Vastuullisuusohjelma käytäntöön vastuullisuusmerkin avulla – ”Se on uskomaton voimavara”

15.3.2023  |  21:01  |  Seurat

Vastuullisuusmerkin symbolissa yhdistyy: 1) perustan eli pohjatyön merkitys, 2) kukka symboloi ihmisiä ja vastuullisuutta ja 3) viisi pallonmuotoa ovat tenniksen vastuullisuusohjelman viisi eri osa-aluetta

Laatuseuraohjelma on osa Olympiakomitean Tähtiseura-ohjelmaa – tenniksessä on muokattu rakennetta vastaamaan paremmin lajimme toimintaympäristöä tuomalla mukaan kilpataso; lisäksi ohjelmaan on sisällytetty vastuullisuusmerkki.

Vastuullisuusmerkin on suorittanut tähän mennessä 13 seuraa, eli laatuseuraohjelmassa auditoidut seurat: Smash (Helsingin ja Espoon toimipisteet erikseen), Sata-Tennis, ÅLK, KarTe, HyTS, VarTe, LVS, LT, GT, EVS, KTS ja HTK.

Tenniksen vastuullisuusohjelma on rakennettu urheiluyhteisön yhteisen vastuullisuusohjelman mukaisesti tenniksen toimintaympäristöön pohjautuen. Se koostuu viidestä osa-alueesta: Hyvä hallinto, Turvallinen toimintaympäristö, Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo, Ympäristö ja ilmasto sekä Antidoping.

Seuratoiminta sitouttaa yhteen useita henkilöitä – seuratoiminnan onnistumisen kannalta on tärkeää toimia avoimesti, läpinäkyvästi ja vastuullisesti.

”Aloittaessamme uuden strategiakauden 2021-2024, uudistimme vastuullisuusohjelmamme ja tapamme toimia tässä erittäin tärkeässä asiassa. Nykyään vastuullisuusohjelma läpi leikkaa kaikki Tennisliiton toiminnot ja vastuullisuusmerkki on käytännön työkalu toiminnan jalkauttamiseksi seuratasolle. Seurat ja liitto ovat olleet tyytyväisiä uudistuksiin. Erityisesti näen hyvänä ja onnistuneena asiana vastuullisuustyön kiinnittymisen laatuseuraohjelmaan ja sitä kautta seuratasolle. Toki tiedostamme, että tämä on vasta alku ja kehittyminen jatkuu edelleen” avasi viestintä- ja markkinointipäällikkö sekä vastuullisuusohjelmasta vastaava Jarno Tiusanen.

Voit tutustua tenniksen vastuullisuusohjelmaan tarkemmin alla olevien seuraesimerkkien ja vastuullisuusohjelman sivun kautta.

TENNIKSEN VASTUULLISUUSOHJELMA

”Erityisen hyödyllisinä aihealueina olivat hyvä hallinto ja tasa-arvo sekä yhdenvertaisuus. Myös antidopingin kokonaisuus verkkokoulutuksineen koimme toimivaksi. Erittäin hyväksi havaitsimme keskustelun ja kehittämisen jatkumon. Eli vastuullisuusmerkin osa-alueista käytiin ja käydään jatkuvaa vuorovaikutus- ja kehityskeskustelua.” / Risto Alén, HTK, lue lisää

 

”Yritämme olla kaikin puolin tasa-arvoinen ja turvallinen paikka toimia. Meille vastuullisuus ei ole niinkään lauseita ja ajatuksia, vaan enemmänkin tekoja niin seura- kuin kenttätasolla.” / Gabor Lovro, HyTS, lue lisää

 

”Koen hyväksi, että pystyn perustelemaan nuorien pelaajieni vanhemmille tai uusille pelaajille tai kyselijöille mitä olemme, minkä takana seisomme ja mistä meidät on tehty. Se on uskomaton voimavara.” / Anna Degerman, LT, lue lisää

Jaa:

Seuraava uutinen: ZENNIZ linjatuomioiden haasto-ominaisuus… →