Viikkokatsaus 35/2021 – Ruusuvuori jatkaa US Openin nelinpelissä, viikonloppuna sarjatenniksen nousukarsintoja ja Vierumäen TE-turnauksen huipennus

3.9.2021  |  10:15  |  Raportit

Emil Ruusuvuori jatkaa otteluitaan US Openin nelinpelissä. Viikonloppuna pelataan myös sarjatenniksen nousukarsintoja, TEHO Sport Tennisliiga Cupin miesten karsinta pelataan Oulussa. Myös Vierumäellä isketään päätökseensä 16-vuotiaiden Tennis Europe -turnaus.

US Open: Ruusuvuori jatkaa nelinpelissä – kaksinpelissä ylsi toiselle kierrokselle

US Openin ensimmäinen peliviikko lähenee loppuaan. Suomalaisista jatkossa on vielä nelinpelissä Emil Ruusuvuori yhdessä saksalaisen Dominik Koepferin kanssa. Ensi viikolla junioreiden sarjassa aloittaa Laura Hietaranta.

Kaksinpelissä Ruusuvuori otti avauskierroksella voiton puolalaiskarsija Kamil Majchrzakista 6-4, 6-2, 3-6, 6-1. Viime vuoden tapaan oli suomalaisen taipuminen toisella kierroksella, kun 18. sijoitettu espanjalainen Roberto Bautista Agut vei voiton vakuuttavalla pelisesityksellä 6-1, 6-3, 6-2.

LUE LISÄÄ RUUSUVUOREN KAKSINPELISTÄ

Nelinpelissä oli torstai-ilta jännittävä ja dramaattinen. Ruusuvuori/Koepfer olivat häviämässä otteluaan, mutta vastustaja Tim Pütz (parina Michael Venus)loukkasi syötössä selkäänsä eikä pystynyt jatkamaan ottelua. Tilanne keskeytyshetkellä oli 3-6, 6-5. Ruusuvuori/Koepfer kohtaa toisella kierroksella voittajat ottelusta Laslo Djere/Filip Krajinovic (SRB) – Neal Skupski (GBR)/Jack Sock (USA).

Sen sijaan Henri Kontinen/Harri Heliövaara hävisi trillerin parille Dominic Inglot/Austin Krajicek. Erän tappioasemasta nousivat suomalaiset tasoihin ja ratkaisu nähtiin kolmannen erän tie-breikissä. Inglot/Krajicek menivät 6-4 johtoon, mutta Kontinen/Heliövaara selvitti kaksi ottelupalloa pakottaen ratkaisun jatkopalloille. Suomalaiskaksikko pääsi kahteen kertaan ottelupalloon kiinni, mutta lopulta viides ottelupallo toi voiton brittiläis-yhdysvaltalaisparille erin 7-5, 4-6, 7-6(10).

LUE LISÄÄ NELINPELEISTÄ

Kuva: Manuela Davies, USTA

Senioreiden MM-joukkuekilpailut käynnissä Kroatiassa

Senioreiden MM-joukkuekilpailut ovat vauhdissa Kroatiassa. Suomella on joukkueet naisten 50-vuotiaissa ja miesten 55- ja 60-vuotiaissa.

Naisten 50-vuotiaiden joukkue ylsi turnauksen 12., miesten 55-vuotiaat pelaavat sijoista 19-20 ja 60-vuotiaat sijoista 17-18.

KAAVIOT & TULOSSEURANTA: NAISET 50 | MIEHET 55 | MIEHET 60

TEHO Sport Tennisliiga Cupin nousukarsinta Oulussa 3.-5.9. – yleisen sarjatenniksen nousukarsinnat myös viikonloppuna

Miesten TEHO Sport Tennisliiga Cupin toiseksi viimeinen joukkue karsii I-divisioonan lohkovoittajien kanssa kahdesta paikasta Tennisliiga Cupiin ulkokaudelle 2022. Karsinnassa pelaavat: Smash-Kotka, OVS (Oulu) ja MLK (Maarianhamina). Karsinnassa kaikki joukkueet pelaavat kaikkia vastaan. Karsinnat pelataan Oulussa 3.-5.9.2021.

Jokaisessa otteluparissa pelataan kolme kaksinpeliä ja kaksi nelinpeliä. Voittaja saa jokaisesta sarjaottelun otteluvoitosta yhden pisteen. Pisteitä jaetaan siis 5/sarjaottelu. Saavutetut pisteet ratkaisevat sijoitukset.

Otteluohjelma
3.9. klo 16.00 OVS – MLK
4.9. klo 10.00 MLK – Smash-Kotka
5.9. klo 9.30 OVS – Smash-Kotka

Naisten karsintaottelu pelattiin jo aiemmin elokuussa ja siinä OVS kukisti RoVS:n 2-1.

Viikonloppuna pelataan myös alempien sarjatasojen nousu- ja putoamiskarsinnat. Lue aiheesta lisää täältä.

Vierumäellä 16-vuotiaiden Tennis Europe -turnaus

Vierumäellä on ollut ja on edelleen useita suomalaispelaajia tosi toimissa alle 16-vuotiaiden 3. kategorian Tennis Europe -turnauksessa. Kaksinpelien välierät ovat seuraavat:

Pojat
[1] Marek Nano (SVK) – Arttu Ronkainen
[2] Max Alopaeus – [5] Leo Stenlund

Tytöt
[7] Emma Virtanen – [8] Saskia Soome
[2] Inka Wawrzkiewicz – Lorna Pujals

Lisäksi tyttöjen nelinpelifinaalissa pelaavat Soome ja Linnea Venesmaa. Kaksinpelien välierät ja nelinpelifinaalit pelataan perjantaina sekä lauantaina on luvassa kaksinpelien loppuottelut.

ALLE 16-VUOTIAIDEN 3. KATEGORIA TENNIS EUROPE | VIERUMÄKI

Lisäksi alle 18-vuotiaiden ITF-kiertueella Latviassa ylsivät Juho-Eric Biggs/Otso Martikainen ja Stella Remander/Kristiana Sidorova (RUS) nelinpelin välieriin.

J3 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | LATVIA
J4 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | ETELÄ-AFRIKKA

Jaa:

Seuraava uutinen: Suorita vastuullinen valmentaja… →