Nieminen jakaa tietotaitoaan suomitennikselle

6.11.2023  |  16:59  |  Ennakot

Suomen Tennisliitto ja Jarkko Nieminen solmivat kolmivuotisen jatkosopimuksen miesten maajoukkueen, Porsche Davis Cup Team Finland, kapteenin roolista.

Niin Nieminen kuin Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho kiittelevät yhteistyön toimivuutta.

”Tuntuu tosi hyvältä, sillä olen nauttinut kapteenin roolista todella paljon. Molemmin puolin oli selvä tahtotila ja motivaatio jatkaa nyt vuoden vaihteessa katkolla ollutta sopimusta”, avasi tyytyväinen Nieminen.

”Jarkon panos on ollut viimeisten vuosien ajan todella merkityksellinen. Arvostamme hänen työtään ja kokemustaan; se on upeaa nähtävää, kun hän jakaa tietotaitoaan maajoukkuetoiminnassa ja myös laajemminkin tennisyhteisössämme”, sanoi Purho.

Nieminen aloitti maajoukkuekapteenina 2018. Nousu on ollut huimaa kyseisestä vuodesta lähtien; tie on vienyt historiallisesti II-ryhmästä Davis Cupin kahdeksan parhaan joukkoon. Niemisen ajan voitto-tappiotilasto on komea 9/3. Tällä hetkellä Suomi on jo maailmanlistalla 14. ja eurooppalaisista maista 10.

Enemmän kuin penkillä istuva kapteeni

Kapteenin rooli pitää sisällään monipuolisuuden kokonaisuuden, josta näkyvin puoli on miesten maajoukkueen parissa toimiminen.

”Maaottelut ovat hyvin spesiaaleja tapahtumia, joista nautimme koko joukkueen voimin”, kiteytti Nieminen.

Kapteenina Nieminen istuu pelien aikana pelaavan pelaajan kanssa kentällä, jossa pystyy ohjeistamaan sekä reagoimaan muuttuviin tilanteisiin pelaajakohtaisesti. Pelipäivien ulkopuolellakin Nieminen on mitä suurimmissa määrin valmentaja, joka ohjaa treenejä ja pitää huolen joukkueen optimaalisesta valmistautumisesta.

”Meillä on joukkueessa ihan mahtavia tyyppejä. Jokainen on oma yksilönsä ja valmentajana sekä kapteenina autan jokaista henkilökohtaisesti pitäen joukkueen tavoitetilan kirkkaana mielessä.”

”Olen koittanut olla ja olen jatkossakin pelaajien ja heidän tiimiensä arjessa mukana.”

Seuraava koitos on tulossa parin viikon päästä Málagassa. Suomi pelaa historiallisesti Davis Cupin finaalivaiheessa maailman kahdeksan parhaan maan joukossa. Suomi pelaa hallitsevaa maailmanmestaria Kanadaa vastaan MM-puolivälierässä Málagassa 21.11.

”Mahtavilla fiiliksillä menemme Málagaan. Olemme yhden kauden aikana saavuttaneet unelmiamme ja nyt haemme unelmiemme unelmaa: koko Davis Cupin voittoa, eli maailman mestaruutta. Tässä vaiheessa on mukana kaikista parhaimmat, eli tiukkaa tulee olemaan. Mikäli pystymme pelaamaan kuten Splitissä, olemme erittäin vaikeasti voitettavissa oleva joukkue”, kommentoi Nieminen.

Tällä viikolla kapteenin voi nähdä katsomassa ja kannustamassa suomalaisia HPP Openissa.

Kanadan joukkueen muodostavat Felix Auger-Aliassime (ATP-22), Milos Raonic (ATP-320, entinen ATP-3), Gabriel Diallo (ATP-133), Alexis Galarneau (ATP-187) ja Vasek Pospisil (ATP-287).

”Ensimmäinen vastustajamme MM-puolivälierävaiheessa on Kanada, eli hallitseva mestari, josta löytyy laajuutta. Vaaditaan parasta peliä joukkueeltamme ja venymiskykyä. Kanadan kokoonpano on hieman kysymysmerkki, heillä on monia eri vaihtoehtoja. Varmasti on luvassa pienten marginaalien tapahtuma.”

Suomen joukkueen muodostavat Emil Ruusuvuori (ATP-69), Otto Virtanen (ATP-148), Patrick Kaukovalta (ATP-781), Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-29) ja Patrik Niklas-Salminen (nelinpelin ATP-122).

TUTUSTU KISASIVUSTOON
LUE ENNAKKO

Äänestä Davis Cup -joukkueen voitto USA:sta ja pääsy maailman 8 parhaan joukkoon vuoden sykähdyttävimmäksi urheiluhetkeksi

Urheilugaalassa palkitaan vuoden sykähdyttävin urheiluhetki; miesten maajoukkueen voitto USA:sta 3-0 ja pääsy Davis Cupin 8 parhaan joukkoon on ehdolla.

Pitkästä ehdokaslistasta valitaan TOP10 -listaus 7.12., äänestysaikaa on 1.-30.11. Urheilugaala järjestetään Helsingin Jäähallissa 11.1.2024.

ÄÄNESTÄ VUODEN SYKÄHDYTTÄVIN URHEILUHETKI

Jaa:

Seuraava uutinen: Ota HPP Open… →