Heliövaara/Danilina sekanelinpelin mestareiksi US Openissa – ”Aivan mielettömät tunnelmat, grand slam -voittaja!”

9.9.2023  |  20:25  |  Raportit

Kuva: Getty Images

Harri Heliövaara ja Anna Danilina juhlivat sekanelinpelin mestaruutta US Openissa. Heliövaarasta tuli toinen suomalaispelaaja, joka on voittanut grand slam -kisan aikuisten tasolla.

US OPEN | SEKANELINPELIN FINAALI
Harri Heliövaara/Anna Danilina – [1] Austin Krajicek/Jessica Pegula 6-3, 6-4

 

US OPENIN KAAVIOT

Näin historiallinen ottelu eteni

Ensimmäistä kertaa yhdessä pelanneet Heliövaara ja Danilina kohtasivat loppuottelussa ykköseksi sijoitetun yhdysvaltalaisparin Jessica Pegula/Austin Krajicek. Kukaan pelaajista ei ollut vielä päässyt juhlimaan grand slam -turnausvoittoa sekanelinpelissä; Krajicekilta löytyy Ranskan avointen nelinpelimestaruus.

Ottelu alkoi erinomaisesti, kun suomalais-kazakstanilaispari piti Heliövaaran syötön ja mursi heti Krajicekin. Lähes virheettömästi ja aggressiivisesti pelanneet Heliövaara/Danilina ottivat ottelun hallintaansa. 14 läpilyönnin ja kolmen ässän saattelemana Heliövaara/Danilina piti johtonsa ja vei erän 6-3.

Toinen erä alkoi identtisesti, kun Krajicekin syöttö murrettiin jälleen. Heti perään Heliövaara selvitti vastustajien kolme murtomahdollisuutta kasvattaen johtonsa 2-0. Heliövaara/Danilina oli lähellä 3-0 johtoasemaa, mutta Pegula piti kuin pitikin syöttönsä. Seuraavaksi momentum kääntyi ensimmäistä kertaa yhdysvaltalaisille, kun he mursivat Danilinan syötön ja pitivät Krajicekin siirtyen 3-2 johtoon. Syötön pitojen kautta edettiin erän yhdeksänteen peliin, jossa nähtiin ottelun ratkaisu; Krajicekin syöttö murtui jälleen ja heti perään Heliövaara syötti parin tien US Openin mestaruuteen erin 6-3, 6-4.

”Aivan mielettömät tunnelmat, grand slam -voittaja! Menee varmaan hetki, että tässä tasoitellaan ja ihmetellään mitä tuli tehtyä. Päällimmäisenä on vaan sellainen lapsen riemu, uskomatonta. Erityiskiitos omalle perheelle; nyt oli ekaa kertaa alle kaksi kuukautta vanha poika reissussa, kaksivuotias tytär ja vaimo. Ei näköjään haittaa yhtään, että hotellihuoneessa on vähän vilskettä ja vilinää. Sen kun vaan nauttii pelaamisesta”, tunnelmoi Heliövaara.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

”Finaalissa onnistuimme tekemään sitä mitä halusimme ja nautimme tekemisestämme. Ensimmäisessä erässä lähes jokainen tiukka piste kääntyi meille ja toisessakin pääsimme johtoon. Sitten meni tasoihin, mutta lopetus ihan priimaa. Parini Anna pelasi ihan uskomattoman ottelun, hän oli koko kisan paras naispelaaja sekanelinpelissä. Kyllähän itsekin hoidin tonttini ihan tyylikkäästi.”

Heliövaara Kontisen seuraan grand slam -turnausvoittajaksi

Jo kertaalleen uransa vuonna 2013 lopettanut itä-helsinkiläinen on kirjoittanut uskomatonta tarinaa päätettyään palata takaisin kisakentille 2017.

Sata-Tenniksen kasvatti on voittanut nelinpelissä jo neljä ATP-turnausta ja pelannut kauden päättävässä ATP Finals -turnauksessa 2022. Maailmanlistalla Heliövaara on käynyt korkeimmillaan jo lukemassa 7. Ja nyt, Heliövaara on grand slam -turnausvoittaja.

”Onhan tämä uskomatonta. Melkein viisi vuotta olin tauolla 2013-2017; en silloin pelannut juuri ollenkaan. Ei kyllä harmita yhtään, että pelaan tennistä tämän ikäisenä.”

Heliövaaralta löytyi ennen tätä täysosumaa poikien nelinpelimestaruus Australian avoimista 2007. Ennen Heliövaaraa vain Henri Kontinen oli tuulettanut aikuisten tasolla mestaruutta suurturnauksessa: Australian avointen nelinpelin 2017 (parina John Peers) ja Wimbledonin sekanelinpelin 2016 (parina Heather Watson).

Jaa:

Seuraava uutinen: Kaukovalta uran ensimmäiseen… →