Junioreiden SM-mitalit jaettu Turussa, Tampereella ja Helsingissä

13.10.2020  |  15:19  |  Raportit

Lauantaista alkaen kilpailtiin alle 12-, 14- ja 16-vuotiaiden sarjoissa SM-mitaleista. Kyseessä oli samalla 5. Cinia Junior Grand Prix -osakilpailu. Mitaleista taisteltiin kolmella eri paikkakunnalla: 12-vuotiaat pelasivat Helsingissä, 14-vuotiaat Tampereella ja 16-vuotiaat Turussa.

Martikainen ja Miettinen juhlivat kultaa

16-vuotiaiden sarjassa Turussa kaksinpelin kultaa nappasivat Otso Martikainen (HVS) sekä Asta Miettinen (ÅLK). 14-vuotias Martikainen voitti finaalissa toiseksi sijoitetun Oliver Byskatan (ÅLK) lukemin 6-4 6-3. Finalistit Martikainen ja Byskata lähtivät Turusta kahden mitalin kanssa. Byskata ja Axel Eriksson (ÅLK) juhlivat kultaa nelinpelissä voitettuaan Alopaeuksen veljekset Maxin ja Felixin (ETS) tiukasti lukemin 4-6 6-4 7-6. Kaksinpelien voittaja Martikainen puolestaan saavutti nelinpelissä pronssia yhdessä Emil Matikaisen (HVS) kanssa.

Tyttöjen sarjassa kaksinpelin kultaa juhli ykköseksi sijoitettu Asta Miettinen voitettuaan Aada Innan (HVS) finaalissa 6-2 6-4. Molemmat tytöt saavuttivat myös mitalit nelinpelissä: Miettinen ja Salla Kaukonen (GT) saivat pronssia, kun taas Inna ja Daria Bibanina (Smash-Kotka) tulivat toiseksi ja saivat hopeaa. Nelinpelin kultaa juhlivat Sofia Holopainen (OVS) ja Saskia Soome (PTT).

Kaksinpelin Suomen mestareiksi Lagerbohm ja Lintu, Stenlundille kolme mitalia

14-vuotiaiden SM-mitaleista pelattiin Tampereen Tenniskeskuksessa. Kaksinpeleissä kultaa juhlivat Julia Lintu (Smash) sekä Linus Lagerbohm (HVS). Turnauksessa toiseksi sijoitettu Lintu kukisti loppuottelussa kärkisijoitetun Emma Virtasen (ÅLK) tiukassa kolmen erän kamppailussa 3-6 6-2 6-4. Poikien sarjan kaksinpelin kultaa nappasi kuudenneksi sijoitettu Lagerbohm voitettuaan Leo Stenlundin (ÅLK) finaalissa 6-0 6-4.

Kaksipelin finaalissa kärsitystä tappiosta huolimatta, viikonloppu oli Stendlundille menestyksekäs. Stenlund juhli kultaa poikien sarjan nelinpelissä yhdessä Markus Vainikan (Smash) kanssa sekä sekanelinpelissä Emma Virtasen kanssa. Stendlund oli näin kilpailun mitalirohmu yhteensä kahdella kultaisella ja yhdellä hopeisella mitalilla. Tyttöjen sarjan nelinpelin voitto meni puolestaan Iida Heinonen (HLK) / Linnea Venesmaa (PTT) parille.

Lisäksi Tampereella pelattiin alle 10-vuotiaiden Cinia JGP -osakilpailu. Voittajiksi ylsivät Siiri Metsäranta (V-P) sekä Kaius Ketola (HLK). Hopeaa saivat Anni Heliskoski (Smash-Espoo) ja Alejandro Renalias (GT).

Kanerva kaksin- ja nelinpelin Suomen mestariksi

Helsingin Laajasalossa pelattiin puolestaan 12-vuotiaiden toimesta. Muilla paikkakunnilla voittajat ratkottiin jo maanantaina, mutta Laajasalossa tuoreet Suomen mestarit kruunattiin tiistaina. Kaksinpelissä Suomen mestaruuden voittivat Ilona Kanerva (HLK) sekä Oliver Kiljunen (JTS). Molemmat pelaajat ylsivät Suomen mestaruuteen tyylikkäästi häviämättä erääkään. Kanerva kukisti loppuottelussa toiseksi sijoitetun Linda Rimpin (HVS) 6-3 6-2 ja Kiljunen puolestaan voitti Miro Savolaisen (TaTS) samoin lukemin.

Tyttöjen sarjassa kaksinpelin finaalipari Kanerva ja Rimpi pääsivät yhdessä tuulettamaan nelinpelin kultamitaleita. Poikien sarjassa puolestaan nelinpelin Suomen mestaruutta juhlivat kaksinpelin pronssimitalistit Lucas Eriksson (ÅLK) ja Lukas Korsström (GT). Sekanelinpelissä voittoon ylsivät Åbo Lawn-Tennis Klubbia edustavat Hugo Eggert ja Viivi Virtanen.