Kontinen: ”Harvoin on noin monta ottelupalloa ennen kuin saa hoidettua kotiin”

14.11.2017  |  19:19

Henri Kontisen ja John Peersin otteet Lontoon O2-areenan ATP-finaaliturnauksessa paranivat huomattavasti sitten avauspelin. Kaksikon peli Jean-Julien Rojeria ja Horia Tecauta vastaan alkoi lupaavasti, kun jo ensimmäisen erän alussa he pystyivät syötönmurtoon.

– Ehdottomasti parempi matsi heti alusta lähtien. Nyt lähti paremmin liikkeelle, vielä on kuitenkin parannettavaa torstaihin, Henri Kontinen analysoi heti pelin jälkeen.

– Aloitimme paremmin kuin vastustaja ja pääsimme omalle tasollemme nopeammin. Näissä peleissä olemme kuitenkin todella samalla tasolla kaikki, ja taistelemme pisteistä puolin ja toisin. Tänään onneksi pystyimme voittamaan, John Peers jatkoi iloisena.

Rojer ja Tecau eivät kuitenkaan taipuneet helposti. Ottelussa nähtiin jopa 11 ottelupalloa Kontiselle ja Peersille, mutta vasta 12. toi ratkaisun. Kontinen ja Peers voittivat taiston lukemin 7-6(3), 7-6(6).

– Harvoin on noin monta ottelupalloa ennen kuin saa hoidettua ottelun kotiin, mutta meidän säännöillä ottelupalloja tulee aika paljon vuoden aikana. He loistivat niissä pisteissä, joista pari olisimme voineet hoitaa kotiin, mutta ei niitä sillä tavalla pelin aikana ajattele, Kontinen kuittasi.

– Kokonaisuutena olimme parempia tänään. Tasaisempia melkein kaikilla osa-alueilla. Hävittiin tosin pari syöttövuoroa, mutta muuten pelattiin syötöissä hyvin ja oltiin verkolla parempia, Kontinen sanoi.

Kontinen ja Peers puolustavat ATP-finaaliturnauksen voittoa viime vuodelta. Kontisella ja Peersillä on nyt omassa lohkossaan tilillään tappio ja voitto. Seuraavan pelin duo pelaa torstaina ranskalaispari Pierre-Hugues Herbertia ja Nicolas Mahutia vastaan.

– Kuten normaali kisassakin meillä, niin olemme pakkovoiton edessä, muuten loppuu pelit, Kontinen pohti.

Nelinpeliturnaus pelataan kahdessa alkulohkossa, joista molemmista kaksi parasta etenee välierään. Välierät mitellään lauantaina ja finaali sunnuntaina.

Nitto ATP Finals

 

Kobot/Melo vuoden listaykkösiä

Nelinpelin vuoden 2017 ATP-listaykkönen ratkesi jo maanantaina, kun ykkösenä ollut Puolan Lukasz Kubot ja Brasilian Marcelo Melo voittivat Ivan Dodigin ja Marcel Granollersin alkulohkonsa ottelussa lukemin 7-6 (2), 6-4. Kubot/Melo pelasivat tällä kaudella ensimmäistä kertaa koko kauden parina ja saavuttivat kuusi turnausvoittoa.

– Tämä vuosi on ollut uskomaton Lukaszille ja minulle, ensimmäinen vuosi yhdessä. Se merkitsee todella paljon lopettaa vuosi numero 1. maailmassa. Olen ylpeä että minun ystäväni, perheeni ja sponsorini ovat täällä. Tämä on yksi elämäni tärkeimmistä hetkistä, Melo sanoi voittajahaastattelussa O2-areenan yleisön edessä.

ATP-ranking

Teksti: Helena Collin, Lontoo

Kuvat: Jesse Väänänen, Lontoo

Jaa:

Seuraava uutinen: Kontinen ja Peers… →