Kontinen ATP-finaalien avauksesta: ”Ei ole tekosyitä, aina ei vaan kulje”

12.11.2017  |  17:44

Henri Kontinen ja John Peers hävisivät niukasti ensimmäisen ottelunsa ATP-finaaleissa Lontoon O2-areenalla. Turnauksessa kahdeksanneksi sijoitettu ATP-finaalien ensikertalaispari Ryan Harrison ja Michael Venus veivät ottelun lukemin 6-4, 7-6 (10-8).

 

 

Finaalien voittoa puolustavan Kontisen ja Peersin peli ei lähtenyt alussa kunnolla käyntiin. Jo ensimmäisessä syötössä oli vaikeuksia.

– Paljon oli asioita, mitkä olisi voinut tehdä tänään paremmin pelillisesti. Aloitimme aika hitaasti ja kesti kauan, että pääsimme peliin mukaan, Kontinen mietti pelin päätyttyä.

Ensimmäinen erä kääntyi tasaisen väännön jälkeen Harrisonille ja Venusille yhdeksännen pallon syötönmurrossa. Myös toisessa erässä Kontinen ja Peers olivat vaikeuksissa syötöissä. Harrison ja Venus taistelivat ottelun nimiinsä 2. erän tiebreakissa kolmannella ottelupallolla.

– He pelasivat tänään tasaisemmin. He syöttivät paremmin kuin me ja heillä oli enemmän mahdollisuuksia murtaa syöttöjä. Se taas johtui enemmän ehkä meidän huonoudesta kuin heidän palautuksista. Emme olleet tarpeeksi teräviä verkolla ja päästimme heidät mukaan pisteisiin. Hyvin he pelasivat, mutta olisivat olleet ihan voitettavissa, jos olisimme itse olleet parempia, Kontinen analysoi.

– Ei ole mitään tekosyitä, aina ei vaan kulje.

 

 

Yhdysvaltalainen Harrison ja uusiseelantilainen Venus olivat silminnähden tyytyväisiä turnauksen aloitukseensa.

– Hieno voitto meille ja lentävä lähtö turnaukseen, varsinkin kun se tulee puolustavaa mestaria vastaan, kommentoi Venus.

Kontisen ja Peersin otteet jatkuvat ATP-finaaleissa tiistaina. Turnauksessa nelinpeliparit on jaettu kahteen neljän parin lohkoon, ja jokainen pelaa jokaista vastaan omassa lohkossaan. Välieriin pääsee lohkosta kaksi parasta.

– Kyllähän nyt harmittaa, mutta turha jäädä märehtimään. Analysoimme mitä voimme tehdä paremmin seuraavaan matsiin ja koitamme hioa niitä juttuja, mitkä eivät tänään kulkeneet. Huomenna ollaan taas ihan hyvillä mielin treenaamassa, Kontinen totesi.

ATP-finaalien tulokset

 

 

Teksti: Helena Collin, Lontoo

Kuvat: Jesse Väänänen, Lontoo

Jaa:

Seuraava uutinen: Harvinaista herkkua Talissa… →