Ammattilaiskausi alkaa – katso suomalaispelaajien suunnitelmat

3.1.2021  |  18:03  |  Ennakot

Ammattilaiskausi on jälleen alkamassa lyhyen treenijakson jälkeen. Sekä ITF-, WTA– että ATP-kiertueet ovat julkistaneet omat alkuvuoden suunnitelmansa. Alla on listattuna maajoukkuepelaajien (vuonna 2020 maajoukkueisiin nimetyt pelaajat) kauden aloituksen suunnitelmat. Ensi viikosta alkaen palaavat luettavaksi myös perinteiset viikkoennakot ja -katsaukset.

Emil Ruusuvuori

Emil Ruusuvuori, 21, aloittaa kautensa Antalyan ATP250-turnauksessa 7.-13.1.2021. Ruusuvuori (ATP-86) on suoraan kaksinpelin pääsarjassa, lisäksi Ruusuvuori pelaa nelinpeliä yhdessä Harri Heliövaaran kanssa. Antalyan turnauksen jälkeen siirtyy suomalaispelaaja Australiaan, jossa odottaa kahden viikon karanteeni ennen turnausten jatkumista. Luvassa on kaksi turnausta Melbournessa: ensin ATP250-tason turnaus 31.1.-6.2. ja sen jälkeen kauden ensimmäinen Grand Slam -turnaus Australian avoimet 8.-21.2.

Viime vuonna Ruusuvuoren taival katkesi Australian avointen karsinnassa, mutta tänä vuonna suomalaispelaaja on suoraan pääsarjassa tavoittelemassa voittoja. Grand Slam -tason pääsarjassa on Ruusuvuori päässyt jo voittojen makuun, kun US Openissa 2020 otti suomalainen komea viiden erän voiton Aljaz Bedenestä ennen toisen kierroksen tappiota Casper Ruudille. Lue tarkemmin Ruusuvuoren viime kaudesta täältä.

Henri Kontinen

Henri Kontisen, 30, ura jatkuu uuden parin rinnalla vuonna 2021. Kontinen (nelinpelin ATP-33) pelaa yhdessä ranskalaisen Edouard Roger-Vasselinin (nelinpelin ATP-15) kanssa. Kontinen/Roger-Vasselin juhli yhdessä turnausvoittoa Tukholmassa vuonna 2019 – se on suomalaispelaajan viimeisin turnausvoitto. Kontisen kausi alkaa Australiasta: luvassa on Ruusuvuoren tapaan ensin ATP250-turnaus ja sen perään Australian avoimet. Kontinen/Roger-Vasselin aloittaa yhteistaipaleensa viimeistään Australian avoimista, yhdessä pelaaminen ATP250-turnauksessa on vielä epävarmaa, koska ranskalainen saattaa pelata saman aikaisesti Ranskan joukkueessa ATP Cupia.

Harri Heliövaara

Harri Heliövaara, 31, pelasi erinomaisen viime kauden ja hän löytyy nyt nelinpelin maailmanlistan sijalta 113, mikä on hänen ennätyslukemansa. Heliövaara voitti syksyllä kaksi ATP Challenger -turnausta ja oli kolmen finaalissa, joiden johdosta hän on kolkuttelemassa TOP100-sijoitusta. Voit lukea suomalaisen kaudesta enemmän täältä.

Heliövaara aloittaa kautensa ATP-tasolla yhdessä Emil Ruusuvuoren kanssa – parivaljakko pelaa ATP250-turnauksessa Antalyassa 7.-13.1. Kyseessä on Heliövaaran toinen esiintyminen ATP-tason pääsarjassa, ensimmäinen kerta oli vuonna 2012 Jarkko Niemisen parina Ruotsin Båstadissa. Heliövaara kertoo kautensa jatkuvan tämän jälkeen ATP Challenger -kiertueella, kun luvassa ovat turnaukset Istanbulissa (18.1. alkaen), kaksi turnausta Antalyassa (25.1. alkaen) ja kaksi Biellassa (8.2. alkaen).

Patrik Niklas-Salminen

Patrik Niklas-Salmisen, 23, alkukausi koostuu ITF- ja ATP Challenger -turnauksista. Niklas-Salminen (ATP-440) kertoo ettei vielä ole varmaa mistä kautensa aloittaa – aloitus on tammikuun lopulla tai helmikuun alussa. Hän kertoo suunnitelmissa olevan Challenger-turnauksia Etelä-Afrikassa 8.2. alkaen, mikäli mahtuu mukaan turnaukseen. Varmuudella Niklas-Salminen nähdään heti alkuvuodesta TEHO Sport Tennisliigassa HVS-Tenniksen riveissä 8.-10.1. ja 15.-16.1.

Otto Virtanen

Otto Virtanen, 19, on parhaillaan treenaamassa Dubaissa, jossa on päässyt harjoittelemaan muun muassa Henri Laaksosen (ATP-134) ja Karen Khachanovin (ATP-20) kanssa. Maanantaina on luvassa treeniä Denis Shapovalovin (ATP-12) kanssa. Syksyllä uransa ensimmäisen ITF-ammattilaisturnausvoiton napannut suomalainen kertoo palaavansa Suomeen tammikuun puolessa välissä ja sen jälkeen on tarkoitus aloittaa kisakausi tarjolla olevien mahdollisuuksien mukaan.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Taneli Tenhunen

Pyörätuolitennispelaaja Taneli Tenhunen, 35, tähtää kohti Tokion paralympialaisia. Tenhunen (ITF-92) kertoo suunnitelmissa olevan kauden aloitus helmikuussa Iso-Britanniassa, jossa olisi luvassa kaksi turnausta 12.2. alkaen. Maaliskuussa suomalainen kertoo suuntaavansa Turkkiin, jossa on niin ikään kaksi turnausta 10.3. alkaen.

Oona Orpana

Oona Orpana, 19, pelaa tammikuussa Smash-Kotkan riveissä TEHO Sport Tennisliigaa. Orpana (WTA-521) jatkaa taukoaan ammattilaistenniksestä kesällä kertomansa mukaisesti (lue lisää).

Anastasia Kulikova

Anastasia Kulikova, 20, kertoo aloittavansa kautensa ITF-kiertueella tammikuussa. Kulikova (WTA-535) aikoo pelata mahdollisimman monta $15,000 ITF-turnausta Tunisiassa. Suomalaispelaaja aloittaa turnaukset näillä näkymin 11.1. – Monastirissa pelataan joka viikko ammattilaisturnaus tammikuussa.

Viime kaudella esiintyi Kulikova edukseen helmikuun Fed Cup -kotiturnauksessa (nykyinen Billie Jean King Cup), mutta turnausvoitot karttoivat pelaajaa kauden aikana ammattilaiskiertueella. Nyt Kulikova hakee jälleen paluuta turnausvoittajien listalle sekä uutta ennätysrankingia (paras noteeraus WTA-474 on vuodelta 2018).

Laura Hietaranta

Upeasti Orange Bowlin välieriin selviytynyt Laura Hietaranta, 16, (lue lisää) aloittaa kautensa TEHO Sport Tennisliigassa tammikuun alussa, Lappeenrannasta lähtöisin oleva Hietaranta edustaa HVS-Tennistä. Tämän jälkeen Hietaranta suuntaa ITF-junioriturnauksiin maailmalle. Hän kertoo suunnitelmissa olevan todennäköisesti alle 18-vuotiaiden 1. kategorian turnaus Ukrainassa tammikuun lopussa ja helmikuussa olisi tarkoitus pelata Brasiliassa 1. kategorian ja A-kategorian turnaukset.

Hietaranta on tällä hetkellä junioreiden maailmanlistalla sijalla 59, mutta tulevalla viikolla sijoitus tulee olemaan 35, kun listalta poistuvat yli-ikäiset pelaajat. Hietaranta kertoo tulevan vuoden tavoitteenaan olevan pärjätä mahdollisimman hyvin junioreiden Grand Slam -turnauksissa.

Ella Haavisto

Ella Haavisto, 18, on uuden kynnyksellä, kun juniorivuodet ovat takana ja edessä on siirtyminen aikuisten tasolle. Haavisto kertoo vuoden suunnitelmissa olevan ITF-turnauksia aikuisten tasolla, mutta vielä ei ole varmuutta kisoista. Sen sijaan Haavisto pelaa Smashin riveissä TEHO Sport Tennisliigaa 8.-10.1. alkaen – kausi jatkuu runkosarjojen päätöskierroksilla 15.-16.1., pudotuspeleillä 5.-6.2. ja mitalipeleillä 13.2.

Jaa:

Seuraava uutinen: Tenniksen laatuseuraohjelma käynnistyy… →