Jarkko Nieminen jatkaa miesten maajoukkueen kapteenina tulevat vuodet

3.11.2023  |  08:00  |  Ennakot

Suomen Tennisliitto ja Jarkko Nieminen ovat solmineet jatkosopimuksen miesten maajoukkueen, Porsche Davis Cup Team Finland, kapteenin roolista.

Uusi sopimus on kolmivuotinen. Niin Nieminen kuin Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho kiittelevät yhteistyön toimivuutta.

”Tuntuu tosi hyvältä, sillä olen nauttinut kapteenin roolista todella paljon. Molemmin puolin oli selvä tahtotila ja motivaatio jatkaa nyt vuoden vaihteessa katkolla ollutta sopimusta”, avasi tyytyväinen Nieminen.

”Jarkon panos on ollut viimeisten vuosien ajan todella merkityksellinen. Arvostamme hänen työtään ja kokemustaan; se on upeaa nähtävää, kun hän jakaa tietotaitoaan maajoukkuetoiminnassa ja myös laajemminkin tennisyhteisössämme”, sanoi Purho.

Nieminen aloitti maajoukkuekapteenina 2018. Nousu on ollut huimaa kyseisestä vuodesta lähtien; tie on vienyt historiallisesti II-ryhmästä Davis Cupin kahdeksan parhaan joukkoon. Niemisen ajan voitto-tappiotilasto on komea 9/3. Tällä hetkellä Suomi on jo maailmanlistalla 14. ja eurooppalaisista maista 10.

Davis Cup Finals, Final 8: Suomi – Kanada

Historiallinen hetki lähestyy. Suomen miesten maajoukkue, Porsche Davis Cup Team Finland, pelaa hallitsevaa maailmanmestaria Kanadaa vastaan MM-puolivälierässä Málagassa 21.11.

TUTUSTU KISASIVUSTOON
LUE ENNAKKO

Davis Cup Finalsin finaalivaihe, eli MM-puolivälierät, pelataan Espanjan Malagassa 21.-26.11. Peliareenana toimii Palacio de Deportes José María Martín Carpena. Suomi saa vastaansa maailmanlistan ykkösen ja hallitsevan Davis Cup -mestarin Kanadan. Suomi on kohdannut Kanadan kertaalleen; 1966 kanadalaiset voittivat Suomen Helsingissä 4-1.

”Mahtavilla fiiliksillä menemme Málagaan. Olemme yhden kauden aikana saavuttaneet unelmiamme ja nyt haemme unelmiemme unelmaa: koko Davis Cupin voittoa, eli maailman mestaruutta. Tässä vaiheessa on mukana kaikista parhaimmat, eli tiukkaa tulee olemaan. Mikäli pystymme pelaamaan kuten Splitissä, olemme erittäin vaikeasti voitettavissa oleva joukkue”, kommentoi Nieminen.

Kanadan joukkueen muodostavat Felix Auger-Aliassime (ATP-19), Milos Raonic (ATP-321, entinen ATP-3), Gabriel Diallo (ATP-136), Alexis Galarneau (ATP-191) ja Vasek Pospisil (ATP-287).

”Ensimmäinen vastustajamme MM-puolivälierävaiheessa on Kanada, eli hallitseva mestari, josta löytyy laajuutta. Vaaditaan parasta peliä joukkueeltamme ja venymiskykyä. Kanadan kokoonpano on hieman kysymysmerkki, heillä on monia eri vaihtoehtoja. Varmasti on luvassa pienten marginaalien tapahtuma.”

Suomen joukkueen muodostavat Emil Ruusuvuori (ATP-71), Otto Virtanen (ATP-128), Patrick Kaukovalta (ATP-785), Harri Heliövaara (nelinpelin ATP-29) ja Patrik Niklas-Salminen (nelinpelin ATP-122).

DAVIS CUP FINALS, THE FINAL 8 | MALAGA 21.-26.11.2023
Yläkaavio
Kanada – Suomi
Tsekki – Australia

Alakaavio
Hollanti – Italia
Iso-Britannia – Serbia

OTTELUOHJELMA
Tiistai 21.11. klo 16.00 | Suomi – Kanada
Keskiviikko 22.11. klo 16.00 | Tšekki – Australia
Torstai 23.11. | klo 10.00 Italia – Hollanti & klo 16.00 Iso-Britannia – Serbia
Perjantai 24.11. klo 16.00 | 1. välierä
Lauantai 25.11. klo 12.00 | 2. välierä
Sunnuntai 26.11. klo 16.00 | Loppuottelu

LIPUNMYYNTI

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara/Pavic kukisti ykkössijoitetun… →