Ruusuvuorelle tappio ensimmäisellä kierroksella Kölnissä

13.10.2020  |  18:33  |  Raportit

Emil Ruusuvuori (ATP-93) koki tappion Kölnissä pelattavassa ATP-turnauksessa avauskierroksella espanjalaiselle Alejandro Davidovich Fokinalle (ATP-71). Davidovich Fokina vei kovilla kentillä pelatun ottelun 7-5 6-4.

Ottelun ensimmäiset syöttövuorot molemmat pelaajat pitivät ilman ylimääräisiä vaikeuksia. Ottelun ensimmäinen syötönmurto nähtiin kuitenkin jo kolmannessa pelissä, kun espanjalainen onnistui jättämään Ruusuvuoren pisteittä omassa syöttövuorossaan. Suomalainen ei kuitenkaan jähmettynyt vaan toisti saman tempun seuraavassa pelissä.

Syötön murrot erässä jatkuivat. Davidovich Fokina mursi Ruusuvuoren syötön ja siirtyi 3-2 johtoon loistavan poikkikentän suuntautuneen kämmenlyönnin turvin. Kolmen perättäisen syötönmurron jälkeen espanjalainen onnistui seuraavassa pelissä pitoon ja samalla kasvatti johtoaan. Ruusuvuori kuitenkin laittoi kirivaihteen päälle. Nopean syötönpidon jälkeen suomalainen paineisti espanjalaista ja viimeinen niitti syötönmurrolle oli terävä syötönpalautus kämmenpuolelta.

Tasalukemissa edettiin aina 5-5 tilanteeseen asti, jonka jälkeen Davidovich Fokina, joka oli johtanut suurimman osan aikaa erästä, pääsi taas ottelussa niskan päälle. Espanjalainen mursi ensin Ruusuvuoren syötön suomalaisen rystyn leijaillessa leveäksi ja sen jälkeen onnistui syöttämään avauserän itselleen huolimatta yhdestä Ruusuvuoren murtopallosta. Ensimmäisessä erässä nähtiin yhteensä viisi syötönmurtoa, joista kolme nähtiin Davidovich Fokinan mailasta. Avauserän lukemat olivat espanjalaiselle 7-5.

Toinen erä lähti tasaisesti liikeelle. Ensimmäisen erän tapaan nähtiin paljon takakentän palloralleja eikä myöskään syötönmurroilta vältytty. Kolmannessa pelissä Davidovich Fokina onnistui murtamaan suomalaisen syötön pitkän taistelun jälkeen. Ruusuvuori ei kuitenkaan päästänyt espanjalaista karkuun vaan hankki vastamurron heti perään. Vaikka toinen erä ja koko peli oli tasaista taistelua, Ruusuvuori oli hieman espanjalaista perässä koka ajan. Suomalainen ei missään vaiheessa päässyt ottelussa johtajan paikalle, vaan jahtasi jatkuvasti espanjalaista tulostaululla.

Vahvan kiinnityksen voittoon Davidovich Fokina otti toisen erän seitsemännessä pelissä, kun 21-vuotias espanjalainen mursi Ruusuvuoren syötön jo viidettä kertaa ottelussa. Ruusuvuorella oli vielä murtopalloja, mutta espanjalainen ei enää luopunut johtoasemastaan. Ottelu ratkesi Ruusuvuoren pitkäksi lyömään rystyyn. Loppulukemat kamppailulle olivat 7-5 6-4 maailman listan sijalla 71. majailevan espanjalaisen eduksi.