Suomalaistähdet Talissa ja Lontoossa – ennakko 46/17

13.11.2017  |  22:00

Tulevaisuuden lupaukset Oona Orpana ja Emil Ruusuvuori tavoittelevat tällä viikolla menestystä Talin ammattilaisturnauksissa. Kuva: Heidi Koivunen.

Tennisviikon todellisina timantteina säkenöivät Lontoon ATP-finaalit sekä Helsingin Talissa pelattavat miesten Tali Open- ja naisten Aava Orto-Lääkärit Open -ammattilaisturnaukset. Viikonloppuna ohjelmassa on myös Cinia JGP -kilpailusarjan kauden viimeinen osakilpailu kaikkien ikäluokkien osalta.

Tennismaailman herkeämätön huomio suuntautuu tällä viikolla Lontooseen, jossa kausi huipentuu O2-areenalla pelattaviin ATP-finaaleihin. Turnausvoittoa ovat päässeet tavoittelemaan tämän kauden kahdeksan parasta kaksinpelaajaa ja kahdeksan parasta nelinpeliparia.

Nelinpelin maailmanlistalla tällä hetkellä kolmantena oleva Henri Kontinen puolustaa Lontoossa viimevuotista turnausvoittoaan yhdessä australialaisen parinsa John Peersin kanssa. Ennakko ATP-finaaleista Kontisen ja Peersin kommenttien kera on täällä.

Turnauksessa nelinpeliparit on jaettu kahteen neljän parin lohkoon, ja jokainen pelaa jokaista vastaan omassa lohkossaan. Välieriin etenee molempien lohkojen kaksi parasta paria. ATP-finaalien lohkot, kaaviot ja tulokset löytyvät täältä.

Kontinen ja Peers hävisivät sunnuntaina pelatun avausottelunsa niukasti, kun Yhdysvaltain Ryan Harrison ja Uuden-Seelannin Michael Venus olivat vahvempia lukemin 6-4, 7-6(8). Kontisen mietteet ja raportti ottelusta ovat luettavissa täältä.

Kakkoseksi ATP-finaaleissa sijoitettu suomalais-australialainen duo kohtaa seuraavassa ottelussaan kolmanneksi sijoitetut Alankomaiden Jean-Julien Rojerin ja Romanian Horia Tecaun. Kontisen ja Peersin jatkohaaveiden kannalta tärkeääkin tärkeämpi kamppailu on ohjelmassa tiistaina kello 14 Suomen aikaa. Otteluennakon voi lukea tästä.

Nitto ATP Finals, 12.-19.11.2017, Lontoo

Livescore

Talin ammattilaisturnauksissa mukana suomalaispelaajien terävin kärki

Kotimaassa tennisviikon kiinnostavin tapahtuma järjestetään Talin Tenniskeskuksessa Helsingissä, sillä sekä miesten että naisten ammattilaisturnauksessa nähdään suomalaisen tenniksen parhaimmistoa. Ennakko turnauksesta löytyy täältä.

Turnauksen otteluita on mahdollista seurata livestream-lähetyksinä kahdelta kentältä tämän linkin kautta.

Tali Open- ja Aava Orto-Lääkärit Open -turnauksen kotisivut

Ruusuvuori ja Niklas-Salminen sinivalkoisten ykköstykkeinä

Miesten 25 000 dollarin ITF Futures -turnauksen kaksinpelissä on mukana yhteensä kuusi suomalaista. ATP-rankingsijoituksensa perusteella suoraan Tali Open -kilpailun pääsarjaan pääsi Patrik Niklas-Salminen. Villin kortin puolestaan saivat Emil Ruusuvuori, Alex Hedman, Aaro Pöllänen ja Otto Virtanen. Lisäksi Ville-Petteri Ahti selvitti tiensä pääsarjaan karsintojen kautta.

Nelinpelissä mukana on viisi suomalaisparia sekä Mikko Rouvala, joka pelaa yhdessä Italian Matteo Violan kanssa. Etukäteen suurimmat odotukset kohdistuvat Niklas-Salmiseen ja Ruusuvuoreen, jotka muodostavat menestysnälkäisen ja yllätysvalmiin parivaljakon.

Finland F4 Futures, 25 000 $, Helsinki

Livescore

Mia Eklund ja Emma Laine kärkiniminä naisten puolella

Taso on Talissa kova myös naisten osalta, sillä kaikki suomalaisen naistenniksen huiput osallistuvat 15 000 dollarin Aava Orto-Lääkärit Open -turnaukseen. Kaksinpelin pääsarjassa on miesten kilpailun tavoin mukana kuusi suomalaista.

Suoraan pääsarjaan pääsivät kahdeksanneksi sijoitettu Mia Eklund sekä Piia Suomalainen. Villin kortin saivat Oona Orpana ja Aino Alkio, ja karsintojen kautta pääsarjapaikan lunastivat Emma Eerola ja Mariella Minetti.

Suuret menestysodotukset kohdistuvat nelinpeliin, jossa naisten maajoukkueen eli Cinia Fed Cup Team Finlandin pelaava kapteeni Emma Laine on sijoitettu ykköseksi yhdessä Tanskan Karen Barritzan kanssa. Tarkasti kannattaa seurata myös Eklundia ja Orpanaa, jotka pelaavat parina. Kolmikon lisäksi nelinpelissä ovat mukana Alkio, Minetti, Liisa Vehviläinen ja Milka-Emilia Pasanen.

ITF Womens Circuit, 15 000 $, Helsinki

Livescore

Cinia JGP -kilpailusarjan viimeinen osakilpailu viikonloppuna

Kauden kuudes ja samalla viimeinen Cinia JGP -osakilpailu pelataan kaikkien neljän ikäluokan osalta tulevana viikonloppuna eri puolilla Suomea. Kaikkien ikäluokkien ohjelmassa ovat kaksin- ja nelinpelit sekä tytöille että pojille.

Liikuntakeskus Pajulahti toimii pelipaikkana 10-vuotiaiden osalta. TVS-Tennis puolestaan isännöi Jarkko Nieminen Areenalla Turussa käytävää 12-vuotiaiden osakilpailua. Kotkassa pelaavat 14-vuotiaat ja Kouvolan Tennisseuran tarjoamissa puitteissa kilpailee 16-vuotiaiden ikäluokka.

Kauden päätteeksi osakilpailuista eniten pisteitä keränneet kutsutaan kilpailusarjan huipentavaan Cinia JGP Masters -turnaukseen, joka järjestetään Turussa 8.-10.12.2017. Cinia JGP -kilpailusarjan pistetilanteet löytyvät täältä.

Cinia JGP, 10-vuotiaat, 17.-19.11.2017 (Pajulahti)

Cinia JGP, 12-vuotiaat, 17.-19.11.2017 (Turku)

Cinia JGP, 14-vuotiaat, 17.-20.11.2017 (Kotka)

Cinia JGP, 16-vuotiaat, 17.-19.11.2017 (Kouvola)

Jaa:

Seuraava uutinen: Kontinen: ”Harvoin on… →