Kohti suurvoittoa – ”Tämän vuoden iso tavoite on voittaa isoja kisoja”

15.1.2023  |  12:25  |  Ennakot

Harri Heliövaaran ja Lloyd Glasspoolin ura on ollut yhtä nostetta viimeiset vuodet. Nyt kaksikko tähtää isojen turnausten voittoon; ensimmäinen tämän kauden mahdollisuus on Australian avoimet 16.-29.1.

Kuudenneksi sijoitetut Heliövaara/Glasspool kohtaavat ensimmäisellä kierroksella yhdysvaltalaisparin Nathaniel Lammons/Jack Withrow. Ottelu on aikaisintaan keskiviikkona. Emil Ruusuvuori on kaksinpelin lisäksi (lue ennakko) myös mukana nelinpelissä; Ruusuvuori/Diego Hidalgo saa vastaansa kolmanneksi sijoitetut Jean-Julien Rojer/Marcelo Arevalo.

Katsojat voivat seurata vuoden ensimmäistä suurturnausta kattavasti Discovery+ -palvelun kautta.

AUSTRALIAN AVOIMET
HARRI HELIÖVAARAN BLOGI

”Kentät on viritetty nopeiksi, joten aggressiivinen peliote on varmasti avain menestykseen, ja sehän sopii ainakin meidän tiimillemme erinomaisesti”

Heliövaara ja Glasspool aloittivat kautensa rynnistämällä vakuuttavaan turnausvoittoon Adelaidessa. Mestaruus oli parin kolmas yhteinen ja Heliövaaran neljäs ATP-kiertueella. Tuo pysti myös toi uuden meriitin 33-vuotiaalle suomalaiselle, joka ponnahti maailmanlistalla jo lukemaan 9.

Myös toinen kisaviikko alkoi mallikkaasti, kun tie vei välieriin. Valitettavasti parin ylle tuli pieniä harmaita pilviä, kun Glasspool ei pystynyt pelaamaan ja tuloksena oli siis vetäytyminen.

”Jätimme varmuuden vuoksi ottelun väliin Australian avoimia ajatellen”, kertoi Heliövaara.

”Onhan vuoden aloitus ollut lähes täydellinen, sillä tuloksena on jo kisavoitto ja TOP10-ranking ennen kuin on päästy edes Australian avoimiin asti. Perustasomme on mennyt joulutauon aikana eteenpäin, ja itseluottamuskin on kovaa luokkaa.”

Pari on siis toivottavasti täydessä iskussa ja menestysvalmis, kun Australian helle lyö kasvoille syöttöön valmistautuessa.

”Melbournen sää on tammikuussa yllättävän vaihteleva, mutta tällä kertaa edessä on paahtavaa kuumuutta ainakin kisan alkupuolella. Kentät on viritetty nopeiksi, joten aggressiivinen peliote on varmasti avain menestykseen, ja sehän sopii ainakin meidän tiimillemme erinomaisesti.”

Heliövaara/Glasspool ovat saaneet suurta ylistystä niin lajia seuraavilta kuin kanssapelaajilta vahvasta palautus- ja syöttötyöskentelystä.

”Erityisesti syöttö- ja palautuspelin tekemiseen olemme olleet tosi tyytyväisiä, kahden ensimmäisen lyönnin aika ratkeaa kuitenkin nelinpelissä aika suuri osa pisteistä.”

Kuten Heliövaara kuvasi Adelaiden turnausvoittoa ovat ajatukset suuremmissa asioissa.

”Tämän vuoden iso tavoite on voittaa isoja kisoja. Oli rumasti sanottuna hyvää harjoittelua voittaa ATP250.”

Kaikki mahdollisuudet Grand Slam -turnauvoittoon ovat olemassa; suomalais-brittipari on näyttänyt voivansa voittaa niin huippunelinpeliparit kuin kaksinpelin erikoismiehet. Erityisesti Grand Slam -turnauksissa voi tulla monenlaisia pelaajia ja tyylejä vastaan.

”Tottahan se on, että useammalla tyylillä voi pärjätä. Brittivalmennuksessa korostuu verkkopeli ja pisteiden päättäminen nopeasti, mutta syötön jälkeen taakse jäävien pelaajien määrä kasvaa tasaisesti vuosi vuodelta. Syöttö-volley on kuitenkin vielä TOP10 sisällä hallitseva taktiikka.”

Viime vuonna oli tuloksena toisen kierroksen paikka Australian avoimissa. Parhaimmillaan ovat Heliövaara/Glasspool yltäneet Grand Slam -tasolla puolivälieriin Ranskan avoimissa ja US Openissa viime vuonna.

Henri Kontinen tuuletti John Peersin kanssa Australian avointen voittoa 2017; olisiko nyt jälleen sinivalkoisen tuuletuksen paikka?

Sinivalkoisia tuuletuksia on luvassa myös helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna 4.-5.2. Espoo Metro Areenassa. Heliövaara tähdittää Suomea kohti MM-kisoja; joukkueessa ovat lisäksi Ruusuvuori, Otto Virtanen, Patrik Niklas-Salminen ja Eero Vasa.

OSTA LIPUT
TAPAHTUMASIVU

Jaa:

Seuraava uutinen: Valkeakosken Tennis ja… →