsintakierrokselle Tunisiassa.

W25 ITF WORLD TENNIS TOUR | ITALIA
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | TUNISIA

TEHO Tennisliiga jatkuu viikonloppuna

Tulevana viikonloppuna TEHO Tennisliiga jatkuu, kun ohjelmassa on otteluita lauantaina ja sunnuntaina. Sarjataulukon kärkipaikalta viikonloppuun lähtevät HVS-Tenniksen miesten ja naisten joukkueet.

Naisten sarja on ylittänyt jo puolenvälin, joten taistelu pudotuspelipaikoista tiivistyy. Viikonlopun otteluiden kokoonpanot julkaistiin keskiviikkona Tennisliigan-sivustolle ja pelaavat otteluparit ovat selvillä pelipäivän aamulla klo 9.

ENNAKKO
TENNISLIIGA KOTISIVUT

Miehet

25.11.2023
Smash-Kotka – OVS klo 10:00 Ruutu+
TaTS – GT klo 14:00 Ruutu+
ETT – VT klo 17:00 Ruutu+
Smash – TVS klo 17:30 Ruutu+
26.11.2023
HVS – TaTS klo 10:00 Ruutu+

Naiset

25.11.2023
ÅLK – OVS klo 14:30 Ruutu+
Smash-Kotka – TaTS klo 15:00 Ruutu+
LVS – Smash klo 17:00

 

Pajulahdessa Tennis Europe -kilpailu

Tällä viikolla Pajulahdessa pelataan alle 14-vuotiaiden 3. kategorian Cinia Next Gen Tour Tennis Europe -kilpailu. Mukana nähdään useita suomalaisia. Kilpailu on edennyt perjantaina puolivälierävaiheeseen kaksinpeleissä.

Lisäksi suomalaisia junioreita on pelannut kansainvälisissä kilpailuissa ulkomailla tällä viikolla.

ALLE 14-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | PAJULAHTI
ALLE 12-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE, 2. KATEGORIA | LIETTUA
J30 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | VIRO
J30 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | NORJA

Jaa:

Seuraava uutinen: MM-finaali voiton päässä,… →