Tennisliiton Advisory Boardit valittu

17.2.2021  |  10:33  |  Seurat

Vuoden aluksi Suomen Tennisliitto ry:n johtamisjärjestelmää uudistettiin vastaamaan paremmin tämän hetken tennisyhteisön tarpeita, sitouttamaan jäsenseurat tehokkaammin päätöksentekoon ja palvelemaan paremmin käynnistynyttä uutta strategiakautta.

Uutena toimintamallina aloittavat neuvonantoryhmät, Advisory Board, joiden on tarkoitus tukea ja auttaa niin operatiivista johtoa kuin hallitusta. Haku Advisory Boardeihin päättyi 31.1. ja sen jälkeen Tennisliiton toimisto on valmistellut nimitysehdotukset hallitukselle. Hallituksen kokouksessa 16.2.2021 vahvistettiin Advisory Boardien kokoonpanot vuosille 2021-2022.

– Johtamisjärjestelmän uudistamisella tavoittelemme strategian tehokasta toimeenpanoa ja eri toimijaroolien selkeyttämistä. Saimme Advisory Boardeihin hakemuksia lähes 50 – eli kiinnostus toimintaa kohtaan oli suuri. Siitä kiitos seuroille ja henkilöille, jotka osoittivat kiinnostuksensa. Valitettavasti emme voineet kaikkia valita neuvonantoryhmiin, mutta toivomme näkevämme eri henkilöitä aktiivisina osallistujina esimerkiksi seurawebinaareissa ja toiminnanjohtajatapaamisissa sekä alueellisissa ja valtakunnallisissa tapaamisissamme. Koko strategiamme ytimessä on toimiminen tiiviissä yhteistyössä seurakentän ja eri sidosryhmiemme kanssa ympäri vuoden, sanoi toimitusjohtaja Teemu Purho.

– Olemme erittäin kiitollisia ja otettuja saamastamme huomiosta niin seurayhteisömme sisältä kuin ulkopuoleltakin. Advisory Boardeissa on todella kattava ja monipuolinen osaaminen viemään lajiamme eteenpäin, päätti Purho.

Advisory Boardien toiminta alkaa torstaina 18.2.2021 yhteisellä tapaamisella – valituille on lähetetty asiasta sähköpostia.

ADVISORY BOARDIT 2021-2022

KILPAILUTOIMINTA

Anssi Lindqvist, TTS
Seurajohtaja keskisuuressa seurassa, 2-tason aktiivinen kilpailunjohtaja – erityisesti harrastepuolen aktivoimisessa. Hän on toiminut tasolautakunnan puheenjohtajana ja aloittanut ranking-kehityshanketta. Omaa vahvan IT-osaamisen kilpailutoiminnan kehittämiseksi.

Pekka Mäkelä, HVS
Suomen suurimman tennisseuran kokenut toiminnanjohtaja ja 2-tason kilpailunjohtaja. Pitkä ja laaja kokemus kilpailuiden järjestämisestä kaikille kohderyhmille. Merkittävä kokemus ja näkemys myös kansainvälisten kilpailujen järjestämisessä.

Tommi Nissinen, KarTe
Laaja kokemus kansallisesta ja kansainvälisestä kilpailutoiminnasta pelaajan, seurajohtajan, valmentajan ja kilpailunjohtajan näkökulmasta. Toiminut pohjoisen alueen aluekoordinaattorina ja on edelleen alueen aktiivinen toimija, joka vie Tennisliiton viestiä ja toiminnallisuuksia käytännön tasolle.

Laura Juvonen, OTC
Pitkän linjan pelaaja-aktiivi kansallisella huipputasolla. Nykyisin aktiivinen senioripelaaja ja aktiivisen juniorin äiti. Haluaa edistää tyttö- ja harrastepelaajien mahdollisuuksia. Työurallaan menestynyt mm. kehityshankkeiden parissa.

Gabor Lovro, HyTS
Toiminnanjohtaja ja päävalmentaja keskisuuressa seurassa, 2-tason kilpailunjohtaja ja kilpailunjohtajakouluttaja. Hän on ollut mukana kehittämässä ja viemässä käytäntöön useita kilpailutoiminnan hankkeita, toiminut myös tasolautakunnassa.

Iina Haapaniemi, SaTS
Pienemmän seuran toiminnanjohtaja, valmentaja ja kilpailunjohtaja. Osoittanut aktiivisuutta ja halua kehittyä kuluneiden vuosien aikana Tennisliiton tapahtumissa sekä pyrkii olemaan aktiivinen omalla alueellaan. Kiinnostunut edistämään erityisesti harrastepelaamista kaikilla tasoilla.

Ville-Petteri Ahti, Smash-Kotka
Kansallisen kärjen aktiivipelaaja. On ollut mukana kilpailutoimikunnassa ja osoittanut aktiivisuutta pelaajien äänen tuomisessa mukaan käsiteltäviin asioihin. Vankka kokemus Finnish Tourilta, Tennisliigasta ja kansainvälisistä kilpailuistakin. Pystyy tuomaan esiin niin pienemmän seuran näkökulmia kuin myös suuremman.

Ville-Heikki Talvenmaa, HTK
Päävalmentaja, kilpailunjohtaja ja ITF-tason referee. Kehittää ja toteuttaa erilaisia kilpailumuotoja Hangossa kaikenikäisille ja tasoisille pelaajille. Lähes kymmenen vuoden kokemus kansainvälisten seniori- ja juniorikisojen järjestämisestä. Aktiivinen A-luokan pelaaja, jolla on näkemystä sarjatenniksen ja kansallisen tenniksen kehittämisestä.

Tuomas Männistö, VT
On toiminut aikaisemmin Tennisliiton toimikunnissa. Toiminut VT:n johtokunnassa vuodesta 1991. Seuran puheenjohtajana yhteensä 20 vuotta. Pienen seuran edustaja ja aktiivinen omalla alueellaan. Toimii aktiivisesti kilpailujen järjestäjänä ja valmentajana. Erityisenä kiinnostuksen kohteena kilpailujärjestelmä. Halu aktivoida aikuisharrastajia toimivan sarjatenniksen ja alimman tason kilpailumuotojen kautta.

Tennisliiton hallitus ja toimisto
Hallitus: Markku Savusalo (puheenjohtaja), Antti Aine
Toimisto: Raisa Törnroos-Heinonen (vastuuhenkilö), Roope Kailaheimo , Markus Wennäkoski

 

HUIPPUTENNIS

Johan Skogman, ÅLK
Pitkä kokemus kilpa- ja huipputenniksestä niin seurajohtajan, valmentajan kuin kansallisten ja kansainvälisten kilpailuiden järjestäjän näkökulmasta.

Pekka Kainulainen, TaTS
Monipuolinen tennis- ja fysiikkavalmennuksen osaaja. Toiminut valmentajana Tennisliiton ja seurojen tehtävissä (valmennuskeskus, leiritys, laji- ja fysiikkavalmennus) sekä valmentajien ja valmennusjohtajien kouluttajana liiton tasokoulutuksissa sekä ammatillisella puolella. Tällä hetkellä TaTS:n kilpavalmennuksen päävalmentaja.

Saku Siivonen, HVS
Valmennuksellista tietotaitoa erityisesti nuorten pelaajien kehittämisestä junioripolulla Grand Slam -vaiheeseen sekä ammattilaisuran alkutaipaleelle asti. HVS:n ja Tennisliiton tehtävien lisäksi valmentanut myös Jarkko Nieminen tennisakatemiassa. Tällä hetkellä toimii HVS:n valmennuspäällikkönä ja vastaa Tennisliiton valmennuskeskuksen operatiivisesta toiminnasta.

Tapio Totro, Smash
Pitkä kokemus kilpa- ja huipputenniksestä seurajohtajan, valmentajan kuin kansallisten ja kansainvälisten kilpailuiden järjestäjän näkökulmasta.

Emma Laine
Suomen kaikkien aikojen paras naistennispelaaja, ylsi urallaan WTA-listan sijalle 50. Laine toimii nykyään naisten maajoukkueen kapteenina – joukkueen tavoitteena on nousta Billie Jean King Cupin I-ryhmään strategiakauden aikana.

Jani Tanskanen, Olympiakomitea
Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön taito- ja teholajien (ml. tennis) lajiryhmävastaava. Tuo lajin ulkopuolista perspektiiviä ja näkemystä huippu-urheilusta sekä urheilujohtajan että ex-huippu-urheilijan näkökulmasta. Telinevoimistelun maailmanmestari rekiltä vuodelta 1997.

Jarkko Nieminen
Suomalaisen tenniksen kaikkien aikojen korkeimmalle rankattu kaksinpelaaja, ATP-listan sijoitus 13. Toimii tällä hetkellä miesten maajoukkueen kapteenina, joukkueen tavoitteena on edetä maailmanlohkoon kuluvan strategiakauden aikana. Nieminen toimii myös aktiivisesti Tennisliiton valmennuskeskuksen toiminnassa.

Liisa Ahlqvist-Lehkosuo
Voimisteluliiton huippu-urheilujohtaja vuoteen 2020 asti, diplomi-insinööri ja ammattivalmentaja. Kokemusta huippu-urheilujohtamisen lisäksi mm. valmennus- ja tähtiseurajärjestelmien rakentamisesta sekä kehittämisestä Voimisteluliitossa. Tuo kokemuksellaan näkemystä toisen yksilölajin huippu-urheilun puolelta.

Tennisliiton hallitus ja toimisto
Hallitus: Antti Aine (puheenjohtaja), Anni Tuulos, Pasi Ahti
Toimisto: Roope Kailaheimo (vastuuhenkilö), Harri Suutarinen, Teemu Purho

 

SEURATOIMINTA

Antero Puhakka, Karte
Puhakka toimii Karjalan Tenniksen puheenjohtajana. Hänet palkittiin vuonna 2020 Tennisliiton vuoden seuratoimijana. Hän on osoittanut aktiivisuutta ja osaamista mm. korona-aikana seurojen yhteisissä tapaamisissa.

Susanne Mansner, GT
Mansner on erittäin kiinnostunut seuratoiminnasta. On onnistunut tuomaan hyviä asioita GT:n iltapäivätoimintaan ja lasten kanssa toimiminen lähellä sydäntä.

Jenni Vuola, ÅLK
Jennillä on pitkä kokemus seuratoiminnasta. Erikoisalueenaan aikuisvalmennus, jonka vastaavana tällä hetkellä toimii ÅLK:ssa. Valmennustoiminnan ohella suunnitellut lisämahdollisuuksia aikuisille seurassa mm. hallisarja ja alueliiga.

Tuomo Fasta, Smash
Tenniksen aktiiviharrastaja ja seniorikilpailija. Suuri kiinnostus seuratoiminnan monipuolista kehittämistä kohtaa. Omaa taustaa useista muista eri lajeista ja eri rooleista lajeissa. Urheiluorganisaatioiden toiminta on tuttua ja omaa hyvät verkostot.

Eeva Rantatorikka, HyTS
Omaa kokemusta seuratoiminnasta eri rooleissa. HyTS:n johtokunnassa ja tuonut hyvää näkemystä seuraan sekä kehittänyt vahvasti seuran toimintaa viimeisen parin vuoden aikana. Rantatorikka on koulutukseltaan luokanopettaja ja erityisluokanopettaja.

Jarkko Tuomisto, TaTS
Tuomistolla on yli 20 vuoden kokemus seuratoiminnasta eri rooleissa. Tällä hetkellä toimii Tampereen Tennisseuran valmennuspäällikkönä. Omaa laaja-alaista kokemusta ja osaamista seurakentältä. Ollut vuosien aikana Tennisliiton toimikunnissa huippu-urheilun edustajana.

Maiju Kokkonen, Vierumäki
Toimii Vierumäellä valmentajakouluttajana. Kokkonen toimii kouluttajana valmentajan ammattitutkinnon sekä valmentajan erikoisammattitutkinnon koulutusohjelmissa. Nämä molemmat koulutusohjelmat ovat ammatillista aikuiskoulutusta. Lisäksi hän toimii kouluttajana valmentajakoulutuksen tasoilla I-III.

Anna Kirjavainen, Olympiakomitea
Olympiakomitean seuratoiminnan asiantuntija. Ekspertti seurojen kehitysohjelmassa, tähtiseuraohjelmassa. Tähtiseuraohjelma (tenniksen laatuseuraohjelma) työstetty vahvasti yhdessä Kirjavaisen kanssa tennikseen sopivaksi.

Tennisliiton hallitus ja toimisto
Hallitus: Kirsi Lassooy (puheenjohtaja), Kimmo Karviala
Toimisto: Harri Suutarinen (vastuuhenkilö), Markus Wennäkoski

 

KAUPALLINEN TOIMINTA

Marjo Hellman, HVS
Hellmanilla on pitkä kokemus journalismista ja viestinnästä niin uutistoimittajana, radiojuontajana, viestinnän konsulttina kuin viestintävalmentajanakin. Hellmanilla on osaamista ja käytännön kokemusta johtaa ja toteuttaa tuloksellisia projekteja niin organisaatioiden näkyvyyden kuin kaupallisen menestyksenkin kasvattamiseksi.

Frank Korsström, GT
Korsström omaa erittäin vahvan osaamisen yritysten johtamisesta, konsultoinnista ja teknologiasta. Korsström toimi yli 20 vuotta suuryrityksen johdossa ja on erittäin tuttu näky tennisyhteisön parissa niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

Mirka Lummaa, ETK
Lummaa on työuransa aikana kerännyt kokemusta mm. johtamisesta, myynnistä, rahoituksesta sekä konsultoinnista, ja muutoksen johtaminen on ollut keskeistä monissa hänen tehtävissään. Lummaa näkee, että kestävä kehitys ja vastuullisuus ovat tärkeitä liiketoiminnalle pitkäaikaisen kannattavuuden varmistamiseksi.

Minna Nissinen, TaTS
Nissinen on kasvun ja liiketoiminnan tervehdyttämisen johtamisen ammattilainen yli 20 vuoden kokemuksella erilaisissa johtaja- ja hallitustehtävissä. Erityisosaamisena strateginen suunnittelu, datan hyödyntäminen ja yritystalous.

Juha Jaskari, RaJaTe
Jaskarilla on pitkä kokemus urheilun kaupallistamisesta laaja-alaisesti. Hän toimii päivätyössään brändikumppanuustoimistossa, joka tekee yhteistyötä Suomen suurimpien brändien ja johtavien lajiliittojen, sekä liigojen parissa – mukaan lukien Tennisliitto.

Jari Jauhiainen
Jauhiainen on tehnyt töidensä kautta yhteistyötä useasti tenniksen kanssa vuosien varrella (mm. Davis Cup, SuomiAreena). Jauhiainen omaa osaamista yhteistyökumppanuuksien hankinnasta ja mediasta.

Tero Kallioniemi
Kallioniemellä on vahva osaaminen liiketoimintadatan ja asiakasanalytiikkatiimin johtamisesta. Kallioniemi on myös Tennisliiton auktorisoima kilpavalmentaja ja tennisyrittäjä. Hän on toiminut liiton viestinnän tukena mm. Davis Cup -maaottelussa Suomi – Itävalta 2019.

Tennisliiton hallitus ja toimisto
Hallitus: Minttu Lampinen (puheenjohtaja), Matti Kyytsönen
Toimisto: Jarno Tiusanen (vastuuhenkilö), Roope Kailaheimo, Teemu Purho

Jaa:

Seuraava uutinen: Tennisvalmentajuudesta ja tasa-arvosta… →