Viikkokatsaus 42/2020 – Heliövaara ja Virtanen jatkoon, Ruusuvuorelle avauskierroksen tappio Kölnissä

15.10.2020  |  19:59  |  Raportit

Ammattilaiskentillä tämän viikon aikana ollaan nähty kolme suomalaista. Emil Ruusuvuori oli mukana ATP-turnauksessa Saksassa, Harri Heliövaara eteni Portugalissa haastajatason turnauksen välieriin ja Otto Virtanen on taistellut itsensä Ranskassa ITF-turnauksen puolivälieriin. Kotimaan kentillä junioreiden SM-kilpailut saatiin päätökseen ja I-divisioona pyörähti käyntiin.

Ruusuvuoren tie Kölnissä katkesi ensimmäiselle kierrokselle

Emil Ruusuvuori (ATP-93) oli tällä viikolla mukana Kölnissä pelattavassa ATP-turnauksessa. Ruusuvuori selvitti tiensä turnaukseen karsintojen kautta, jossa hän nappasi voitot Jason Jungista (ATP-125) ja Antoine Hoangista (ATP-126). Pääsarjan ensimmäisellä kierroksella Ruusuvuori kohtasi espanjalaisen ikätoverinsa Alejandro Davidovich Fokinan (ATP-71).

Tiistaina pelatussa ottelussa suomalainen koki tappion Davidovich Fokinalle lukemin 7-5 6-4. Ottelussa nähtiin useita syötönmurtoja ja tasaisia palloralleja. Lopulta espanjalainen oli vahvemmalla pelipäällä kovilla kentillä pelatussa ottelussa. Ottelun raportin kokonaisuudessaan voit lukea täältä.

ATP-250 | SAKSA

Heliövaara välieriin Portugalissa

Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-128) ja Zdenek Kolar (ATP-227) ovat edenneet Portugalissa massalla pelattavan haastajatason turnauksen välieriin. Suomalais-tsekki duo kohtasi torstaina puolivälierissä Lloyd Glasspool (nelinpelin ATP-169)/Alex Lawson (nelinpelin ATP-144) parin. Tiukka kamppailu ratkesi vasta ottelu tie breakissä loppulukemin 6-7(4) 6-4 10-5 Heliövaaran ja Kolarin eduksi. Ottelun raportin löydät täältä.

Ensimmäisellä kierroksella Heliövaara/Kolar voittivat neljänneksi sijoitetun Jamie Cerretani (nelinpelin ATP-156)/ Tristan-Samuel Weissborn (nelinpelin ATP-106) parin 6-1 6-4.

Välierissä Heliövaara/Kolar kohtaa Chun-hsin Tseng (ATP-284)/Kacper Zuk (ATP-282) parin huomenna perjantaina klo 12.00.

CHALLENGER TOUR | PORTUGALI

Virtanen selvitti tiensä puolivälieriin Ranskassa

Otto Virtanen (ATP-731) on edennyt $25,000 ITF-turnauksen puolivälieriin. Virtanen voitti tänään torstaina pelatussa yli kahden tunnin ottelussa ranskalaisen Dan Addedin (ATP-386) 6-7(3) 6-4 6-3.

Virtanen on pelannut Ranskassa jo neljä ottelua sillä suomalainen selvitti tiensä pääsarjaan karsintojen kautta. Maanantaina karsintojen ensimmäisellä kierroksella Virtanen voitti Arthur Hugounenqin ja samana päivänä suomalainen kukisti karsintojen ykköseksi sijoitetun argentiinalaisen Genaro Alberto Olivierin (ATP-406). Pääsarjan ensimmäisellä kierroksella suomalainen kohtasi jälleen argentiinalaisen. Tällä kertaa vastaan asettui Pedro Cachin (ATP-374). Cachin pääsi jo ensimmäisessä erässä syöttämään erävoitosta tilanteessa 5-4, mutta suomalainen onnistui nousemaan takaa ja kääntämään ottelun erinomaisesti itselleen. Avauskierroksen loppulukemat olivat Virtaselle 7-5 6-1.

Puolivälierissä suomalaista vastaan asettuu turnaukseen villin kortin saanut Antoine Cornut Chauvinc (ATP-468). Ottelun aikataulua ei ole vielä julkaistu.

Virtanen oli myös mukana turnauksen nelinpelissä yhdessä sveitsiläisen Damien Wengerin kanssa, mutta pari tippui avauskierroksella hollantilais kaksikolle Igor Sijsling/Glenn Smits lukemin 3-6 1-6.

Junioreiden SM-mitalistit selvillä

Alle 12-, 14- ja 16-vuotiaiden sarjoissa taisteltiin SM-mitaleista lauantaista alkaen. Uudet Suomen mestarit olivat selvillä tiistaina. Turnaus oli samalla 5. Cinia Junior Grand Prix -osakilpailu. Mitaleista pelattiin kolmella eri paikkakunnalla: 12-vuotiaat pelasivat Helsingissä, 14-vuotiaat Tampereella ja 16-vuotiaat Turussa.

16-vuotiaiden Suomen mestaruutta tuulettivat Otso Martikainen (HVS) ja Asta Miettinen (ÅLK). Tampereella 14-vuotiaiden sarjassa kultaa nappasivat kaksinpeleissä Julia Lintu (Smash) sekä Linus Lagerbohm (HVS). Leo Stendlund (ÅLK) oli kilpailun mitalirohmu yhteensä kahdella kultaisella mitalilla nelin- ja sekanelinpelistä sekä hopeisella mitalilla kaksinpelistä. 12-vuotiaiden sarjassa puolestaan voittoja juhlivat Ilona Kanerva (HLK) sekä Oliver Kiljunen (JTS).

Junioreiden SM-kilpailuiden raportin kokonaisuudessaan löydät täältä. Alla linkit kilpailuiden kaikkiin tuloksiin.

16-VUOTIAIDEN SM-KILPAILUT, 5. CINIA JGP | 9.-12.10 | TVS, TURKU
14-VUOTIAIDEN SM-KILPAILUT, 5. CINIA JGP | 9.-12.10 | TATS, TAMPERE
12-VUOTIAIDEN SM-KILPAILUT, 5. CINIA JGP | 9.-12.10 | SATA, HELSINKI

I-Divisioona käynnistyi 13.10.

I-divisioona käynnistyi naisten sarjan ottelulla tiistaina 13.10. TTS – Smash-Kotka 2 -otteluparilla. Miesten sarjassa puolestaan lauantaina 17.10. pelataan ensimmäiset ottelut. Viikonlopun otteluohjelman löydät täältä.

I-DIVISIOONA OTTELUOHJELMA 2020-2021

Lisäksi tulevana viikonloppuna pelataan kansallisia kilpailuita. Savitaipaleella, Jyväskylässä, Valkeakoskella ja kolmessa eri paikassa Helsingissä järjestetään turnauksia. Kaikki viikon kilpailut löydät Tennisässästä.

Muistetaan pelata vastuullisesti ja toimia voimassa olevien suositusten mukaan. Tennisliiton suositukset pelaamiseen korona-aikana löydät täältä.

Seuraava uutinen: TEHO Sport Tennisliigan… →