Ruusuvuori/Koepfer jatkoon luovutuksella – Kontinen/Heliövaara taipui trillerissä

2.9.2021  |  21:00  |  Raportit

Henri Kontinen/Harri Heliövaara hävisivät trillerin ja Emil Ruusuvuori/Dominik Koepfer etenivät nelinpelin toiselle kierrokselle luovutusvoitolla US Openissa.

US OPENIN KAAVIOT: KAKSINPELI | NELINPELI

Ruusuvuori/Koepfer jatkoon luovutuksella

Ruusuvuori/Koepfer haastoivat avauksessaan 12. sijoitetun parin Tim Pütz (GER)/Michael Venus (NZL).

Ruusuvuori ja Koepfer saivat otteluun heikon startin, kun Pütz/Venus mursivat saksalaisen ensimmäisen syöttövuoron ja menivät nopeasti 3-0 johtoon. Tuo murron johto piti erän loppuun ja tulostaululle kirjattiin lukemat 6-3.

Myös toisessa erässä Koepferin syöttö murrettiin heti alkuun. Ruusuvuori/Koepfer ottivat kuitenkin murron takaisin ja sitten edettiin tasatahtia suomalais-saksalaisparin 6-5 johtoon. Tässä vaiheessa kentällä nähtiin draamaa Pützin syöttövuorossa, kun saksalainen loukkasi selkäänsä syötössä. Tuo selkävamma osoittautui niin vakavaksi, että 12. sijoitetun parin oli luovutettava.

Ruusuvuori/Koepfer kohtaa toisella kierroksella voittajat ottelusta Laslo Djere/Filip Krajinovic (SRB) – Neal Skupski (GBR)/Jack Sock (USA).

Kontinen/Heliövaara taipuivat trillerissä – vastustajat selvittivät kaksi ottelupalloa

Kontinen ja Heliövaara päättivät pitkän odotuksen suomalaisparista Grand Slam -tasolla. Viimeisin kerta oli vuodelta 2014, kun Kontinen pelasi yhdessä Jarkko Niemisen kanssa US Openissa, Wimbledonissa ja Ranskan avoimissa. Kontinen/Heliövaara kohtasi avauskierroksen ottelussaan niin ikään sijoittamattoman parin Dominic Inglot (GBR)/Austin Krajicek (USA).

Avauserässä edettiin tasatahtia syötöt pitäen 5-5. Seuraavassa Heliövaaran syöttövuorossa sai brittiläis-yhdysvaltalaispari murtopallon, jonka he myös hyödynsivät komealla Inglotin rystypuolen palautusläpilyönnillä linjaa pitkin. Krajicekin syöttövuoron pitämällä meni avauserä 7-5.

Toisessa erässä oli molemmilla murtomahdollisuudet erän loppupuoliskolla, mutta kumpikaan ei onnistunut ensi yrittämällä. Suomalaisparin johtaessa 5-4 oli aika murrolle, mikä toi myös erävoiton 6-4.

Kolmannesta erästä tuli trilleri, aivan kuten koko ottelusta. Murtoja ei nähty ja ratkaisu haettiin tie-breikistä. Inglot/Krajicek menivät 6-4 johtoon, mutta Kontinen/Heliövaara selvitti kaksi ottelupalloa pakottaen ratkaisun jatkopalloille. Suomalaiskaksikko pääsi kahteen kertaan ottelupalloon kiinni, mutta lopulta viides ottelupallo toi voiton brittiläis-yhdysvaltalaisparille erin 7-5, 4-6, 7-6(10).

Suomen miesten maajoukkue, Cinia Davis Cup Team Finland, kohtaa Intian 17.-18.9.2021 Espoo Metro Areenalla. Ottelu on Davis Cupin I-ryhmän ottelu. Tervetuloa seuraamaan huipputennistä! Lue lisää täältä ja hanki lippusi täältä.

Seuraava uutinen: Senioreiden sarjatenniksen playoff-tapahtumat… →