Jan De Witt kehittämään suomalaista huipputennistä – ”Suomalainen tennis on todella mielenkiintoisessa ja hyvässä tilanteessa”

4.5.2023  |  13:24  |  Ennakot

Suomalainen huipputennis on nousukiidossa ja nousukiitoa vahvistamaan on Suomen Tennisliitto sopinut saksalaisen Jan De Wittin kanssa 1,5 vuoden koulutusyhteistyöstä.

De Witt tuo suomalaiseen tennisyhteisöön kokemusta ITF:n juniori- ja ammattilaisuran siirtymävaiheeseen ja ATP- sekä WTA-tasolle asti.

”Suomalainen tennis on todella mielenkiintoisessa ja hyvässä tilanteessa. Se motivoi minua lähtemään mukaan ja Jarkko sai minut uskomaan tähän ja suostuteltua mukaan. Erityisen vaikutuksen on tehnyt Suomen Tennisliiton halu kehittyä ja kehittää toimintaa juurikin tässä positiivisessa nousuvaiheessa; olen usein nähnyt, kun hyvään tilanteeseen tyydytään ja vasta ongelmien edetessä aletaan reagoida”, kertoi De Witt.

Arvostettu saksalaisvalmentaja on varmasti monille suomalaisille tenniksen seuraajille tuttu Jarkko Niemisen entisenä valmentajana. Niemisen lisäksi de Witt on valmentanut muun muassa ranskalaisia ammattilaispelaajia Gael Monfilsia ja Gilles Simonia. Viime vuosina de Witt on ollut vahvasti mukana rakentamassa ja johtamassa BreakPoint Akatemian toimintaa Hallessa, Saksassa.

”Jan on erittäin kokonaisvaltainen, ammattitaitoinen, rehellinen ja välittävä; myös vaativakin. Hänen valmennusfilosofia keskittyy pitkäjänteiseen työhön ja aina keskiössä on pelaajien kehittyminen. Muistan yhteisiltä valmennusajoiltamme, kun hän osasi katsoa tulosten taakse. Oli kyseessä sitten voitto tai tappio, niin hän mietti kuinka pelaaja voisi olla joka päivä parempi”, sanoi miesten maajoukkueen kapteeni ja Tennisliiton valmennuskeskuksen arjessa valmentava Nieminen.

Ammattilaisuransa jälkeen on Nieminen pitänyt yhteyden De Wittiin voimassa ja saksalainen onkin toiminut Niemisen mentorina valmennusasioissa. Nieminen on toiminut miesten maajoukkueen, Porsche Davis Cup Team Finland, kapteenina vuodesta 2018 alkaen.

”De Witt on äärimmäisen kova osaaja, mielestäni kaikista ammattitaitoisin henkilö kentän ulkopuolella mitä näin kansainvälisissä ympyröissä. Hänen ammattitaitonsa perässä on ollut liittoja yli lajirajojen, mikä kertoo myös paljon hänen osaamisestaan ja arvostuksestaan. Nyt hän on sitten valinnut tulla auttamaan ja kehittämään suomalaista tennistä kaikista mahdollisuuksistaan, niin on tämä hieno mahdollisuus koko meidän lajillemme Suomessa.”

TUTUSTU MAAJOUKKUETOIMINNAN PELAAJAPOLKUUN

Yhdeksän suomalaisvalmentajaa De Wittin koulutusputkeen

De Wittin työn pääpaino on 4.5. alkavassa valmentajien kehitysohjelmassa. Tämän lisäksi hän tuo tietotaitoa valmennuskeskusverkoston (valtakunnallinen valmennuskeskus Talissa ja syksyllä käynnistyvät alueelliset keskukset, lue lisää) kehitystyöhön.

”Odotan innolla tulevaa yhteistä matkaamme. Kaikki tapaamani ihmiset taustoilla ovat todella motivoituneita ja haluavat kehittyä. Tämän varaan on meidän hyvä aloittaa pitkäkestoinen kehittymisemme”, sanoi De Witt.

Tennisliitto on valinnut hakuprosessin kautta yhdeksän valmentajaa saksalaisvalmentajan kehitysohjelmaan. Henkilöt osoittivat vahvaa motivaatiota ja sitoutumista huipputennikseen.

Valitut valmentajat
Boris Chernov
Danil Gavrilyuk
Emma Laine
Jarkko Nieminen
Joonas Jalkanen
Mikko Järvenpää
Piia Suomalainen
Ville Tuovinen
Ville-Petteri Ahti

”Olen tosi innoissani ja odottavaisin mielin. Olen kuullut pelkkää hyvää De Wittistä ja onkin mahtavaa päästä oppimaan häneltä. Itselleni tärkeää on kehittyä koko ajan valmentajana, jotta pystyn auttamaan pelaajia ja viemään suomitennistä eteenpäin”, kommentoi naisten maajoukkueen Porsche Billie Jean King Cup Team Finlandin kapteeni Emma Laine.

”Tavoitteena on, että tämä on enemmän kuin puolentoista vuoden projekti. De Witt tuo tietoa kansainväliseltä huipulta ja kehittää valmentajia, joiden kautta tietoa ja materiaalia menee pelaajille ja seuratasolle. Lisäksi meillä on hieno mahdollisuus oppia häneltä valmennuskeskusverkostoon ja sen kehittämiseen liittyen, sillä hän tietää kansainvälisen vaatimustason”, tiivistää huipputennis- ja tapahtumapäällikkö Roope Kailaheimo.

Jaa:

Seuraava uutinen: Valmentajien kehityspäivät viikonloppuna… →