Tiedote koskien Tennisgaalan 2021 arpajaisia

23.11.2023  |  17:00  |  Raportit

Suomen Tenniksen Tukisäätiön järjestämässä Tennisgaalassa 2021 pidettiin arpajaiset, joihin ei ollut arpajaislupaa. Asia on vireillä oikeudessa marraskuussa.

Gaalan arpajaisten tuotto ylitti arpajaislupaan vaadittavan summan. Asiassa ei voi syyttää yhteisöä vaan syytettynä on yhteisön vastuuhenkilö, eli Tenniksen Tukisäätiön toimitusjohtaja Teemu Purho. Syyttäjä vaatii Purholle sakkorangaistusta.

”Pahoittelen ja pyydän anteeksi tapahtunutta koko tennisyhteisöltä. Olen oma-aloitteisesti ollut yhteydessä viranomaisiin asian osalta havaittuamme tapahtuneen ja selvittänyt asiaa hyvässä yhteistyössä heidän kanssaan. En ole saanut minkäänlaista henkilökohtaista hyötyä asiasta, kaikki arpajaistuotot ovat menneet nuorten pelaajien stipendeihin ja heidän tukemiseen.”

Tennisgaalan arpajaisten tuotosta myönnetään suoraan tukea pelaajille eikä arpajaisista kukaan yksittäin henkilö saa mitään taloudellista hyötyä. Täten myöskään Purho ei ole mitenkään hyötynyt Tennisgaalan arpajaisten tuotosta. Säätiö on hakenut vuosien 2022 ja 2023 Tennisgaalan arpajaisiin asianmukaisen luvan ja korjannut siten puutteellisen toiminnan arpajaislain säädökset täyttäväksi.

Tenniksen Tukisäätiö tai Tennisliitto ei kommentoi asiaa enempää ennen oikeuskäsittelyä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 47/2023 – →