Suomi toistamiseen Davis Cupin finaaleihin

Miesten maajoukkue, Porsche Davis Cup Team Finland, eteni toista kertaa maailman 16 parhaan maan Davis Cup Finals -turnaukseen. Finaalivaihe alkaa alkulohkoilla 10.-15.9.2024; pelipaikat julkaistaan ja lohkot arvotaan maaliskuussa. Tennisliitto on jättänyt ehdollisen hakemuksen alkulohkon järjestämisestä Suomessa.

SUOMI – PORTUGALI 3-1
Otto Virtanen – Nuno Borges 6-2, 6-1
Emil Ruusuvuori – Joao Sousa 6-2, 6-3
Harri Heliövaara/Emil Ruusuvuori – Francisco Cabral/Nuno Borges 6-4, 7-6(6)
Eero Vasa – Henrique Rocha 4-6, 5-7

Kapteeni Jarkko Nieminen oli syystäkin tyytyväinen joukkueensa esityksiin.

”Ihan mahtava tunnelma, aika vaikeaa on löytää oikeita sanoja. Vuosi sitten oli uskomaton hetki, kun ensimmäistä kertaa miehet etenivät lopputurnaukseen. Nyt uusittiin sama temppu vielä suuremman kotiyleisön edessä; se tietysti kruunaa kaiken.”

Suomen joukkueen muodostivat Emil RuusuvuoriOtto VirtanenHarri HeliövaaraPatrik Niklas-Salminen ja Eero Vasa. Kapteenina toimii Jarkko Nieminen.

Suomen ja Portugalin maaottelussa rikottiin kirkkaasti maaotteluiden yleisöennätykset: Turussa koko viikonlopun katsojamäärä oli 14 454 ja lauantaista tuli kaikkien aikojen suurin päivä 7824 yleisömäärällä.

”Olemme erittäin kiinnostuneita mahdollisuudesta järjestää Davis Cupin finaalivaiheen alkulohko Suomessa. Nyt selvitämme ja keskustelemme kansainvälisen lajiliiton kanssa tapahtuman tarkemmista reunaehdoista lähtien taloudellisesta vaatimustasosta. Tenniksellä on upea hetki käynnissä, kiitos kaikille toimijoille lajimme elinvoimaisuuden mahdollistamisesta sekä yhteistyöstä”, kommentoi Tennisliiton toimitusjohtaja Teemu Purho.

VIIMEISIMMÄT UUTISET
1) SUOMI TOISTAMISEEN MM-KISOIHIN
2) SUOMI JYRÄSI 2-0 JOHTOON
3) KOVAT PANOKSET, ENNAKKOASETELMAT JA ENNÄTYSYLEISÖ
4) VIRTANEN JA RUUSUVUORI AVAAVAT MAAOTTELUN
5) VERKOLLA-PODCAST: EMIL RUUSUVUORI