Kontinen ja Ruusuvuori valmiina iskemään Ranskan avoimissa

22.9.2020  |  19:06  |  Artikkeli, Ennakot

Poikkeuksellisen kauden viimeisen Grand Slam -turnauksen, Ranskan avoimet, kaksinpelien karsinnat ovat parhaillaan käynnissä Pariisissa. Pääsarjat pelataan 28.9.-11.10.2020.

Ranskassa ovat suomalaispelaajista menestystä tavoittelemassa suoraan pääsarjoissa kaksinpelissä Emil Ruusuvuori ja nelinpelissä Henri Kontinen yhdessä saksalaisen Jan-Lennard Struffin kanssa.

Kontinen: ”Koitetaan tehdä tulosta ja nauttia.”

Henri Kontinen, 30, aloitti kautensa uudelleen viime viikolla Rooman ATP Masters -turnauksessa. Kontinen ja tämän vakiopari saksalainen Jan-Lennard Struff ottivat komean voiton ensimmäisellä kierroksella kuudenneksi sijoitetusta saksalaisparista Kevin Krawietz/Andreas Mies ennen toisen kierroksen niukkaa tappiota John Peersille ja Michael Venukselle.

– Kivaa oli kilpailla taas pitkästä aikaa. Hyvillä mielin olen taas takaisin kiertueella. Rooma oli ihan ok ensimmäiseksi kisaksi, toisessa ottelussa alkoi jo tuntua paljon paremmalta, kommentoi Kontinen.

Tällä viikolla Kontinen viimeistelee pelituntumaansa yhdessä Fabio Fogninin kanssa Saksan Hampurissa. Pari kohtaa avauskierroksella tuttuakin tutumman kaksikon Peers/Venus.

– Struff ei halunnut pelata nelinpeliä viikkoa ennen Ranskan avoimia, aivan kuten Australian avointen aikaan. Minusta puolestaan tuntui, että joku matsi vielä ennen Ranskaa tekisi hyvää ja Fabio löytyi viime hetkellä, avasi Kontinen kuviota.

Viime vuonna Kontinen ja Peers ylsivät Ranskan avoimissa kolmannelle kierrokselle. Kontisen paras saavutus Pariisissa on puolivälieräpaikka vuodelta 2018.

– Massa sopii meille ihan hyvin, ei ole mitään erityisempiä salaisuuksia pärjäämiselle. Koitetaan tehdä tulosta ja nauttia, päätti Kontinen.

Ruusuvuori viimeistellyt kuntoaan Djokovicin fysiikkavalmentajan kanssa – ”Lähdetään nauttimaan ja oppimaan niin kuin Yhdysvalloissakin – katsotaan mihin asti päästään.”

Emil Ruusuvuori, 21, astelee Pariisin massakentille maailmanlistan sadan parhaan joukkoon kuuluvana pelaajana – suomalaisen ATP-ranking on 92. Ruusuvuoren otteita saatiin jännittää muutamat viikot takaperin US Openissa. Grand Slam -pääsarjadebyytti toi komean voiton ensimmäisellä kierroksella ja harmittavan vetäytymisen toisella kierroksella loukkaantumisen johdosta.

US Openissa tullut lähentäjävamma ei kuitenkaan onneksi ollut vakava ja näin suomalainen matkusti suoraan Itävallan Kitzbühelissä pelattuun ATP-turnaukseen aloittaakseen valmistautumisen Ranskan avoimia varten. Nopea siirtyminen massalle ei ollut helppo ja avauskierroksella oli Ruusuvuoren taipuminen sveitsiläiselle Marc-Andrea Hüslerille kolmessa erässä. Karsinnoista pääsarjaan edennyt Hüsler meni lopulta hienosti turnauksen välieriin asti.

Kitzbühelin turnauksen jälkeen jätti Ruusuvuori Rooman Masters-turnauksen väliin. Suomalainen kertoi pitäneensä hieman taukoa palautuakseen kovasta rasituksesta.

– Nyt tuntuu taas hyvältä. Pienen levon jälkeen menin Milanoon treenaamaan valmentajani Federico Riccin ja fysiikkavalmentajani Pirpa Takin kanssa. Meidän kanssa oli Novak Djokovicin fysiikkavalmentaja Marco Panichi. Saimme tehtyä paljon valmistavia harjoituksia niin fysiikan kuin tenniksen puolella, kertoi Ruusuvuori.

Ruusuvuori otti heti voiton Grand Slam -pääsarjadebyytissään US Openissa. Kuva: Rhea Nall/USTA

Ruusuvuori tunnetaan aggressiivisesta pelistään. Mitä asioita on nyt otettu huomioon siirryttäessä massalle, voiko samalla aggressiivisuudella jatkaa?

– Massapelaaminen on tuntunut koko ajan paremmalta ja paremmalta. Totta kai paikoittain pitää olla kärsivällisempi, mutta ei siinä hirveästi mitään muuteta. Pidän oman pelin samana aggressiivisena tekemisenä.

Ruusuvuori pelasi Ranskan avointen poikien sarjassa vuonna 2017. Tuolloin kaksinpelissä pelit päättyivät ensimmäiselle kierrokselle ja nelinpelissä suomalainen ja saksalainen Rudolf Mölleker ylsivät puolivälieriin.

– Kaikki Grand Slamit ovat ainutlaatuisia ja niihin on erityisen siistiä mennä pelaamaan. Hienoa mennä takaisin Pariisiin junnuvuosien jälkeen ja ensimmäistä kertaa aikuisten pääsarjaan.

– Lähdetään nauttimaan ja oppimaan niin kuin Yhdysvalloissakin – katsotaan mihin asti päästään, päätti Ruusuvuori.

Jaa:

Seuraava uutinen: Tykkimäki Mini- ja… →