In memoriam: Reino Nyyssönen

16.1.2023  |  10:15  |  Artikkeli

Tenniksen kunniagallerian jäsen Reino Nyyssönen (1935-2023) on poistunut keskuudestamme. Tennisliitto kunnioittaa suuren tennispelaajan muistoa ja ottaa osaa läheisten suruun.

Tennisliitto sai tiedon arvostetun ja menestyksekkään tennisuran tehneen Nyyssösen menehtymisestä. Nyyssönen edusti Suomea Davis Cupissa ensimmäisen kerran 1955; hän puki sinivalkoisen edustusasun yllensä kymmenessä maaottelussa. Nyyssönen hallitsi kansallista tennistä 1950-1960 luvuilla. Hän voitti sisäkentillä Suomen mestaruuden kuusi kertaa kaksinpelissä, nelinpelissä ja sekanelinpelissä. Ulkokentillä puolestaan mestaruuksia tuli seitsemän kaksinpelissä ja nelinpelissä sekä kolme sekanelinpelissä.

Grand Slam -tasolla Nyyssönen ylsi US Openin neljännelle kierrokselle 1962 ja sekanelinpelissä hän saavutti puolivälieräpaikan Wimbledonissa 1961.

Maajoukkueiden kunniagalleria on kunnianosoitus Suomea useasti edustaneille pelaajille ja kapteeneille. Kunniagalleriaan ovat päässeet kaikki vähintään 10 Davis / Billie Jean King Cup -otteluun osallistunutta pelaajaa tai vähintään 7 vuotta kapteenina toimineet henkilöt. Tutustu kunniagalleriaan täältä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Ruusuvuori vs Purcell… →