Hietaranta kärsi välierätappion Orange Bowlissa – ”Näin pystyväni pärjäämään maailman parhaimmistoa vastaan”

12.12.2020  |  19:31  |  Raportit

Porsche Junior Team Finlandin Laura Hietaranta, 16, kärsi välierätappion alle 18-vuotiaiden epävirallisessa MM-kilpailussa Orange Bowlissa Yhdysvalloissa.

Lauantaisessa välierässä sijoittamaton Hietaranta (junioreiden maailmanlistan 105) kohtasi turnaukseen villin kortin saaneen isäntämaan ikätoverinsa Ashlyn Kruegerin (ITF-440). Kruegerille menestyminen Orange Bowlissa on tuttua jo viime vuodelta, sillä hän voitti tuolloin 16-vuotiaiden sarjan.

Hietarannan ja Kruegerin kohtaamisessa olivat vastakkain kaksi hyvin eri tyylistä pelaajaa. Hietarannan pallovarmuus ja nopeus kohtasivat Kruegerin voimakkaat peruslyönnit. Ottelussa nähtiin useita tasaisia pelejä, mutta ne kääntyivät pääsääntöisesti yhdysvaltalaisen puoleen. Hietarannan oli tällä kertaa taipuminen Kruegerille 3-6, 2-6.

– Vastustaja pelasi tänään tosi hyvin ja oli kyllä kovin pelaaja ketä vastaan olen tänä vuonna pelannut. Hän pelasi tänään varsinkin tärkeät pisteet paremmin. En saanut toteutettua pelisuunnitelmaani aivan niin hyvin kuin toivoin, vaikka saumoja oli ottelun kääntämiseen. Tänään tuntui, että ne lyönnit millä tein pisteitä edellisissä matseissa, menivät aina vähän pitkäksi ja leveäksi, kertoi Hietaranta.

Valmentaja Erik Hakkarainen kertoi myös päivän olosuhteiden olleen raskaat ja pelillisen vaatimustason olleen kovaa luokkaa, kun vastustaja piti kovaa tempoa yllä lyönnistä toiseen. Kokonaisuutena Hakkarainen kertoo olevansa erittäin tyytyväinen pelaajan esityksiin.

– Tänään Laura yritti pelata aktiivisemmin alun jälkeen, ja pääsikin peliin mukaan hyvin. Ensimmäisen erän 3-4 30-0 tilanteessa oli pientä momentumin poikasta, muttei onnistunut. Laura pelasi hyökkäyspeliä koko viikon tehokkaasti, mutta tänään tuntui, ettei onnistunut ratkaisupaikoissa aivan niin hyvin kuin aiemmissa matseissa. Aiemmissa otteluissa pystyi ralleissa lyömään muutaman heikkolaatuisemmankin lyönnin, mutta tänään rankaistiin, jos jäi vähänkin helpoksi.

Myös pelaaja itse oli tyytyväinen viikkoonsa.

– Viikko oli pelillisesti ja tuloksellisesti huikea ja tottakai nostaa myös itseluottamusta. Näin pystyväni pärjäämään maailman parhaimmistoa vastaan. Tästä on loistava jatkaa kohti ensi vuotta ja junioreiden Grand Slameja, jotka ovat olleet koko ajan tavoitteena, päätti Hietaranta.

ALLE 18-VUOTIAIDEN ITF WORLD TENNIS TOUR | ORANGE BOWL (KAAVIOT)

Hietarannan saavutus on yksi suomalaisten tyttöjuniorien historian parhaista saavutuksista. Orange Bowl on tasoltaan samaa korkeinta kategoriaa kuin junioreiden Grand Slam -turnaukset. Paras suomalaissaavutus tytöissä on yli 50 vuoden takaa, kun Birgitta Lindström voitti Wimbledonin kaksinpelin vuonna 1966. Emma Laine puolestaan saavutti kaksinpelin välieräpaikat Australian avoimissa ja Wimbledonissa 2003.

Orange Bowlin voittoa pääsi kaksi vuotta sitten juhlimaan Otto Virtanen. Virtanen on ainoa suomalainen, joka on voittanut turnauksen. Turnauksen kovuudesta kertoo voittajien nimilista, jolla ovat muun muassa Roger FedererBjörn BorgChris Evert ja Caroline Wozniacki.

Jaa:

Seuraava uutinen: Cinia jatkaa Tennisliiton… →