Löfman ja Hietaranta nuorten Suomen mestareiksi

27.9.2020  |  17:00  |  Raportit

Junioreiden SM-kilpailut pelattiin päätökseen sunnuntaina Talin Tenniskentillä Helsingissä. Turnaus oli samalla kauden 5. TEHO Sport Junior Finnish Tennis Tour -osakilpailu. Kaksinpelien mestaruuksia pääsivät tuulettamaan turnausjärjestä HVS-Tenniksen pelurit Aleksi Löfman ja Laura Hietaranta.

Löfman poikien sarjan mestariksi

Poikien loppuottelussa kohtasivat turnauksen kakkoseksi sijoitettu Löfman ja sijoittamaton August Ehrnrooth (HLK). Molemmat olivat edenneet finaalin häviämättä erääkään. Loppuottelussa Löfman kukisti turnauksen yllättäjän Ehrnroothin 6-4 6-3. Näin erinomaisia otteita läpi turnauksen esittänyt Löfman kruunattiin nuorten Suomen mestariksi kotikentällään Talin Tenniskeskuksessa.

Sunnuntai-aamuna Löfman voitti tiukassa välieräottelussa kesällä ulkokenttien Suomen mestaruuden voittaneen Iiro Vasan (ÅLK) 7-6 6-4. Ehrnrooth puolestaan eteni loppuotteluun selkeällä 6-1 6-3 voitolla seitsemänneksi sijoitetusta Oskar Antinheimosta (HVS).

Poikien sarjan nelinpelin kultaa juhli Vesa Ahti (Smash-Kotka) ja Jussi Tiainen (Smash). Pari voitti finaalissa ykköseksi sijoitetut Roni (Tats) ja Tuomas Rikkosen (ÅLK) 6-3 6-3.

Hietarannalla kaksinpelien kultaa ja nelinpelin hopeaa

Tyttöjen sarjassa Hietaranta puolusti ulkokenttien Suomen mestaruutta menestyksekkäästi. Hietaranta voitti loppuottelussa seurakaverinsa Emelie Gabranin 6-2 6-0. Hietaranta oli suvereeni läpi turnauksen. Avauskierroksen ottelu toiseksi sijoitettua Emma Eerolaa (HVS) vastaan oli Hietarannan turnauksen tiukin ja sekin päättyi 6-3 6-1 Hietaranna eduksi. Välierissä Hietaranta kukisti Peppi Ramstedtin (HVS) 6-0 6-2.

Päästäkseen finaaliin, Gabran yllätti välierissä ykköseksi sijoitetun Liisa Vehviläisen (ÅLK). Semifinaali päättyi Gabranille 6-0 6-4. Karsinnoista pääsarjaan selviytynyt Gabran urakoi turnauksessa yhteensä viisi ottelua.

Tyttöjen sarjan nelinpelin finaalissa kohtasi Liisa Vehviläinen ja Paula Joukanen sekä Emelie Gabran ja Peppi Ramstedt. Gabran/Ramstedt pari juhli kultaa selkeällä 6-1 6-0 voitolla.

Kaikki tulokset

Alle 21-vuotiaiden SM-kilpailut, 5. TEHO Sport Finnish Junior Tennis Tour | 25.-27.9 | HVS-Tennis, Helsinki