Harri Louhos tuomaroi Tokion paralympialaisissa – lue matkakertomus

3.9.2021  |  09:36  |  Artikkeli

Kokenut tennistuomari Harri Louhos oli uuden kokemuksen edessä, kun hän sai kunnianarvoisen tehtävän tuomaroida ensimmäistä kertaa urallaan Tokion paralympialaisissa. Louhos on toinen suomalainen olympiatasolla, aiemmin Lauri Julin oli tuomaroimassa Barcelonassa 1992.

Lue alta Louhoksen matkakertomus, joka avaa paralympialaisten tennispuitteita.

TOKIO 2020 | PARALYMPIALAISET, TENNIS

Louhos: ”Rajoitteista huolimatta tämä oli jälleen hieno kokemus saada seurata aitiopaikalta maailman parhaita pyörätuolipelaajia.”

Lopetin tänään tuomaritehtäväni paralympialaisisten pyörätuolitenniksessä naisten nelinpelin semifinaaliin. Sateen takia päivän ottelut pelattiin Tokion Ariake Colosseum -stadionin keskuskentällä katto suljettuna. Alkukierroksilla kuumuus viivästytti pelejä, sillä sääntöjen mukaan yli 31.1 asteen lämmössä pelit keskeytettiin muilla, kuin keskuskentällä, jolla tuolloin pelattiin katto suljettuna, kunnes lämpötila palasi tuon lukeman alapuolelle – yleensä vasta kello 17 jälkeen.

Parhaimmillaan lämpöä oli yli 34° C ja kosteus yli 80%. Jopa Australian pelaajat pitivät olosuhteita sietämättöminä. Suurin osa otteluista pelattiin Ariake-puiston kahdeksalla ulkokentällä, joille oli olympialaisten jälkeen vedetty uudet pinnoitteet. Jokaisessa ottelussa oli täysi linjatuomaristo ja kolmella kentistä oli käytössä Hawkeye-järjestelmä.

Pääkentille oli rakennettu valtavat lisäkatsomot, jotka jäivät nyt täysin käyttämättä. Kisat pelattiin ilman yleisöä ja muutenkin erittäin tiukkojen koronasääntöjen puitteissa. Kaikki osanottajat testattiin päivittäin, kuumemittauksia oli aamupalalla ja stadionille tullessa. Maskipakko oli joka paikassa, paitsi pelikentällä ja hotellilta ei saanut poistua lainkaan.

Rajoitteista huolimatta tämä oli jälleen hieno kokemus saada seurata aitiopaikalta maailman parhaita pyörätuolipelaajia. He eivät taitotasoltaan jää juurikaan jälkeen parhaista omilla jaloillaan liikkuvista pelaajista.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 35/2021 – →