Ruusuvuori: ”Purcell syttyy aina isosti kotiyleisön edessä pelatessaan”

15.1.2023  |  09:48  |  Ennakot

Australian avoimet pelataan 16.-29.1. Suomalaisista kaksinpelissä nähdään Emil Ruusuvuori.

Ruusuvuori (ATP-46) saa avauksessaan tiistaina, kentällä 7 noin klo 4.30 alkaen, vastaansa karsinnat selvittäneen australialaisen Max Purcellin. Taitava ja monipuolinen Purcell (kaksinpelin ATP-204 ja nelinpelin ATP-33) tunnetaan enemmän nelinpelistä: Wimbledon mestari 2022 sekä Australian avointen finalisti 2020 ja 2022. Ruusuvuori voitti Purcellin 2020 Kazakstanissa pelatun ATP-sisäturnauksen karsinnassa 6-1, 6-2.

 

”Purcell syttyy aina isosti kotiyleisön edessä pelatessaan ja onkin pelannut täällä hyvin. Hän pelaa todella aggressiivista peliä. Tavoitteeni on pitää hänet kylmemmällä puolella, ettei pääsisi hurmokseen.”

Katsojat voivat seurata vuoden ensimmäistä suurturnausta kattavasti Discovery+ -palvelun kautta.

AUSTRALIAN AVOIMET

”Tulokset ovat seuranneet ja toivottavasti myös jatkossakin seuraavat perässä”

Suomen ykköskaksinpelaajalla oli poikkeuksellisen pitkä off-season, kun kausi 2022 päättyi loka-marraskuun taitteessa, mikä mahdollisti muutamat viikot täysin ilman tennismailaa tai oheisharjoittelua. Ruusuvuori kertoo loman tehneen hyvää.

”Harjoituskausi sujui ihan hyvin. Oli siellä muutama ei-toivottu tauko sairastumisten johdosta, mutta kokonaisuus oli hyvä. Saimme tehtyä paljon oikeita asioita.”

Ruusuvuori tunnetaan vahvasta takakenttäpelistään ja sitä on varmasti luvassa myös tänä vuonna. Kehitystä on haettu kokonaisvaltaisesti off-seasonin ja alkuvuoden aikana.

”Vaikea sanoa yhtä asiaa mitä olisin erityisesti treenannut ja jota katsojat voisivat esimerkiksi yrittää seurata.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Emil Ruusuvuori (@emilruusuvuori) jakama julkaisu

Verrattuna viime kauteen on vuosi 2023 käynnistynyt tuloksellisesti täysin eri merkeissä. Viime kaudella tuli heti kolme voittoa ja välieräpaikka sekä kohtaaminen itsensä Rafael Nadalin kanssa. Nyt on saldona kaksi tappiota Benjamin Bonzille Intiassa ja Mikael Ymerille Australiassa.

”Parin kuukauden pelitauko näkyi näissä avausmatseissa; tarvitsen lisää pelejä tatsin löytymiseen. Nyt ovat kuitenkin treenit Melbournessa täydessä vauhdissa ja hyvällä fiiliksellä vedetään. Sitten matsipäivänä katsotaan kuinka käy.”

Ruusuvuori on pelannut Australian avointen pääsarjassa kahtena edellisenä vuotena. 2021 hän eteni toiselle kierrokselle ja viime vuonna tuli tiukka viiden erän tappio ensimmäisellä kierroksella Felix Auger-Aliassimelle.

Vuoden 2023 osalta Ruusuvuoren ajatukset ovat selvät; aivan kuten hän on sanonut läpi uransa jo nuoresta pitäen.

”Aina tavoitteeni on saada paljon matseja, kehittää itseäni ja peliäni sekä nostaa tekemisen tasoa ja taitoja. Tulokset ovat seuranneet ja toivottavasti myös jatkossakin seuraavat perässä.”

Suomalaistähti nähdään heti helmikuun alussa 4.-5.2. kotikentällä sinivalkoisessa asussa, kun Suomi kohtaa Argentiinan Davis Cup Qualifiers -ottelussa, eli MM-karsinnassa, Espoo Metro Areenassa.

”Onhan se taas mahtavaa päästä kotiyleisön eteen pelaamaan. Hienoa, että lippuja on myös mennyt jo paljon. Kannattaa tulla katsomaan ottelua, sillä ikinä ei tiedä milloin on seuraava kotipelimme.”

Tapahtumaan on myyty jo yli 5300 lippua; lauantain osalta on alakatsomo jo lähes täynnä, eli nyt täytetään ratkaisupäivä sunnuntaita sekä yläkatsomoita.

OSTA LIPUT
TAPAHTUMASIVU

Jaa:

Seuraava uutinen: Kohti suurvoittoa –… →