Niklas-Salminen/Stevens taipui loppuottelussa – ”Hyvä kauden alku”

14.1.2023  |  16:38  |  Raportit

Patrik Niklas-Salminen aloitti vuotensa erinomaisesti yltämällä nelinpelin loppuotteluun ATP Challenger -kiertueella Portugalissa.

Loppuottelussa neljänneksi sijoitetut Niklas-Salminen ja hollantilainen Bart Stevens kohtasivat kärkisijoitetun hollantilaisparin Sander Arends/David Pel.

Ottelun alku oli haastava, kun suomalais-hollantilaispari löysi itsensä nopeasti murron takaa-ajoasemasta. Ensimmäinen erä menikin ykkössijoitetuille 6-3. Toisessa erässä oli Niklas-Salmisen ja Stevensin vuoro kiihdyttää 4-1 johtoon; kuitenkin ykkössijoitetut ottivat murron takaisin ja menivät turnausvoittoon luvuin 6-3, 7-6(3).

”Tiukka matsi oli. Ensimmäisessä erässä vastustajat pääsivät liian nopeasti johtoon; toisen erän alku oli meiltä hyvä, mutta 4-2 kääntyi muutamat tiukat pisteet heille ja ottivat murron takaisin. He aloittivat myös siitä eteenpäin syöttämään paremmin ja emme oikein päässeet enää kiinni. He ovat vaikea tiimi, pelaavat hyvin yhteen ja ovat varmasti Challenger-kiertueen yksi vaikeimmista pareista voittaa”, kertoi Niklas-Salminen.

”Mutta siis hyvä kauden alku, tarvitsemme juuri tällaisia tiukkoja matseja lisää. Hyvillä fiiliksillä jatkamme tästä Bartin kanssa.”

Niklas-Salminen/Stevens pelaavat ensi viikolla Challenger-kisassa Teneriffalla.

Viime vuodesta alkaen nelinpeliin keskittyneen Niklas-Salmisen maailmanlistasijoitus lähenee jo TOP100 finaalipaikan myötä. Ensi viikolla on lukema 134. Vuoden 2022 alussa oli suomalaisässä vasta lukemassa 594. Viime vuonna Niklas-Salminen voitti kaksi nelinpeliturnausta haastajakiertueella; yhteensä uran aikana on palkintokaapissa kolme turnausvoittoa tältä tasolta.

”TOP100 on tavoite ja siitä eteenpäin.”

ATP CHALLENGER 75 | PORTUGALI

Kulikova joutui luovuttamaan välieränsä

Anastasia Kulikovan loistoviikko sai valitettavan lopun, kun suomalaispelaajan oli luovutettava välieräottelunsa ennen ottelua.

Välieräpaikka nostaa suomalaisen takaisin maailmanlistan 300 parhaan joukkoon.