Kaukovalta uran ensimmäiseen ammattilaisturnausvoittoon – ”Tämä oli yksi tavoitteistani ensimmäiselle ammattilaisvuodelle”

10.9.2023  |  13:48  |  Raportit

Patrick Kaukovalta tuulettaa uransa ensimmäistä kaksinpelin ITF-ammattilaisturnausvoittoa Unkarissa.

Kesällä ammattilaistavoitteensa yleisölle kertonut 24-vuotias Kaukovalta (ATP-987) oli hienossa iskussa palkintoarvoltaan $15,000 ITF-turnauksessa, joka pelattiin kovilla ulkokentillä. Sijoittamaton suomalaispelaaja kukisti loppuottelussa tiukkojen vaiheiden jälkeen israelilaisen Ofek Shimanovin (ATP-1006) 7-6(3), 6-7(5), 6-3.

”Nyt on todella hyvä fiilis! Tämä oli yksi tavoitteistani ensimmäiselle ammattilaisvuodelle; se on tietysti kaikkein paras fiilis, kun omat tavoitteet saavuttaa. Nyt tavoitteita asetetaan uudelleen entistä korkeammalle”, kommentoi Kaukovalta.

”Tiesin ettei ensimmäinen turnausvoitto tule helpolla. Finaalin toinen erä menikin ehkä hieman jännityksen piikkiin, mutta kolmannessa pelasin ilman yhtäkään ajatusta päästäni. Viimeisessä pelissä palautin neljä kertaa kaikki tai ei mitään -asenteella ja kaikista tuli suora piste. Tästä on hyvä jatkaa vuotta eteenpäin.”

M15 ITF WORLD TENNIS TOUR | UNKARI

Kaukovalta on 22. suomalainen turnausvoittaja ITF-kiertueella

Kaukovalta liittyi reilun 20 suomalaisen ITF-turnausvoittajan joukkoon. Miespelaajat ovat voittaneet yhteensä 71 turnausta ja naiset 28 kisaa.

Naiset
Emma Laine – 11 turnausvoittoa
Anastasia Kulikova – 8
Piia Suomalainen – 5
Laura Hietaranta – 2
Mia Nicole Eklund – 1
Oona Orpana – 1

Miehet
Timo Nieminen – 16
Kim Tiilikainen – 8
Harri Heliövaara – 8
Tapio Nurminen – 6
Emil Ruusuvuori – 6
Henri Kontinen – 5
Juho Paukku – 5
Janne Ojala – 4
Micke Kontinen – 3
Otto Virtanen – 3
Tommi Lenho – 2
Ville Liukko – 1
Patrik Niklas-Salminen – 1
Henrik Sillanpää – 1
Iiro Vasa – 1
Patrick Kaukovalta – 1

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 37/2023 – →