Suomi – Kanada: ”Haemme unelmiemme unelmaa: koko Davis Cupin voittoa”

1.11.2023  |  13:27  |  Ennakot

Historiallinen hetki lähestyy. Suomen miesten maajoukkue, Porsche Davis Cup Team Finland, pelaa hallitsevaa maailmanmestaria Kanadaa vastaan MM-puolivälierässä Málagassa 21.11.

TUTUSTU KISASIVUSTOON

DAVIS CUP FINALS, THE FINAL 8 | MALAGA 21.-26.11.2023
Yläkaavio
Kanada – Suomi
Tsekki – Australia

Alakaavio
Hollanti – Italia
Iso-Britannia – Serbia

OTTELUOHJELMA
Tiistai 21.11. klo 16.00 | Suomi – Kanada
Keskiviikko 22.11. klo 16.00 | Tšekki – Australia
Torstai 23.11. | klo 10.00 Italia – Hollanti & klo 16.00 Iso-Britannia – Serbia
Perjantai 24.11. klo 16.00 | 1. välierä
Lauantai 25.11. klo 12.00 | 2. välierä
Sunnuntai 26.11. klo 16.00 | Loppuottelu

LIPUNMYYNTI

Nieminen: ”Vaaditaan parasta peliä joukkueeltamme ja venymiskykyä”

Davis Cup Finalsin finaalivaihe, eli MM-puolivälierät, pelataan Espanjan Malagassa 21.-26.11. Peliareenana toimii Palacio de Deportes José María Martín Carpena. Suomi saa vastaansa maailmanlistan ykkösen ja hallitsevan Davis Cup -mestarin Kanadan. Suomi on kohdannut Kanadan kertaalleen; 1966 kanadalaiset voittivat Suomen Helsingissä 4-1.

”Mahtavilla fiiliksillä menemme Málagaan. Olemme yhden kauden aikana saavuttaneet unelmiamme ja nyt haemme unelmiemme unelmaa: koko Davis Cupin voittoa, eli maailman mestaruutta. Tässä vaiheessa on mukana kaikista parhaimmat, eli tiukkaa tulee olemaan. Mikäli pystymme pelaamaan kuten Splitissä, olemme erittäin vaikeasti voitettavissa oleva joukkue”, kommentoi kapteeni Jarkko Nieminen.

Kanadan joukkueen muodostavat Felix Auger-Aliassime (ATP-29), Milos Raonic (ATP-318, entinen ATP-3), Gabriel Diallo (ATP-139), Alexis Galarneau (ATP-203) ja Vasek Pospisil (ATP-434).

”Ensimmäinen vastustajamme MM-puolivälierävaiheessa on Kanada, eli hallitseva mestari, josta löytyy laajuutta. Vaaditaan parasta peliä joukkueeltamme ja venymiskykyä. Kanadan kokoonpano on hieman kysymysmerkki, heillä on monia eri vaihtoehtoja. Varmasti on luvassa pienten marginaalien tapahtuma.”

Suomen joukkueen muodostavat Emil Ruusuvuori (ATP-69), Otto Virtanen (ATP-171), Patrick Kaukovalta (ATP-782), Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-29) ja Patrik Niklas-Salminen (nelinpelin ATP-123).

Olosuhteiden osalta ei vielä ole tarkempaa tietoa, muuten kuin areenan nimi ja kova sisäkenttä.

”Peliolosuhteet pitäisi olla samantyyliset kuin Splitissä, eli meille suotuisa sisäkovakenttä. Olosuhteet näemme sitten tarkemmin paikan päällä, saavumme edeltävänä perjantaina ja treenaamme yhdessä neljä päivää ennen pelipäivää.”

Tennisbuumi vahvistuu

Suomen tueksi on lähdössä suuri määrä suomalaiskatsojia, kun Tennisliiton kautta lippuja myytiin 1000 ja tähän päälle tulevat vielä omatoimisesti lippunsa hankkineet ja hankkimassa olevat.

”Koemme yhdessä upeita asioita. Nimenomaan yhdessä”, kiitteli Nieminen.

Onko tässä syntymässä Huuhkajien ja Susijengin kaltaisia ilmiöitä?

“Vaikea on verrata ilmiöitä keskenään, koska jokaisessa on omat vivahteensa. Kyllä meillä tenniksessä on jonkin tason ilmiö syntynyt ja vahvistumassa. Tennistä seurataan nyt yli lajirajojen ja medianäkyvyys on ollut suurta; se on ollut hienoa kokea. Alkuvuodesta pelasimme Espoo Metro Areenassa ennätyskotiyleisön edessä, lähes 10 000 katsojaa viikonlopun aikana, ja nyt Splitissä oli noin 300 suomalaista mukanamme sekä nyt Malagaan on tulossa entistä suurempi kotiyleisö – Tennisliiton kautta lippuja meni alle kolmessa vuorokaudessa 1000. Málagasta on tulossa sinivalkoinen.”

Miehet sivuavat saavutuksellaan, maailman kahdeksan parhaan joukossa, naisten suoritusta 1993. Sensaatiomainen suoritus on nostanut Suomen jo maailmanlistan 14. ja Euroopan 10.

Jaa:

Seuraava uutinen: Äänestä Davis Cup… →