Bautista Agut liikaa Ruusuvuorelle – katseet nelinpeliin US Openissa

1.9.2021  |  22:47  |  Raportit

18. sijoitettu Roberto Bautista Agut päätti Emil Ruusuvuoren ottelut toiselle kierrokselle US Openissa erin 6-1, 6-3, 6-2.

New Yorkissa epävakainen sää hieman viivästytti otteluiden alkua, mutta lopulta pääsivät kentälle myös 22-vuotias Ruusuvuori (ATP-66) ja 33-vuotias espanjalainen Bautista Agut (ATP-21). Pelaajat eivät olleet aiemmin kohdanneet toisiaan.

Kahden takakentällä viihtyvän pelaajan kohtaamisessa on aina lupa odottaa pitkiä palloralleja ja sellaisia myös saatiin avauserässä. Bautista Agut oli niskan päällä pelien ratkaisuhetkillä, lähes virheetön ja paikan tullen aggressiivinen peli toi erän espanjalaiselle selkeästi 6-1. Tilastoissa olivat kahdessa kohtaa lukemat 8 ja 3, mitkä kuvastivat hyvin erää. Ruusuvuori löi kahdeksan helppoa virhettä ja kolme läpilyöntiä, kun taas Bautista Agutilla luvut olivat toisinpäin.

Toisen erän alkuun jatkoi espanjalainen vahvaa kulkuaan murtaen Ruusuvuoren toisen syöttövuoron. Nyt erä ei noudattanut avauserän kaavaa, vaan heti nähtiin peräkkäiset murrot, mikä tarkoitti 3-2 murron johtoa Bautista Agutille. Espanjalainen ei kuitenkaan antanut pelin ison kuvan muuttua, vaan hän otti vielä yhden murron ja erän 6-3.

Kolmas erä ei tuonut muutosta pelin kulkuun, vaan espanjalainen tykitti tulostaululle vastustamattomasti lukemat 6-1, 6-3, 6-2. Ottelu kesti tunnin ja 40 minuuttia. Bautista Agut voitti ottelussa 86 pistettä Ruusuvuoren 54 vastaan.

– Kyllä hän osoitti miksi hän on ollut TOP10-pelaaja. Hän oli parempi tänään. Sain tältä Pohjois-Amerikan kiertueelta paljon pelejä, mikä on hyvä asia, sanoi Ruusuvuori.

US OPENIN KAAVIOT: KAKSINPELI | NELINPELI

Ruusuvuori ylsi toiselle kierrokselle myös viime vuoden US Openissa, jossa hän teki Grand Slam -pääsarjadebyyttinsä. Tänä vuonna suomalainen saavutti toisen kierroksen paikan myös Australian avoimista ja Ranskan avoimissa sekä Wimbledonissa taittui tie ensimmäiselle kierrokselle.

Katseet nelinpeliin

Suomalaisten ottelut jatkuvat nelinpelissä, jossa ovat mukana Henri Kontinen/Harri Heliövaara ja Ruusuvuori/Dominik Koepfer.

Kontinen/Heliövaara kohtaa avauskierroksella parin Dominic Inglot (GBR)/Austin Krajicek (USA) ja Ruusuvuori/Koepfer haastavat 12. sijoitetut Tim Pütz (GER)/Michael Venus (NZL). Otteluiden peliajat eivät vielä ole selvillä.

– Kyseessä ei varmasti ole kisan pahin avausvastus, mutta ei missään nimessä helpoinkaan. Kaiken pitäisi siis olla omissa käsissä, mikä antaa luottoa tekemiseen, kirjoitti Heliövaara blogissaan.

Suomen miesten maajoukkue, Cinia Davis Cup Team Finland, kohtaa Intian 17.-18.9.2021 Espoo Metro Areenalla. Ottelu on Davis Cupin I-ryhmän ottelu. Tervetuloa seuraamaan huipputennistä! Lue lisää täältä ja hanki lippusi täältä.

Seuraava uutinen: 18-vuotiaiden sisäkenttien SM-kilpailut… →