ZENNIZ linjatuomioiden haasto-ominaisuus käyttöön sarjatenniksessä

16.3.2023  |  10:24  |  Ennakot, Yhteistyökumppanuudet

Tennisliitto ja Zenniz pilotoivat yhdessä linjatuomioiden haasto-ominaisuutta kaudella 2022-23 TEHO Sport Tennisliigassa onnistuneesti ja samalla järjestelmän käyttöä tullaan laajentamaan alempien tasojen sarjatennikseen 16.3. alkaen.

ZENNIZ: Linjatuomioiden sähköinen haasto-ominaisuus  
 

Zenniz-laitetta on mahdollista käyttää sisäkaudella 2022-2023 yleisen sarjatenniksen puolella kaikilla sarjatasoilla 2-pelissä linjatuomioiden haastoihin molempien joukkueiden/pelaajien niin yhdessä sopien niillä paikkakunnilla, joissa Zenniz on ilmoittanut Tennisliitolle 2.0 version käyttöönotosta ja toimivuudesta. Tällä hetkellä (16.3.2023) kyseisiä paikkoja ovat Talin Tenniskeskus, Kotkan tennishalli, Smash Center ja Meilahden liikuntakeskus. Mikäli laitetta halutaan käyttää, kannattaa selvittää millä kentillä sen on hallilla käytössä. Laitteen käytöstä tulee sopia joukkueiden kesken ennen otteluiden alkamista.


Pelaajien tulee tutustua ZENNIZ:n käyttöohjeisiin, ladata ennen ottelua tarvittava Zenniz APP ja noudattaa alla olevia sääntöjä.
 
 

ZENNIZ OHJEET 
Yhteys mahdollisissa ongelmatilanteissa: info@zenniz.com 

 

ZENNIZ – säännöt: 

·    Zenniz-laitetta voidaan käyttää haastoissa 2-peleissä kaikista lyönneistä.  

·    Pelaajan tulee ilmaista selkeästi haluavansa haasteen. Pisteen pelaaminen tulee pelaajan toimesta lopettaa heti (pisteen loputtua ei voi vaatia haastoa tilanteesta joka on ollut kesken pisteen). 

·    Haastojen määrä: 

o         Joka erässä pelaajalla on kolme tuomiontarkistusta. Mikäli haasteen tehnyt pelaaja oli oikeassa, ei tarkistus vähennä saldoa. Mikäli pelaajan haasto ei muuta tuomiota, vähennetään pelaajan haastojen määrää yhdellä. 

o         Normaalin erän tie-break:iin lisätään kummallekin yksi tarkastus lisää

o         Match tie-break lasketaan uudeksi eräksi ja siinä on kummallakin kolme tarkistusta 

o         Naisten 3. divisioonan ja miesten 5. divisioonan Pro-Set pelitavassa molemmilla on käytössä yhteensä kolme haastoa ja 7-7 tilanteessa tie-breakissa kummallekin lisätään yksi tarkastus. 

·    Haastoilmoituksen jälkeen molemmat pelaajat menevät laitteen luokse ja tarkistavat pallon alastulokohdan laitteelta. 

·    On pieni mahdollisuus, että jossakin tilanteessa järjestelmä ei pysty löytämään pallon putoamiskohtaa. Tällöin jatketaan pelaajan tehdyllä tuomiolla.  

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkokatsaus 11/2023 – →