Viikkoennakko 40/2020 – Kontinen Ranskan avoimissa, TEHO Sport Finnish Tour jatkuu Kotkassa

28.9.2020  |  11:19  |  Ennakot

Tällä viikolla riittää jännitettävää grand slameista kansallisiin kisoihin. Henri Kontinen on vauhdissa Ranskan avoimissa, ja Patrik Niklas-Salminen ITF-turnauksessa Portugalissa. Viikon huipentaa Kotkassa pelattava TEHO Sport Finnish Tour -osakilpailu.

Kontinen mukana Ranskan avoimissa, Ruusuvuori hävisi avauskierroksella

Suomalaisittain vuoden viimeinen grand slam -turnaus käynnistyi sunnuntaina 27.9. Emil Ruusuvuori (ATP-ranking 93) kärsi tappion ranskalaiselle Benjamin Bonzille (ATP-225) neljässä erässä lukemin 6-2 6-4 4-6 6-4.

– Olosuhteet olivat tänään absurdit – kaikki oli todella vaikeaa. Vastustaja käsitteli tilanteen alussa paremmin, kun itse olin hukassa. Hän sai 2-0 eräjohdon ja sitten viimeistään ovat asiat vaikeita, kertoi Ruusuvuori. Ottelun raportti löytyy täältä.

Henri Kontinen (nelinpelin ATP-ranking 33) aloittaa turnaus urakkansa yhdessa parinsa Jan-Lennard Struffin (ATP- ranking 32) kanssa tällä viikolla. Kontinen/Struff pari on kaavion yläosassa ja kohtaa avauskierroksella kilpailun viidenneksi sijoitetun parin Ivan Dodig (nelinpelin ATP-ranking 12) / Filip Polasek (nelinpelin ATP-ranking 10). Ottelu ei ole maanantain ohjelmassa.

Viime vuonna Kontinen ja John Peers ylsivät Ranskan avoimissa kolmannelle kierrokselle. Kontisen paras saavutus Pariisissa on puolivälieräpaikka vuodelta 2018.

– Massa sopii meille ihan hyvin, ei ole mitään erityisempiä salaisuuksia pärjäämiselle. Koitetaan tehdä tulosta ja nauttia, kommentoi Kontinen. Ranskan avointen ennakko suomalaisittain löytyy kokonaisuudessa täältä.

ROLAND GARROS | RANSKA

Niklas-Salminen pelaa Portugalissa

Patrik Niklas-Salminen (ATP-ranking 301) pelaa toisen viikon putkeen ITF-turnauksen Portugalissa. Tällä viikolla suomalainen osallistuu $25,000 kategorian ITF-turnaukseen Portossa. Myös Eero Vasa (ATP-ranking 1154) oli mukana turnauksen karsinnoissa, mutta kärsi viikonloppuna tappion tiukasti kolmessa erässä 6-3 1-6 6-10 Naoki Nakagawalle (ATP-ranking 695). Niklas-Salminen on mukana suoraan pääsarjassa, mutta kaavioita tai otteluohjelmaa ei ole julkaistu vielä.

$25,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | PORTO, PORTUGALI

Myös Anastasia Kulikova (WTA-ranking 538) oli mukana karsinnoissa Portugalin $25,000 ITF-turnauksessa Portossa. Kulikova joutui luovuttamaan ottelunsa sveitsin Ylena In-Albonia (WTA-ranking 437)  vastaa tilanteessa 0-6 1-2.

$25,000 ITF WORLD TENNIS TOUR | PORTO, PORTUGALI

Virtanen ja Orpana mukana TEHO Sport Finnish Tourilla Kotkassa

Viikonloppuna Kotkassa pelataan vuoden 7. TEHO Sport Finnish Tour -osakilpailu. Kotkassa on mukana mielenkiintoisia nimiä suomalaisittain, kun mukaan on saatu Suomen maajoukkue pelaajia sekä miesten että naisten sarjaan. Oona Orpana (Smash-Kotka) ja Otto Virtanen (HVS) loistavat kirkkaimpina niminä osallistujaluettelossa. Erityisesti Orpana on mielenkiintoinen nimi kotkalaiselle yleisölle, sillä hän on johtanut Smash-Kotkan Tennisliiga-joukkuetta usean vuoden ajan joukkueen ykköspelaajana. Orpana tullaan näkemään tulevanakin kautena Smash-Kotkan riveissä. Virtasen ja Orpanan lisäksi kisassa nähdään mukana muun muassa miesten puolella edellisen Jyväskylän TEHO Sport Finnish Tour -osakilpailun finalistit Masi Sarpola (HVS) ja Iiro Vasa (ÅLK) sekä naisten puolella tuore nuorten Suomen mestari Laura Hietaranta (HVS). Katso kaikki ilmoittautuneet täältä.

Turnauksen kaaviot ja otteluohjelma julkaistaan keskiviikkona 30.9. Pelit lähtevät käyntiin perjantaina 2.10. ja voittajat ovat selvillä sunnuntaina 4.10. Kotkan TEHO Sport Finnish Tour -osakilpailua on myös tukemassa Kansainvälinen Tennisliitto ITF (lue lisää).

TEHO SPORT FINNISH TOUR | SMASH-KOTKA, KOTKA

TEHO Sport Finnish Tourin lisäksi kansallisilla kentillä järjestetään useita kilpailuja tällä viikolla. Turnauksia pelataan ympäri suomea, muun muassa Savonlinnassa, Helsingissa, Lahdessa, Salossa, Hangossa ja Kaarinassa. Kokonaisuudessa viikon kilpailut löytyvät Tennisässästä täältä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ennakkoasetelmat naisten TEHO… →