Valkeakosken Tennis ja Nurmijärven Tennisseura I-divisioonien voittoihin

15.1.2023  |  21:24  |  Raportit

TEHO Sport Tennisliigan runkosarjat pelattiin päätökseensä eilen; voit lukea naisten ja miesten sarjatilanteista ja pudotuspeleihin matkaavista joukkueista tarkemmin: naiset | miehet.

Ylimmän sarjatason lisäksi on myös pelattu ahkerasti I-divisioonaa. Sunnuntaina ratkesivat jo toiseksi korkeimman sarjatason paremmuusjärjestykset.

I-DIVISIOONA

Nurmijärven Tennisseura voitti naisten divarin ja pääsee liigakarsintaan

Naisten I-divisioona pelattiin seitsemän joukkueen kesken. Yksinkertaisen sarjan päätteeksi piikkipaikalle ylsi Nurmijärven Tennisseura 14 pisteellään.

NurTS hävisi kauden aikana vain neljä ottelua, mikä takasi sarjavoiton ja pääsyn karsimaan TEHO Sport Tennisliiga -paikasta liigan runkosarjassa viimeiseksi jäänyttä Oulun Verkkopalloseuraa vastaan. Karsintaottelu pelataan Talin Tenniskeskuksessa liigan finaalitapahtuman yhteydessä 11.2.

Nurmijärveläisten ja samalla koko I-divisioonan tehokkain kaksinpelaaja oli Janita Laihonen, joka kirjautti kaudella viisi voittoa ja vain yhden tappion.

”Kauden päätavoite oli, että päästään liigakarsintaan, koska viime kausi oli niin hyvä ja nousu lähellä. Joukkueessa on todella hyvä yhteishenki ja varsinkin kotiotteluissa yleisöstä saimme valtavan buustin. Karsintaan menemme tekemään oman parhaan suorituksen ja tämän kauden otteilla se voi riittää liigapaikkaan”, kommentoi Laihonen.

”On todella hienoa, että pitkäjänteinen työ kantaa hedelmää ja naiset ovat toista kertaa putkeen liigakarsinnoissa. Seurassa ja Nurmijärvellä on hyvä pöhinä tenniksessä ja yleisökin on löytänyt paikalle. Nousu liigaan buustaisi entisestään tätä ja olisi mahtavaa päästä rakentamaan tapahtumia ja tulevaisuutta sen ympärillä”, täydensi NurTS:n puheenjohtaja Markku Lönnberg.

NurTS:n joukkueen muodostivat artikkelikuvassa näkyvät Laihonen, Siri Nyberg ja Tupu Ruuska sekä Laura Uotila, Ella Muukka, Elna Komulainen ja kapteeni Sari Laihonen.

Valkeakosken Tennis tekee paluun TEHO Sport Tennisliigaan

2020-2021 kauden päätteeksi tippui Valkeakosken Tennis liigasta, mutta ensi kaudella on paluun aika.

VT nappasi I-divisioonan voiton ja suoran nousun yhden pisteen erolla Helsingin Lawn-Tennis Klubiin. HLK pääsee karsimaan liigapaikasta Smashia vastaan Talin Tenniskeskuksessa liigan finaalitapahtumassa 11.2. Tennisliigan viimeinen Espoon Tennisseura tippui puolestaan suoraan I-divisioonaan.

”Yhteishenki, halu voittaa ja halu pelata joukkueena ratkaisivat kauden eduksemme”, summasi VT:n Pauli Partinen.

Partisen tavoin joukkueen kapteeni ja ikinuori Tuomas Männistö korostaa joukkueen yhteishenkeä; tämä on myös kirjattu VT:n sloganiin: tennis on joukkuepeli.

”Joukkueen koostumus on iäkäs, mutta nuorekas mieleltään. Ennen kauden alkua tavoitteenamme oli olla sarjan yhtenäisin joukkue yhteishengeltään. Tämä varmistettiin kauden aikana lukuisilla yhteisillä kentän ulkopuolisilla tapahtumilla. Joukkueen tunnusbiisi, ”Martti Vainaa ja sallitut aineet – Pelimies”, näkyy kentällä ja sen ulkopuolella.”

Kauden 36 ottelustaan VT voitti 24. Nelinpelistä tuli voittoja lähes takuuvarmasti voittosuhteen ollen 7-2.

”VT ratkaisi nousunsa nelinpeleillä.”

Haastattelun päätteeksi nostaa Partinen vielä katseen tulevaan.

”Mitä tässä nyt kuulin, niin isoja kaloja on tulossa joukkueeseen liigakaudeksi.”

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 3/2023 – →