Heliövaara välieriin Portugalin Challenger-turnauksessa

15.10.2020  |  14:24  |  Raportit

Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-128) ja Zdenek Kolar (ATP-227) ovat edenneet Portugalissa pelattavan haastajatason turnauksen välieriin. Suomalais-tsekki duo kohtasi torstaina puolivälierissä Lloyd Glasspool (nelinpelin ATP-169)/Alex Lawson (nelinpelin ATP-144) parin. Tiukka kamppailu ratkesi vasta ottelu tie breakissä loppulukemin 6-7(4) 6-4 10-5 Heliövaaran ja Kolarin eduksi.

Ottelun ensimmäinen erä eteni tasaisesti. Molemmat joukkueet pitivät omia syöttövuoroja hyvään tahtiin. Lopulta ratkaisu nähtiin tie breakissä, jossa Glasspool/Lawson pari oli parempi lukemin 7-4. Ensimmäisen erän tasaisuudesta kertoo, että kokonaispisteet Glasspool/Lawson pari voitti 37-34. Eroa oli ratkaisevasti juuri tie breakistä muodostuneet 3 pistettä.

Toisessa erässä Heliövaara ja Kolar onnistuivat siirtymään johtoon syötönmurron turvin aikaisessa vaiheessa. Pari jatkoi tasaisen vahvaa peliä eikä missään vaiheessa hävinnyt omaa syöttövuoroa, joten toinen erä kirjattiin lukemin 6-4 suomalais-tsekki parille. Välieräpaikka näin ollen ratkaistiin ottelu tie breikissä. Heliövaara/Kolar nappasi heti avauspisteestä minibreikin itselleen eikä enää katsonut taakseen. Loppunumerot kirjattiin Heliövaaran ja Kolarin hyväksi 6-7(4) 6-4 10-5.

Erityisesti puolivälierävastustaja Alex Lawson oli tuttu pelaaja suomalaiselle. Lawson ja Heliövaara pelasivat viime viikolla Barcelonan challenger-turnauksessa yhdessä ja etenivät aina loppuotteluun asti (lue lisää).

Välierissä Heliövaara/Kolar pari kohtaa Chun-hsin Tseng (ATP-284)/Kacper Zuk (ATP-282) parin. Ottelu pelataan perjantaina, mutta tarkkaa otteluohjelmaa ei ole vielä julkaistu.