Kansainvälinen Tennisliitto ITF myönsi tukia poikkeusaikana

25.9.2020  |  15:13  |  Yleinen

Poikkeusaikana kansallisten kilpailujen järjestämistä tuetaan sekä Kansainvälisen Tennisliiton ITF:n että Suomen Tennisliiton toimesta. Koronatilanteen vaikutusten seurauksena ITF on lanseerannut Return to Tennis -avustusohjelman, jonka kautta se tukee jäsenmaitaan. Suomen Tennisliitto kohdentaa saamansa tuen suoraan pelaajille kilpailupalkkioiden muodossa ja tuomareille järjestämällä ylimääräisen tuomarikoulutuksen Yleisten SM-kilpailuiden yhteydessä. ITF:n tukien lisäksi, Suomen Tennisliitto on myös päättänyt myöntää harjoitusstipendit 6. Cinia JGP -osakilpailuiden voittajille.

Viikon päästä pelattavassa TEHO Sport Finnish Tour -osakilpailussa Kotkassa 2.-4.10. jaetaan Kansainvälisen Tennisliiton ITF:n myöntämää tukea normaalien palkintorahojen lisäksi. Tuki perustuu osallistujamääriin ja se jaetaan erikseen naisten sekä miesten sarjoissa. Tuen määrä vahvistetaan kilpailukutsussa ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Alla ilmoitettu tuki perustuu 32 pelaajan kaavion:

  • 1. sija – 350 $ (noin 300 €)
  • 2. sija – 250 $ (noin 215 €)
  • 3-4. sijat – 150$ (noin 130 €)

TEHO Sport Finnish Tourin lisäksi pelaajatukia jaetaan kauden 6. Cinia JGP -osakilpailuissa 14.-16.11. Suomen Tennisliitto jakaa pelaajatukea sarjojen kaksinpelin voittajille. Tukisumma on 210 tai 420 euroa ja se perustuu sarjan osallistujamäärään. Tarkka stipendin summa ilmoitetaan kilpailukutsussa ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Cinia JGP -kilpailuista voitettu tuki maksetaan Tennisliiton toimesta kuitteja vastaan ja sen voi käyttää Tennisliiton harjoituskeskuksessa tai ITF:n sertifioimassa keskuksessa ulkomailla.

ITF on myös myöntänyt 500$ (noin 430€) tukea suomalaisjunioreille Iiro Vasalle ja Laura Hietarannalle. Tuki myönnetään pelaajille, jotka ovat ITF juniori rankingissa 200 parhaan joukossa. Tällä hetkellä Vasa majailee rankingissa sijalla 108 ja Hietaranta puolestaan sijalla 138.

Pelaajatukien lisäksi tuomarikoulutukseen on myönnetty tuki ITF:n puolesta. Tuomarikoulutus järjestetään yleisten SM-kilpailuiden yhteydessä. Tapahtuman osallistujat kutsutaan koulutukseen.

Jaa:

Seuraava uutinen: Kulikova välieriin ITF-turnauksessa… →