Suomi valmiina kohti tiistain kisa-avausta MM-kisoissa – ”Pelialusta vaikuttaa kuin meille tehdyltä; ihan kuin olisimme tulleet kotiin”

11.9.2023  |  10:10  |  Ennakot

Suomen miesten maajoukkue, Porsche Davis Cup Team Finland, on harjoitellut Splitissä pari päivää.

Joukkue ei ole vielä kokonaisuudessaan paikalla, sillä Harri Heliövaaran US Openin sekanelinpelimestaruus ja Patrick Kaukovallan uran ensimmäinen ITF-ammattilaisturnausvoitto laittoivat aikatauluja uusiksi. Kapteeni Jarkko Nieminen ei ole ollenkaan pahoillaan tilanteesta.

”Aivan huippujuttu Harrille ja Patelle, onnea paljon! Me olemme voittava joukkue Davis Cupissa ja nyt kaksi pelaajaamme tulee turnausvoitto-kunnossa paikalle. Oikein hyvä syy tulla myöhässä paikalle”, hymyili tyytyväinen kapteeni.

Emil Ruusuvuori, Otto Virtanen ja Patrik Niklas-Salminen ovat ottaneet tuntumaa kisapaikkaan jo lauantaista lähtien. Kaksinpelitykit Ruusuvuori ja Virtanen treenasivat sunnuntaina ensimmäistä kertaa pelikentällä.

”Sanoisin, että kenttä on nopeampi ja pomppu on matalampi kuin meillä on ollut Espoo Metro Areenalla. Tuntuu hyvältä”, tiivisti Ruusuvuori.

”Pakko sanoa et hyvältä tuntuu; kenttä on sopiva meille”, komppasi Virtanen.

Virtasen kovat lyönnit ovat viuhuneet räjähtävää vauhtia Arena Gripe Sports Centerissä.
Ruusuvuori pääsi treeneissä punnerrushommiin sunnuntaina.
Niklas-Salminen on hionut nelinpelitaitojaan entisen maailman ykkösen Henri Kontisen silmien alla.

Ruusuvuori on tervehtynyt sairasteluistaan, jotka estivät US Openissa pelaamisen. Pelaaja kertoo sinivalkoisen peliasun yllepukeminen tuovan jälleen tuttua innostusta.

”Päivä päivältä on tuntunut paremmalta ja suunta on oikea pelipäivään. Meillä on tosi hyvä joukkue kasassa; olen optimistinen mahdollisuuksiimme. Aiemmin olemme jo näyttäneet kykenevämme yllätyksiin ja niitä haemme taas tiistaista alkaen.”

KATSO KUVAGALLERIA TREENIPÄIVISTÄ

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Kapteeni Nieminen on ollut erittäin tyytyväinen näkemäänsä tähän asti.

”Pelialusta vaikuttaa kuin meille tehdyltä; ihan kuin olisimme tulleet kotiin. Joukkueessa on ihan mahtava tunnelma. Kuten jo aiemmin sanottu, niin olemme tulleet pitkän matkan tähän hetkeen ja katseet ovat edessä päin. Tunnelma on innokkaan odottava.”

Kisajärjestäjät ovat löytäneet myös ratkaisun ilmastointiongelmaan. Ennen kisoja ilmoitettiin ettei hallissa ole ilmastointia, mikä olisi tarkoittanut varsin tukaliakin olosuhteita, kun ulkona lämpötila hipoo 30 asteen lukemia.

”Olosuhteet ovat joukkueelle muutenkin kunnossa. Peliareena ei ulkoapäin kerro ihan kaikkea; osa paikoista on aika askeettisessa kunnossa, mutta kentät ovat viimeisen päälle.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Näin Suomi pelaa MM-kisoissa – avausottelussa kääntämään tilastoja Hollantia vastaan

Suomen miesten maajoukkueen, Porsche Davis Cup Team Finland, muodostavat MM-kisoihin Emil RuusuvuoriHarri HeliövaaraOtto VirtanenPatrik Niklas-Salminen ja Patrick Kaukovalta. Kapteenina toimii Jarkko Nieminen.

MM-alkulohkossa Suomi kohtaa Kroatian, Hollannin ja USA:n (tutustu vastustajiin). Ottelut pelataan kovalla sisäkentällä Kroatian Splitissä 12.-17.9., peliareena on Arena Gripe Sports Centre. Davis Cup -historian aikana on Suomi kohdannut Hollannin ja Kroatian, USA on uusi tuttavuus. Hollanti on ollut toistaiseksi voittamaton sen johtaessa keskinäisiä kohtaamisia 6-0; viimeisin kohtaaminen oli 2012 ja tuolloin hollantilaiset murjoivat Suomen 5-0 kotikentällään. Sen sijaan Suomi voitti Kroatian 3-2 maiden ainoassa kohtaamisessa 1998 Talissa pelatussa maaottelussa.

SUOMEN OTTELUT | DAVIS CUP FINALS, GROUP STAGE
Tiistai 12.9. klo 15.00 (CET) Suomi – Hollanti
Perjantai 15.9. klo 15.00 (CET) Suomi – Kroatia
Lauantai 16.9. klo 15.00 (CET) Suomi – USA

YLE NÄYTTÄÄ SUOMEN OTTELUT
TUTUSTU MM-KISOIHIN KISASIVUN VÄLITYKSELLÄ

Samaan aikaan pelataan kolmessa eri paikassa alkulohkoja, yhteensä Davis Cup Finalsin alkulohkovaiheessa on maailman 16 parasta maata. Yhdessä otteluparissa pelataan kolme ottelua paras kolmesta -eräsysteemillä; ensin pelaavat maiden kakkospelaajat, perään ykköspelaajat ja lopuksi nelinpeli. Lohkon kaksi parasta maata selviytyy kahdeksan parhaan maan lopputurnaukseen 21.-26.11. Espanjan Malagaan.

”Olen luottavainen joukkueemme suhteen, kuten sanoin, olemme osoittaneet kykenevämme venymään ja esittämään parastamme h-hetkellä”, kommentoi Nieminen.

Nieminen totesi Verkolla-podcastissa joukkueen tavoitteena olevan voittaa lähitulevaisuudessa koko Davis Cup, eli maailmanmestaruus.

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Hippo Street Tennistä… →