Viikkokatsaus 44/2023 – Heliövaara/Pavic puolivälieriin Pariisin Mastersissa

3.11.2023  |  07:57  |  Raportit

Heliövaara/Pavic pelaa välieräpaikasta Pariisin Mastersissa perjantaina. Suomalaisjuniorit ovat menestyneet kuluvalla viikolla ITF-kilpailussa Tampereella.

Heliövaara/Pavic puolivälieriin Pariisin Mastersissa

Harri Heliövaara ja Mate Pavic ovat edenneet puolivälieriin Pariisin Masters-kilpailussa. Toista viikkoa yhdessä pelaavat Heliövaara (nelinpelin ATP-29)/Pavic (nelinpelin ATP-28) voittivat ensimmäisellä kierroksella Hugo Nys (nelinpelin ATP-20)/Jan Zielinski (nelinpelin ATP-21) parin 7-6, 6-4. Toisella kierroksella suomalais-kroatialainen pari jatkoi vahvoja otteita voittaen kahdeksanneksi sijoitetut Marcelo Arevalo (nelinpelin ATP-17)/Jean-Julien Rojer (nelinpelin ATP-16) 6-4, 6-4.

Puolivälierissä Heliövaara ja Pavic kohtaavat turnauksen kärkisijoitetun parin Ivan Dodig (nelinpelin ATP-4)/Austin Krajicek (nelinpelin ATP-1). Ottelu on ohjelmassa perjantaina noin klo 16.30.

MASTERS 1000 | PARIISI

ITF-kiertueella viime viikolla kauden ensimmäisen turnausvoiton napannut Anastasia Kulikova oli mukana kuluvalla viikolla Slovakiassa $60,000 ITF-kilpailussa. Kulikova voitti avauskierroksen ottelunsa Bratislavassa, mutta joutui vetäytymään turnauksesta ennen toisen kierroksen ottelua. Laura Hietaranta niin ikään voitti avauskierroksen ottelunsa suoraan kahdessa erässä Italiassa, mutta taipui toisella kierroksella turnauksen toiseksi sijoitetulle.

W60 ITF WORLD TENNIS TOUR | SLOVAKIA
W25 ITF WORLD TENNIS TOUR | ITALIA
W15 ITF WORLD TENNIS TOUR | RUOTSI

Junioreiden ITF-kilpailu Tampereella, Lagerbohm Tennis Europen Masters -kilpailussa

Tampereella on pelattu tällä viikolla alle 18-vuotiaiden kansainvälinen ITF-kilpailu TaTS Open 2023. Mukana kilpailussa on ollut useita suomalaisjunioreita. Kilpailun pääsarjan otteluita on pelattu läpi viikon ja perjantaina Tampereen Tenniskeskuksella on ohjelmassa kaksinpelin loppuottelut.

Poikien sarjan finaali on täysin sinivalkoinen, kun kaksinpelin turnausvoitosta pelaavat kärkisijoitettu Oskari Paldanius (Smash) sekä toiseksi sijoitettu Otso Martikainen (HVS). Tyttöjen sarjassa parhaana suomalaisena Daria Bibanina (Smash-Kotka) ylsi välieriin. Poikien nelinpelissä Paldanius/Martikainen tuuletti torstaina turnausvoittoa kukistamalla loppuottelussa Felix Alopaeus (HVS)/Jami Savolainen (HVS) parin 6-3, 6-4. Tyttöjen sarjassa Nuppu Palm (Smash) yhdessä kiinalaisen parin Moran Jin kanssa taipuivat loppuottelussa toiseksi sijoitetuille Allessandra Sikharulidze/Sonja Wedenski 6-7, 2-6.

Lisäksi suomalaisjunioreita on pelannut alla olevissa kilpailuissa kuluvalla viikolla.

J60 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | TAMPERE
J30 ITF WORLD TENNIS TOUR JUNIORS | MAROKKO
ALLE 16-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE, 3. KATEGORIA | LATVIA
ALLE 12-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE, 1. KATEGORIA | RANSKA
ALLE 12-VUOTIAIDEN TENNIS EUROPE, 2. KATEGORIA | ISO-BRITANNIA

Linus Lagerbohm (HVS) karsiutui mukaan alle 16-vuotiaiden Tennis Europe Junior Masters -kilpailuun Monte Carloon, johon pääsee kauden kahdeksan parhaiten menestynyttä pelaajaa. Lagerbohm saavutti alle 16-vuotiaiden hopeaa EM-kilpailuista, jonka avulla suomalainen oli viimeinen paikan kilpailusta varmistanut pelaaja. Lagerbohm on ensimmäinen suomalainen mukana kauden päättävässä TE Masters -kilpailussa (lue lisää). Sade vesitti kilpailun avauspäivää Monte Carlossa, jonka vuoksi Lagerbohmilla on ohjelmassa perjantaina kaksi lohkovaiheen ottelua.

TENNIS EUROPE JUNIOR MASTERS 2023

Linus Lagerbohm

Viikonloppuna 4.-5.11. pelataan useita I-divisioonan otteluita. Tutustu otteluohjelmaan ja sarjataulukkoon I-divisioonan kotisivuilta.