Joulutervehdys: ”Joululahjaksi toivon koko tennisyhteisölle terveyttä, iloa ja rauhaa”

23.12.2020  |  12:58  |  Artikkeli

Tennisvuosi alkaa hiljentyä kohti Joulurauhaa ja on hyvä aika koota yhteen ajatuksia kuluneesta vuodesta. Sekaan on mahtunut tunteiden kirjo hyvin laajalla skaalalla. Epävarmuus, muutos, ahdistus ja sopeutuminen ovat muodostuneet uusiksi normeiksi vuoden aikana. Ilon ja onnenhetket ovat olleet selvästi pienempi osa vuotta, mutta onneksi niitä on myös mukaan mahtunut.

Koronapandemia väritti vuottamme vahvasti. Keväällä koko toimintamme sulkeutui muutaman kuukauden ajaksi ja elimme epävarmuudessa miten tartuntamäärät kasvavat. Saimme kesällä kilpailut ja sarjatenniksen käyntiin, samoin seuroissa kurssi- ja valmennustoiminta olivat hyvässä vauhdissa. Kesän aikana kentät olivat täynnä eri puolilla Suomea ja syksyä kohti sisäkentille siirryttäessä pelaamisen määrä on kasvanut räjähdysmäisesti. Isoissa kaupungeissa pelivuorojen saaminen on vaatinut ennakointia, tennistä pelataan tällä hetkellä enemmän kuin koskaan. Viimeisten viikkojen aikana kuitenkin tautitilanne on kääntynyt heikommaksi ja alueellisten rajoitusten johdosta olemme keskeyttäneet sarjatennis- ja kilpailutoiminnan 10.1.2021 saakka. Löydät täältä Tennisliiton päivitetyt koronaohjeet.

Vuosi alkoi helmikuussa naisten Fed Cup -joukkueen hienolla suorituksella Talissa järjestetyssä kotiturnauksessa. Nuori naisten joukkue otti hienoja päänahkoja ja taisteli paikan nousukarsintaan, jossa Georgia oli tällä kertaa parempi 1-2.

Naisten joukkueessa jo edellisenä vuonna debytoinut 16-vuotias Laura Hietaranta menestyi vuoden aikana erinomaisesti nuorten alle 18-vuotiaiden ITF-kiertueella. Haastava vuosi oli erittäin repaleinen eikä kevään koronasulun jälkeen kovin monia kilpailumahdollisuuksia ollut. Kuitenkin kirsikkana kakun päälle tuli Orange Bowlin semifinaalipaikka joulukuussa, mikä nostaa Lauran rankingin ensi vuoden alussa tasolle, jolla pääsee varmasti pelaamaan nuorten Grand Slam -kilpailuita.

Miesten osalta Davis Cup -joukkue pelasi maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna vieraissa Meksikoa vastaan. Ottelu pelattiin erittäin korkealla, ilma oli ohutta, mutta tunnelma sitäkin tiiviimpi. Kotijoukkue otti kaiken irti kotiedusta, mutta Suomen joukkue onnistui laajalla rintamalla ja jokainen joukkueen jäsen pääsi pelikentälle. Tiukan kaksipäiväisen jälkeen tulostaululla komeili 3-2 voitto! Tuon viikonlopun jälkeen alkoikin koronarajoitukset ja seuraavalle viikolle suunniteltu Indian Wellsin turnaus peruttiin lyhyellä varoitusajalla, mikä sitten käynnisti pidemmän tauon ammattilaistenniksessä.

Miesten puolella Emil Ruusuvuori jatkoi nousuaan kohti ATP-kiertuetta. Korona aiheutti isoja kalenterihaasteita kilpailemisen osalta. Kesän jälkeen palattiin pelikentille ja Emil onnistui parhaiten Nur-Sultanin ATP-kilpailussa etenemällä semifinaaliin. Ranking nousi vauhdilla ja vuoden alusta Emil pääsee pelaamaan täysin ATP-kiertueella. Miesten puolella myös Harri Heliövaara pelasi erittäin onnistuneen kauden. Ranking nousi uuteen ennätykseen ja syksyn aikana ATP Challenger -tason nelinpeleissä tuli voittoja ja finaalipaikkoja. Myös Otto Virtanen saavutti uuden rajapyykin voittamalla ensimmäisen ammattilaisturnauksensa.

Kuluneen vuoden aikana Tennisliiton hallitus, toimisto ja seurat työstivät yhdessä uutta strategiaa vuoteen 2024. Koko tenniksen yhteinen strategia, Yhdessä enemmän – yhdessä menestyen, kuvaa tulevien vuosien tekemistämme. Kilpailemisen määrää kasvatetaan eri tasoilla, menestystä huippu-urheilussa haetaan, laatuseurajärjestelmää luodaan ja uusia tapahtumia kasvatetaan. Olemme esitelleet jo strategian sisältöä ja sitä on tiedossa enemmän alkavan vuoden aikana. Innostus uuden tekemistä kohtaan on suuri – kiitos kaikille suunnitteluun aikaa ja panostaan antaneille, yhdessä lähdemme askeleita strategian suunnassa ottamaan. Voit tutustua strategiaan tarkemmin täältä.

Joululahjaksi toivon koko tennisyhteisölle terveyttä, iloa ja rauhaa. Nyt on hyvä hetki hengähtää, nauttia hyvästä ruoasta ja tehdä suunnitelmia ensi vuoden peleihin. Ja jos joulupukille yhden henkilökohtaisen toiveen voisi esittää, niin oikein nopeat pelitossut olisivat paikallaan…

Rauhallista joulun aikaa toivottaen,

Teemu Purho
Toimitusjohtaja

Jaa:

Seuraava uutinen: Ammattilaiskausi alkaa –… →