MM-finaali voiton päässä, lue ennakkoasetelmat Suomi – Australia otteluun

24.11.2023  |  10:16  |  Ennakot

Historiallinen MM-välierä Suomi – Australia pelataan perjantaina klo 16.00 paikallista ja klo 17.00 Suomen aikaa. TV2 ja Yle Areena näyttää maaottelun.

Australia on Davis Cupin viimevuotinen finalisti, maailmanlistan kolmas ja peräti 28-kertainen maailmanmestari. Australia kukisti puolivälierässään Tshekin 2-1 ja Suomi voitti hallitsevan maailmanmestarin sekä rankingykkösen Kanadan 2-1.

”Taas on kova haaste edessä. Iso tennismaa ja moninkertainen Davis Cup -voittaja. Laajuutta löytyy niin kaksin- kuin nelinpelistä. Nelinpelissä heillä on odotetusti Purcell/Ebden Wimbledon voittajat 2022 ja ykköskaksinpelaajana kovan luokan de Minaur. Kakkospelaajaksi heillä on paljon kovia vaihtoehtoja. Tulee kuka tulee niin ollaan valmiina”, kommentoi kapteeni Jarkko Nieminen.

Ottelupari alkaa kakkospelaajien kaksinpelillä, jota seuraa ykköspelaajien ottelu. Tarvittaessa nelinpeli ratkaisee maaottelun ja MM-finaaliin etenevän maan. Pelaavat pelaajat julkaistaan tuntia ennen ottelua.

Australian joukkueen muodostavat Alex de Minaur (ATP-12), Alexei Popyrin (ATP-40), Max Purcell (ATP-45), Jordan Thompson (ATP-56) ja Matthew Ebden (nelinpelin ATP-4).

 

Suomen puolestaan Emil Ruusuvuori (ATP-69), Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-29), Otto Virtanen (ATP-171), Patrik Niklas-Salminen (nelinpelin ATP-171) ja Patrick Kaukovalta (ATP-782). Maiden kapteenit ovat legendaariset Lleyton Hewitt ja Jarkko Nieminen.

 

TUTUSTU MM-KISASIVUSTOON

Suomi valmiina ja levänneenä kohti Australian asettamaa haastetta

Tiistain voiton sankari Otto Virtanen on itseluottavaisena ennen perjantain koitosta.

”Todella hyvät fiilikset on edelleen Kanada-ottelusta. Keskiviikkona ja torstaina ollaan päästy palauttelemaan ja treenaamaan sekä ottamaan vähän iisimmin”, kommentoi Virtanen.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Emil Ruusuvuori, joka ei pystynyt olkapäävamman johdosta pelaamaan avausottelussa, kertoo edistyvänsä kuntoutuksessa. Ruusuvuori kertoo päätökset pelaamisen suhteen tehtävän myöhemmin.

”Torstaina oli todella positiivinen treeni ja pelasin ihan sataprosenttisesti pisteitä; pitkästä aikaa tuntui hyvältä olla kentällä. Viimeiset viikot on tehty kovasti töitä pelikunnon eteen ja nyt on parempi fiilis”, avasi Ruusuvuori.

Suomalaisässä kertoo tiistain olleen erilainen kokemus, sillä hän ei ollut aiemmin katsonut koko maaottelua penkiltä.

”Täytyy sanoa, että vieläkin tuntuu vähän niskassa, kun seitsemän tuntia kääntelee päätä”, naurahti Ruusuvuori.

Ruusuvuori sanoo olevansa erittäin ylpeä koko Suomen joukkueesta ja pelikavereistaan, jotka tekivät historiallisen urotyön tiistaina. Ruusuvuori tiedostaa Australian olevan kova vastus välierässä.

”Koitetaan pelata tiiminä niin ettei Australialle tule enää lisää mestaruuksia.”

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomi – Australia:… →