Ruusuvuori kärsi tappion Ranskan Avointen avauskierroksella – ”Olosuhteet olivat tänään absurdit – kaikki oli todella vaikeaa.”

27.9.2020  |  15:16  |  Raportit

Emil Ruusuvuori (ATP-ranking 92) hävisi uransa ensimmäisen Ranskan Avointen pääsarjaottelun kisan avauspäivänä. Suomalainen kohtasi ensimmäisellä kierroksella ranskalaisen Benjamin Bonzin (ATP-ranking 225), joka oli selvittänyt tiensä mukaan turnaukseen karsintojen kautta. Kotikentällä pelannut ranskalainen voitti ottelun neljässä erässä 6-2 6-4 4-6 6-4.

Ottelu lähti käyntiin vaikeissa olosuhteissa. Keli Pariisissa oli ottelun alkuun tuulinen ja vettä ripotteli taivaalta kevyesti. Ruusuvuori aloitti ottelun syötönpidolla, mutta sen jälkeen virheet pelissä lisääntyivät. Karsinnoista turnaukseen päässyt Bonzi voitti seuraavat viisi peliä murtaen suomalaisen syötön kahdesti. Lopulta avauserän vei Bonzi luvuin 6-2. Helppoja virheitä Ruusuvuori teki ensimmäisessä erässä 11, kun Bonzin vastaava luku oli 4.

Toinen erä alkoi avauserästä tutulla kaavalla. Ruusuvuori teki virheitä ja Bonzi siirtyi syötönmurrolla johtoon. Alun takertelun jälkeen Ruusuvuori kuitenkin onnistui pitämään seuraavan syöttövuoronsa raskaissa olosuhteissa helposti. Myös Ruusuvuoren peruslyönnit löysivät tiensä kenttään yhä useammin. Bonzin syöttövuoroissa Ruusuvuorella oli mahdollisuuksia, mutta ratkaisevaa syötönmurtoon johtavaa pistettä suomalainen ei onnistunut voittamaan. Ranskalainen pelasi kokonaisvaltaista peliä, voittaen pisteitä kämmeneltä, rystyltä ja verkolta. Ensimmäisen pelin syötönmurto koitui Ruusuvuoren kohtaloksi toisessa erässä, kun sadan parhaan joukossa majaileva suomalainen ei onnistunut murtamaan ranskalaisen syöttöä seitsemästä murtopallosta huolimatta.

Kolmannen erän alku ei tehnyt poikkeusta. Ruusuvuori menetti avaussyöttövuoronsa ranskalaisen käsittelyssä. Sisuuntunut suomalainen onnistui kuitenkin heti seuraavassa pelissä hankkimaan ottelun ensimmäisen syötönmurron itselleen ranskalaisen kämmenlyönnin leijaillessa leveäksi. Ruusuvuori onnistui nostamaan tasoaan kolmanteen erään, kun taas puolestaan ranskalaisen mailasta tuli yhä useampi virhe. Ottelun voimasuhteet kääntyivät päälaelleen Ruusuvuoren voittaessa vakuuttavasti seuraavat viisi peliä putkeen. Erää suomalainen ei kuitenkaan onnistunut syöttämään heti itselleen 5-1 tilanteessa. Värikkäiden vaiheiden jälkeen, Ruusuvuori onnistui voittamaan uransa ensimmäisen erän Rolland Garrosin kentillä luvuin 6-4.

Neljäs erä lähti tasaisesti käyntiin. Molemmat pelaajat pitivät omat syöttövuoronsa vakuuttavasti. Erän seitsemännessä pelissä Bonzilla oli kaksi murtopalloa, mutta Ruusuvuori piti pintansa vahvojen syöttöjen ansiosta. Ranskalaisella oli myös heti seuraavassa pelissä murtopalloja ja tällä kertaa Bonzi ei erehtynyt. Ruusuvuoren kämmenlyönti suuntautui verkkoon ja Bonzi siirtyi erässä 5-4 johtoon. Suomalainen taisteli viimeiseen asti, mutta koko pelin vahvasti pelannut ranskalainen ei enää luopunut johtoasemastaan. Viimeinen niitti ottelulle oli Bonzin vahva ykkössyöttö, jota Ruusuvuori ei enää onnistunut palauttamaan kenttään.

”Olosuhteet olivat tänään absurdit”

Pariisin olosuhteet eivät olleet helppoja kummallekkaan pelaajalle sunnuntaina. Ruusuvuori oli silminnähden pettynyt ottelun jälkeen ja kommentoi tappiota lyhyesti.

– Olosuhteet olivat tänään absurdit – kaikki oli todella vaikeaa. Vastustaja käsitteli tilanteen alussa paremmin, kun itse olin hukassa. Hän sai 2-0 eräjohdon ja sitten viimeistään ovat asiat vaikeita, kertoi Ruusuvuori.

Ruusuvuoren valmentaja Frederico Ricci komppasi suojattiaan: ”Tänään oli vaikeaa kaikilta tavoin.”

Seuraava uutinen: Löfman ja Hietaranta… →