Kontinen ja Peers hioivat peliään välipäivänä

13.11.2017  |  18:49

Henri Kontinen Lontoon O2-areenan harjoituskentällä.

Henri Kontisella ja John Peersillä oli maanantaina Lontoon ATP-finaaliturnauksessa välipäivä. Eilinen avaustappio oli unohdettu ja suomalais-australialaispari keskittyi harjoituksissa hiomaan peliään ja taktiikkaansa paremmaksi.

– Samalla tavalla olisimme tehneet, vaikka olisimme voittaneetkin. Se ei muuta valmistautumista. Koitamme valmistautua mahdollisimman hyvin, Kontinen totesi.

 

Henri Kontinen ja John Peers harjoittelevat kuvioitaan.

 

Tiistaina Kontinen ja Peers kohtaavat O2-areenan keskuskentällä Alankomaiden Jean-Julien Rojerin ja Romanian Horia Tecaun kello 14 Suomen aikaa.

Parit ovat kohdanneet kuluneella kaudella neljässä ottelussa, joista kaksi on mennyt Kontisen ja Peersin nimiin; Kanadan ja Monte Carlon Masters -turnausten ottelut. Rojer ja Tecau olivat puolestaan parempia Dubaissa ja US Openissa välierissä. Molemmat nelipeliparit ovat voittaneet kaudella neljä turnausta. Rojer ja Tecau on sijoitettu ATP-finaaleissa kolmoseksi.

– Kun on nopea alusta ja hyviä syöttäjiä, niin peli menee aina tiukaksi. Yhtään heittopussia ei ole täällä vastassa, eikä tule helppoja voittoja, Kontinen arvioi.

Välipäivänä ehtii rentoutua myös toisella tapaa. Kontinen ja Peers ottavat mittaa toistensa ajotaidoista.

Rafalta puuttu vielä yksi

Maailman ykköspelaaja Espanjan Rafael Nadal aloittaa maanantai-iltana ATP-finaalien mestaruusjahdin seitsemänneksi sijoitettua David Goffinia vastaan. Nadal ei ole vielä koskaan voittanut ATP-finaalimestaruutta, vaikka hänellä onkin nimissään 75 turnausvoittoa, joista 16 Grand Slamia ja olympiakulta. Nadalilla on ATP-finaaleissa vaikeuksia nimenomaan nopean kovan alustan kanssa. Edellisen kerran Nadal on voittanut turnauksen kovalla sisäkentällä 12 vuotta sitten Madridin Mastersissa.

David Goffin on puolestaan ensimmäinen belgialainen ATP-finaaliturnauksessa sen 48-vuotisen historian aikana. Pelaajien tämän kauden kaksi aikaisempaa kohtaamista on mennyt Nadalin nimiin.

Voit seurata ATP-finaaliturnausta televisiosta CMore- tai Tennistv.com -kanavalla.

ATP-finaalien O2-areenaan Lontoossa mahtuu yleisöä parhaimmillaan 17 800. Maanantai-illan maailmanykkösen Rafael Nadalin otteluun areena on loppuunmyyty.

ATP-finaalien tulokset 

Teksti: Helena Collin, Lontoo

Kuvat: Jesse Väänänen, Lontoo

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomalaistähdet Talissa ja… →