Kontinen ja Peers jahtaavat ATP-finaalivoittoa

11.11.2017  |  17:17

Henri Kontinen harjoituksissa Lontoon ATP-finaaleissa lauantaina.

Nelinpelipari Henri Kontinen ja John Peers puolustavat mestaruutta huomenna alkavassa ATP-finaaliturnauksessa Lontoon O2-areenalla. Kontinen ja Peers palasivat Lontooseen, pitkän kauden päätöskilpailuun, erittäin hyvillä mielin.

– Tottakai on mukava palata paikkaan, missä on menestystä tullut ja peli on kulkenut, Kontinen totesi nelinpelaajien lehdistötilaisuudessa.

– Kun tiedät paikat ja miten täällä toimitaan, niin tunnet olosi mukavaksi. Tietysti meillä on hyvät muistot O2-areenalta. Meillä löytyy näyttöä ja luottamusta siihen, että olemme pystyneet pelaamaan täällä erittäin hyvää tennistä maailman parhaita vastaan, Peers arvioi.

Tulossa tiukka avausottelu

Duo kohtaa finaalien ensimmäisessä ottelussa kahdeksanneksi sijoitetun parin Ryan Harrison (USA) ja Michael Venus (NZL). Kontinen/Peers on sijoitettu maailman suurimmassa tenniksen sisäpeliturnauksessa nelinpelinkaaviossa toiseksi.

Parit ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti aikaisemmin. Wimbledonin puolivälierässä Kontinen ja Peers voittivat niukasti ja Cincinnatin puolivälierässä puolestaan Harrison ja Venus olivat parempia.

– Tasan 1-1 on voitot, hyvä pari tulee vastaan ja tiukkoja vääntöjä ovat olleet molemmat aikaisemmat kohtaamiset. Ja huomenna tulee olemaan tiukkaa myös, Kontinen sanoi.

– Tiedämme että he tulevat syöttämään kovaa, aiomme käyttää omat vahvuutemme ja ottaa pisteet, kun siihen on mahdollisuus, Peers jatkoi.

 

Michael Venus ja Ryan Harrison ATP-finaalien lehdistötilaisuudessa.

 

Myös Harrison ja Venus odottavat kohtaamista innolla.

– Koska olemme kohdanneet jo kahdesti tänä vuonna isoissa turnauksissa, me ymmärrämme jo toistemme peliä. Tulemme käyttämään tiettyjä elementtejä, millä yritämme yllättää vastustajan. Yritämme saada paljon ykkössyöttöjä ja onnistua syötön palautuksissa. Kaikki ovat hieman hermostuneita, joten peliin tulee hyvä energia, arvioi puolestaan Harrison.

”Hyvä kausi, koska mukana täällä”

Tenniskausi huipentuu ATP-finaaliturnaukseen, johon pääsee mukaan kahdeksan parasta nelinpelaajaparia. Turnaus pelataan kahdessa alkulohkossa, joista molemmista kaksi parasta etenee välierään.

– Viimeinen kauden kisa lähtee käyntiin, takana on pitkä vuosi. Olemme todella tyytyväisiä, että pääsemme pelaamaan tämän viimeisen kisan, koska vain kahdeksan parasta pääsee mukaan. Jo se kertoo, että on ollut hyvä kausi, koska on mukana täällä, Kontinen totesi.

– Tänä vuonna olemme pelanneet vielä parempaa tennistä kuin viime vuonna. Olemme ottaneet ison askeleen eteenpäin ja haluamme edelleen parantaa meidän peliämme, Peers analysoi.

 

John Peers harjoituksissa Lontoon ATP-finaaleissa.

 

Tänä vuonna ATP finaaliturnaus ratkaisee lopulliset nelinpelin rankingsijoitukset. Kontinen löytyy tällä hetkellä 3. sijalta ja Peers 4. sijalta. Pariisin ATP-turnauksen jälkeen listan kärkeen sijoille 1 ja 2 nousivat puolalainen Lukasz Kubot sekä brasilialainen Marcelo Melo, jotka ovat ATP-finaalien ykkössijoitetut.

Kontinen ja Peers harjoittelivat Lontoossa Kubotin ja Melon kanssa.

– Olemme hioneet kuvioita kolmistaan valmentajan kanssa sekä pelanneet pisteitä Kubotin ja Melon kanssa, Kontinen avasi valmistautumista avausotteluun.

– En oikeastaan ajattele ATP-pisteitä. Teemme mitä parhaiten osaamme, pelaamme hyvää tennistä, Peers totesi.

Sunnuntain avausottelu alkaa Suomen aikaa klo 14.

Tenniksen ATP-finaalien ottelukaaviot ja tulokset löydät täältä. 

 

Teksti: Helena Collin, Lontoo

Kuvat: Jesse Väänänen, Lontoo

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Menestyksekäs Viron-kiertue toi… →