Viikkoennakko 3/2023 – Ruusuvuori ja Heliövaara Australian avoimissa

16.1.2023  |  06:11  |  Ennakot

Viikon kohokohta on luonnollisesti Australian avoimet; tapahtumia riittää myös muuten ammattilaiskiertueella ja kotimaassa.

Heliövaara ja Ruusuvuori Australian avoimissa

On vuoden ensimmäisen Grand Slam -turnauksen aika; Emil Ruusuvuori ja Harri Heliövaara ovat valmiina Australian avoimia varten.

Ruusuvuori (ATP-46) saa avauksessaan tiistaina, kentällä 7 noin klo 4.30 alkaen, vastaansa karsinnat selvittäneen australialaisen Max Purcellin. Taitava ja monipuolinen Purcell (kaksinpelin ATP-204 ja nelinpelin ATP-33) tunnetaan enemmän nelinpelistä: Wimbledon mestari 2022 sekä Australian avointen finalisti 2020 ja 2022. Ruusuvuori voitti Purcellin 2020 Kazakstanissa pelatun ATP-sisäturnauksen karsinnassa 6-1, 6-2.

”Purcell syttyy aina isosti kotiyleisön edessä pelatessaan ja onkin pelannut täällä hyvin. Hän pelaa todella aggressiivista peliä. Tavoitteeni on pitää hänet kylmemmällä puolella, ettei pääsisi hurmokseen”, kertoi Ruusuvuori.

LUE RUUSUVUOREN ENNAKKO

Kuudenneksi sijoitetut Heliövaara/Lloyd Glasspool kohtaavat ensimmäisellä kierroksella yhdysvaltalaisparin Nathaniel Lammons/Jack Withrow. Ottelu on aikaisintaan keskiviikkona. Emil Ruusuvuori on kaksinpelin lisäksi (lue ennakko) myös mukana nelinpelissä; Ruusuvuori/Diego Hidalgo saa vastaansa kolmanneksi sijoitetut Jean-Julien Rojer/Marcelo Arevalo.

”Tämän vuoden iso tavoite on voittaa isoja kisoja. Australian kentät on viritetty nopeiksi, joten aggressiivinen peliote on varmasti avain menestykseen, ja sehän sopii ainakin meidän tiimillemme erinomaisesti”, kuvasi Heliövaara.

LUE HELIÖVAARAN ENNAKKO

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Ammattilaiskiertueella myös muita suomalaisia

Viime viikolla kauden avauskisassaan finaaliin yltänyt Patrik Niklas-Salminen jatkaa Bart Stevensin kanssa ATP Challenger -turnauksessa Teneriffalla. Sijoittamaton kaksikko kohtaa avauskierroksella neljänneksi sijoitetut parin Romain Arneodo/Sam Weissborn.

ATP CHALLENGER 100 | TENERIFFA

ITF-kiertueella ovat pelaamassa Liettuassa Vesa Ahti ja Peetu Pohjola.

M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | LIETTUA

14- ja 16-vuotiaiden vuoden ensimmäinen Fazer JGP ja senioreiden SM-kisat

Tällä viikolla on luvassa niin junioreiden kuin senioreiden kovia otteluita. Voit seurata kisatapahtumia alla olevista linkeistä.

SENIOREIDEN 35/45/55/65/75V SM-KILPAILUT 19.-22.1. | HYVINKÄÄ
14- JA 16-VUOTIAIDEN 1. FAZER JGP 21.-23.1. | TURKU

Junioreita maailmalla

Voit seurata suomalaisjunioreiden edesottamuksia seuraavissa paikoissa.

J100 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | ISO-BRITANNIA
J60 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | DUBAI

ALLE 14-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE, 2. KATEGORIA | VIRO
ALLE 14-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE, 1. KATEGORIA | ISO-BRITANNIA

Jaa:

Seuraava uutinen: In memoriam: Reino… →